filzstein0804

Dit is de Zillertal Arena vandaag. Het komende weekeinde is het slotweekeinde. Je krijgt dan een gratis skipas als je in een dirndl of lederhosen verschijnt! Dat noemen ze de Lederhosen-wedelfinale.

filzstein0804

Nog een kiekje uit de Zillertal Arena

innsbruck0804

Vanuit het Zillertal en Oetztal naar het noorden zien we de sneeuwval ook nog boven Innsbruck terug. Sneeuwgrens? Rond 1200m.

schroecken0804

In Vorarlberg is de sneeuwgrens het laagst. Hier Schröcken.

gaschurn0804

In Montafon zien we Gaschurn mooi wit op 979m hoogte.

sneeuwverwachting0804

Dit is wat er valt tot zaterdagavond. Wel de lokale 30cm die ik voorspelde met mijn vijfde boude voorspelling. Ook nog wel de 10cm op 1500. Twee dingen had ik op 1 april flink fout en niet expres: de sneeuwgrens van 750 wordt totaal niet gehaald. En de stuwing is grotendeels zuidelijk en niet noordelijk. Zo zie je maar weer.

woensdagsneeuw

De mooiste vooruitblik is naar woensdag als het echt weer even pittig gaat sneeuwen boven 1500m.

woensdagsneeuwcms

Ook dan zit de stuwing aan de zuidkant. Het gaat mooie plaatjes opleveren! Stay tuned…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.