Op zaterdag 7 december opent de Zillertal Arena. En dat is dus 956km van Utrecht. Maar het skigebied heeft ervoor gekozen om ons in Nederland op te zoeken om al helemaal in de stemming te komen. Het gebied dat de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten en Hochkrimml omvat pakt groot uit in het weekeinde van 26 en 27 oktober aanstaande. Op zaterdag een groot après-ski feest van 20u tot 1u ’s nachts. En op zondag een hele dag activiteiten waaronder skiles voor de kids door Michi’s Skischule. 

nuleuro

 

Om te beginnen iets wat je erg leuk zult vinden: de après-ski party is gratis voor iedereen die zich vooraf aanmeldt. Er zijn al honderden aanmeldingen binnen dus het wordt een dolle boel. Kom je ook? Laat het weten in de reacties dan weet ik naar wie ik uit moet kijken. Maar klik ook op de afbeelding hierboven voor je online aanmelding. Want op de avond zelf aan de kassa betaal je 10 euro.

Op zondag presenteren diverse hotels uit het skigebied zich terwijl het Duo Montana muziek speelt (zie video)! Met Schnaps, spek en bergkaas komt de stemming er vast goed in. Michis Skischule uit Gerlos biedt voor de kinderen om 12.30, 13.30 en 14.30u  telkens een uur skiles aan. Kosten: € 15 per kind en dat is inclusief skimateriaal, entrée in de skihal. Dit boek je gewoon ter plekke. Van 16.00 tot 17.00u is er kinderdisco zoals de skischolen van de Zillertal Arena meestal op vrijdag aanbieden na de slalom.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.