Skigebieden en dan met name skigebieden die zich richten op gezinnen zoals de Zillertal Arena zijn dag en nacht bezig te zorgen dat kinderen zich in de dorpen en op de pistes veilig kunnen vermaken. In de Zillertal Arena is twee jaar geleden een initiatief geboren  om daarbij ook de kinderen die het moeilijker hebben niet te vergeten.

zillertalarena-moldavie

Er is een Arena Kids Foundation en die komt aan zijn geld doordat vele gasten hun skipassen waarop 2 euro borg zit aan het einde van de vakantie doneren. Het geld gaat naar een concreet project: „Kinderhilfe Moldawien“.

Het raakte me wel dat ik ineens merkte dat het voor mij de eerste keer was dat ik hoorde van zo’n initiatief. Hoe logisch is dit eigenlijk voor een skigebied om dit te doen. Het is allemaal fun – nog leuker – funtastisch wat de klok slaat en als je met je gezin op wintersport kúnt gaan ben je gewoon bevoordeeld punt! Ken jij dergelijke initietieven in jouw skigebied deel het dan hieronder. In Königsleiten nam Peter Hofer, eigenaar van Direkt Holidays chaletsverhuur voor eigenaren in Koenigsleiten, Wald im Pinzgau en Krimml, het initiatief tot de oprichting van de „Kinderhilfe Moldawien“. Het skigebied beantwoorde het initiatief met de oprichting van de Foundation en het plaatsen van de potten voor de skipassen.

[metaslider id=34005]

Hij sprak erover met enkele Nederlandse eigenaren en daaruit ontstond ook het idee voor een kerstmarkt. Vorig jaar was de eerste editie en dit jaar wordt het weer iets groter aangepakt op de parkeerplaats van Sport Hölzl. De hele opbrengt gaat naar kinderen in Moldavië. Rianne Huberts: “Het zijn inmiddels 6 Nederlandse gezinnen – allemaal uit Brabant – die dit organiseren. We hebben pannenkoeken, erwtensoep, oliebollen, sieraden, gesponsorde cadeautjes en ook activiteiten als blikgooien met sneeuwballen.

httpv://youtu.be/9nSaFPoI1xU

Er loopt een kerstman rond. De gele olifant van de Zillertal Arena is ook present.” Op mijn vraag of de kids van de gezinnen die middag niet skiën antwoord ze bevestigend: “Iedereen helpt mee. Ook de kinderen. Het is een halve dag skiën die wij opgeven. Dat wij zo maar op zomer- en wintervakantie kunnen verplicht ons ook iets te doen voor gezinnen die het minder hebben.”  

httpv://www.youtube.com/watch?v=K9x_eC4JbDU

Hierboven nog mijn kerstgroet als video voor Bizztravel. Bij deze mijn belofte dat als het nog eens enorm voor de wind gaat met Wintersportweerman.nl dat ik dan ook een passend goed doel zal zoeken…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.