Gisterenavond postte Hajo enorme dramafoto’s uit Königsleiten (zie meteo of alle cams). De regen van afgelopen weekend en gisteren heeft de resterende sneeuw daar absoluut geen goed gedaan. Op enkele smalle witte pistestroken na, zag alles daar terug groen. Deze ochtend een iets vriendelijker beeld. In de loop van gisterenavond en -nacht is de sneeuwgrens verder gedaald tot onder de 1500 meter. Maar zoals verwacht zat er niet veel sneeuw meer op. Niet eens genoeg om de groene stukken terug volledig te bedekken zoals je hier op de Gerlospass (1450m) kan zien. Hoeveel zou er gevallen zijn? Een centimeter of twee denk ik. Meer niet. Dat belooft voor wanneer ik daar komend weekend naar toe trek. Maar pessimistisch ben ik niet. Hogerop is meer gevallen en daar lag sowieso meer sneeuw. Bovendien is er wat koudere lucht binnengestroomd, waardoor de sneeuwsmelt wat afgeremd wordt. Vandaag en morgen blijft die kou wat over heel de oostelijke Alpen hangen en kunnen er af en toe nog sneeuwbuien vallen.

Brauneck Garland

Vooral aan de pure noordkant dan. Hier zitten we in Duitsland, Brauneck, en daar kan je de sneeuwgrens mooi op zien. Deze webcam staat op een dikke 1500 meter, en aan de bomen te zien ligt de sneeuwgrens er nog zo’n 100 tot 200 meter onder. Het skigebied is er wel al gesloten.

Brauneck Garland sneeuwbui

Tien minuutjes later passeerde er weer een lichte sneeuwbui.

Obertauern

Maar ook meer naar het oosten gaan vandaag en morgen nog een aantal sneeuwbuien vallen. Obertauern bijvoorbeeld (zie meteo of alle cams) ligt sowieso al hoger en daar ziet het er gewoon nog prima uit.

Kolm Saigurn

Hetzelfde wat meer naar het zuiden in Kolm-Saigurn (Karnten) waar nog veel sneeuw ligt van afgelopen winter.

Hintertux 2660m

Wil je nog meer sneeuwzekerheid? Ik overweeg althans om komende week enkele dagen naar de gletsjer van Hintertux te trekken (-8°C op 2660m, zie webcams). De pistebully’s rijden er nu nog uit om de versgevallen sneeuw aan te drukken.

Zell am See Kaprun Kitzsteinhorn 2500m

Of je kan altijd naar de Kitzsteinhorn bij Zell am See-Kaprun (-7°C op 2500m, zie meteo of alle webcams). Daar sneeuwt het momenteel zelfs nog.

sallanches-(haute-savoie)

En tsja, in de Franse Alpen gaan meerdere skigebieden boven de 3000 meter. Dus ook al blijft het daar warm de komende dagen, je kan er nog steeds terecht voor een late skitrip. Klik hier voor een extra bericht met de weersverwachting voor de komende week.


Frederic

Frederic (38 jaar) is de Belg van dienst. Fervent wintersportliefhebber en al sinds zijn kindertijd gebeten door de weermicrobe (de sneeuwrijke winters van de jaren '80 zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen), die hem nooit meer heeft losgelaten.

3 reacties

Gesloten voor reacties.