Zillertal Arena, Wie heeft er niet van gehoord.  Dit gebied blijft niet stil staan de laatste jaren.
In het skiseizoen 2010-2011 is er voor 32 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe liften en sneeuwkanonnen. De Wiesenalmbahn bestaat niet meer. Deze heet nu Karspitzbahn I, en een niveau verder gaat deze over in nummer II. In Konigsleiten is afgelopen jaar de nieuwe gondel Dorfsbahn erbij gekomen, die je in 2 stappen van het dorp naar de spitze van konigsleiten brengt. De spectaculaire Arena Coaster, is niet meer weg te denken uit Zillertal Arena. De 4-persooons lift in Gerlos (Falschbachbahn) is vervangen voor een 8 persoons gondel, met natuurlijk stoelverwarming. Zonder stoelverwarming kun je tegenwoordig niet meer serieus genomen worden. Heb zelfs mensen horen klagen toen ik in de lift zat van: “Hier zit niet eens verwarming in”. Wat zijn we toch verwent geraakt zeg de laatste jaren.Vroeger waren ze al blij met de eerste lift zodat je niet op zijn max 500 meter omhoog hoefde te klimmen, om daarna binnen 2 minuten beneden te zijn:

Liftsessel(1)

Maar vorig seizoen en ook afgelopen zomer is er nog eens gewerkt aan 3 projecten:

Kreuzwiesn-X-Press

*Besneeuwingsproject Gerlosplatte

*Overal WiFi hotspots

 
De Kreuzwiesn Xpress is de nieuwe koppelbare 6-persoons-stoeltjeslift, met oranje weerbestendige kappen erop. Deze lift verwerkt 1800 personen per uur over een afstand van 1 kilometer. Met een snelheid van 5 meter per seconde kun je deze lift hypermodern noemen. De lift is getest, gekeurd, en klaar voor gebruik! Hieronder wat enkele foto’s van de bouw, en natuurlijk eindresultaat.

kreuzswien2
kreuzswien3
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
kreuzswein

Sneeuwkanonnen in het hele skigebied
De Zillertal Arena garandeert perfecte pisten en bijna 100% sneeuwgarantie. Zo zal ook deze winter opnieuw worden geïnvesteerd in het hele skigebied in de uitbreiding van de sneeuwkanonnen. Het resultaat hiervan is een fantastische voorwaarde voor de gasten. Er zullen 64 volautomatische sneeuw kanonnen bij komen. En daarnaast 130 kanonnen naast de pistes. Deze kanonnen zullen kunnen maar liefst 200 liter per seconde weg pompen, en dit allemaal voor het luttele bedrag van bijna 10 miljoen euro.

sneeuwkanon

Overal WiFi hotspots
In de Zillertal Arena is het nu mogelijk waar en wanneer je maar wilt gebruik te maken van het internet! Facebook-status updaten, foto’s versturen, vakantiegroeten rechtstreeks vanuit de Zillertal Arena verzenden. Dat is allemaal geen enkel probleem met de nieuwe WiFi-hotspots! Elk apparaat dat geschikt is voor WiFi kan bij één van de vele access points gratis met het internet worden verbonden. Eén keer inloggen is voldoende. Direct kan je het internet gebruiken, en je hoeft je toestel maar 1 keer aan te melden. Kijk das nou praktisch! Stuur dan direct alle foto’s die je maakt naar @Zillertalarena op Twitter;-)  En zoals het vogeltje hier beneden al zegt:

logo-twitter

 

Like en Share dit bericht om andere wintersport liefhebbers te informeren;-) 

Volg ons op Twitter: @WintersportMM , @Weermanhajo

 


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

2 reacties

Gesloten voor reacties.