filzstein0804

Dit is de Zillertal Arena vandaag. Het komende weekeinde is het slotweekeinde. Je krijgt dan een gratis skipas als je in een dirndl of lederhosen verschijnt! Dat noemen ze de Lederhosen-wedelfinale.

filzstein0804

Nog een kiekje uit de Zillertal Arena

innsbruck0804

Vanuit het Zillertal en Oetztal naar het noorden zien we de sneeuwval ook nog boven Innsbruck terug. Sneeuwgrens? Rond 1200m.

schroecken0804

In Vorarlberg is de sneeuwgrens het laagst. Hier Schröcken.

gaschurn0804

In Montafon zien we Gaschurn mooi wit op 979m hoogte.

sneeuwverwachting0804

Dit is wat er valt tot zaterdagavond. Wel de lokale 30cm die ik voorspelde met mijn vijfde boude voorspelling. Ook nog wel de 10cm op 1500. Twee dingen had ik op 1 april flink fout en niet expres: de sneeuwgrens van 750 wordt totaal niet gehaald. En de stuwing is grotendeels zuidelijk en niet noordelijk. Zo zie je maar weer.

woensdagsneeuw

De mooiste vooruitblik is naar woensdag als het echt weer even pittig gaat sneeuwen boven 1500m.

woensdagsneeuwcms

Ook dan zit de stuwing aan de zuidkant. Het gaat mooie plaatjes opleveren! Stay tuned…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.