Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Zijn we stout geweest dan? Want Sint brengt ons WC

check ook eens

92 Reacties

 1. Roland Bodegraven schreef:

  We houden het naar even op een hete uitbijter en we houden hoop. Wie duimt er mee?

 2. Anthony schreef:

  De vermeende sneeuw met sinterklaas die steeds ‘zekerder’ zou zijn, is ook als sneeuw voor de zon verdwenen.
  De Oper GFS 06 komt zelfs met 10-15 graden begin 2e decade december in de LL. Huilen met de pet op!

  • Harm schreef:

   Sneeuw met Sinterklaas is dikke fictie tot na komend weekend. Veel te ver vooruit. Zo moet je veel berichten hier ook lezen maar maakt het af en toe wel leuk om te zien hoe men de kaarten ver vooruit kan interpreteren. Waarde kun je er echter niet aan hechten..

   • Anthony schreef:

    Daar hoeven we niet tot na het weekend op te wachten. Ik kan je nu al zeggen dat die sneeuw er niet komt. Waren het afgelopen weekend nog 6-8 lijntjes die wat sneeuw lieten zien, nu gaat het nog om een enkel lid. De oper GFS 06 was overigens wel een enorm zachte run in het ensemble. Maar echt winter in Nederland kunnen we komende weken op onze buik schrijven.

    • Hans schreef:

     Welkom hier Anthony. Volgens mij sinds kort nieuw hier? Meteorologische achtergrond misschien?

     • Anthony schreef:

      nee dat niet hans. Veel op weerwoord,be te vinden en wel dagelijks uren bezig met de weerkaarten.
      jij wel een meteoroloog?

     • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

      Klopt Hans nog nooit gezien ,maar volgens mijn wel verstand ervan die Anthony

     • Harm schreef:

      Anthony, wen er maar aan. Er wordt hier regelmatig naar de meteofictie termijn gekeken, overigens wel onder de noemer meteofictie. Die voorspellingen komen uiteraard nauwelijks uit maar Desalwelteplus soms best leuk om even te belichten..

     • Hans schreef:

      Allez..uit het land van Lambikse? 😉 nee hoor geen uren bij mij, die tijd heb ik niet. Vind het wel reuze interessant maar puur voor de fun zeg maar (voor)pret.Gewoon een wintersportgek maar bovenal SNEEUWFREAK.

     • Dona schreef:

      Anthony = Erwin??

     • Hans schreef:

      Dona….. vraag het ‘m zelf nog een (paar) keer 😉

  • Geert schreef:

   Die 10°-15° 2de decade december…dat is pas meteofictie Anthony

 3. Hans schreef:

  T/m 3 december ligt het wel min of meer vast. Daarna kan het nog alle kanten op.
  Midellen springen behoorlijk op en neer. GFS 06 toch weer tikkeltje frisser/kouder. Ter vgl. hetzelfde prikpunt in NL welke Hajo hierboven ook laat zien…..

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574769773.png[/img]

 4. MARCO(Haarlem) schreef:

  Net weer voor 3de keer Val Gardena geboekt bij seizoensopening.5dec sta ik bij de eerste lift van het seizoen.

 5. Het kan vriezen het kan dooien…
  [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574772297.png[/IMG]

  Bron: Foreca (26/11/2019)

 6. maarten schreef:

  Zag gister peter op het nos weer en dan nu teletekst.
  Er zit toch wat kou aan te komen.
  Messchien een klein wit sinterklaasje hajo.

 7. Jorne schreef:

  Laten we niet vergeten dat er deze week boven de 1400m aan de noordwestkant ook geleidelijk toch zeker 20cm neerdaalt met lokaal en hogerop zeker meer!
  Daar worden toch een hele boel gebieden die nog niet zo veel hadden heel blij van, wellicht dat er icm kunstsneeuw een basis gelegd kan worden, dat zal per gebied verschillen

  • Richard schreef:

   Er zal toch nog wel een klein dumpje aan komen voor de kerstvakantie ?
   Heb alle vertrouwen dat jullie dat nog wel uit de kaarten toveren.

 8. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs 12h bied in de meteofictie wel mooie kaarten voor de Alpen. Lage landen moeten we echt vergeten voorlopig wat betrefd winter,helaas

  • Anthony schreef:

   Inderdaad Ron. Kijk eens in de meteofictie naar bijvoorbeeld 10/11 december. Een enorm luchtdrukverschil tussen het Azorenhoog en het IJsland laag. Hoe groter dat drukverschil hoe sterker de Westelijke stroming. Je ziet dat uiteraard terug in de windkracht op 10/11 december. De zachte lucht wordt er in de nacht van 10 op 11 december letterlijk ingeblazen. met double digits…Kans dat dit letterlijk zo uitkomt is uiteraard niet groot op die termijn maar de patronen en postionering van drukkgebieden zijn gewoon niet goed. Voor de Alpen vind ik de run zo gek nog niet. Voor de LL blijft het een kwelling om te zien…

   • JanVanSoest(soesja) schreef:

    Alpen groen met Kerst?

    • Roland Bodegraven schreef:

     Hij zegt net dat hij de run voor de alpen helemaal niet zo slecht vindt…

     • Anthony schreef:

      Ja idd. Kerst is nog een maand dus zover kunnen we nog niet kijken. Wel is het zo dat het ensemble er voor de N-Alpen best aardig uitziet. Eind november in veel gebieden mooie sneeuwval en vooral op 3 december staat er aardig wat sneeuw te wachten in de meeste gebieden in de Noord-Alpen. Op dinsdag 3 december staat er ook behoorlijk wat sneeuw op het menu voor de Z-Alpen.
      Op 5, 6 en 7 december gaat de temeratuur in de Alpen wel wat omhoog maar de dagen daarna lijkt (met nadruk op lijkt) de temperatuur in de Alpen weer iets naar beneden te gaan. Al met al geen reden tot zorg nog Jan.

     • Anthony schreef:

      dinsdag 3 dec moet maandag 2 dec zijn hierboven. Dus sneeuw komt nog een dagje eerder 🙂

 9. Hans schreef:

  Nog even terugkomend op GFS 00 van vanmorgen en dé knoepert in het noorden die, mooi bedacht door Roland, de uits”mijter” werd genoemd: deze depressie lijkt af te gaan zakken onze kant op.
  Nu al toenemend dus dat kan weleens echt dé uitsmijter gaan worden op 5 december.….. met een bak regen helaas.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574791281.png[/img]

 10. Stefan Kaptein schreef:

  Ik wil niet zeuren, maar over iets meer dan drie weken vertrek ik al naar Oostenrijk om te gaan genieten van de kerst vakantie. Als ik naar de webcam beelden kijk van veel gebieden aan de noordkant van de alpen, dan wordt je niet bepaald vrolijk. Vorst is er nauwelijks te bekennen en voor iets van sneeuw moet je ruim boven de 1500 meter zijn (en dan ben ik nog positief). Dus wat mij betreft mag de nordstau toch echt wel in volle hevigheid gaan los barsten, maar ik zie toch teveel zuidkant die opnieuw weer een bak sneeuw gaat vangen. Ga nog niet in paniek raken, maar frau Holle moet haar pijlen nu toch echt op de noordalpen gaan richten.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Je zeurt niet Stefan,is realiteit wat je zegt.Er moet echt iets gebeuren in de modellen anders gaat het niet goed komen met kerst

  • Floris schreef:

   Pff Stephan wat ben je toch een zeur. Er staat voor zaterdag en maandag gewoon sneeuw voor Brixen op het programma. We zullen over een week eens kijken hoe de camping erbij ligt en of je nog wat te zeuren hebt.

   • Stefan Kaptein schreef:

    We gaan het zien Floris, misschien eerst wat vorst in de grond. Kijken wat er terecht gaat komen van die sneeuw.

    • Floris schreef:

     Probeer eens het positieve uit de kaarten te halen, de vooruitzichten zijn voor Brixen zijn prima voor de komende week. Je had ook een ander bericht kunnen plaatsen…

     • Stefan Kaptein schreef:

      Eerst zien, dan pas geloven. Zo sta ik erin. Ik vind de kaarten echt niet zo veel belovend als sommigen doen geloven. Dat er wat gaat vallen dat geloof ik ook wel, maar of het de opwarming daarna gaat overleven is voor mij de grote vraag. Dus nogmaals, we gaan het zien.

    • JanVanSoest(soesja) schreef:

     Ik ben er niet gerust op. Zal niet de eerste keer zijn dat Kerst groen is.
     WC kan hardnekkig zijn!

 11. Remko schreef:

  Het valt mij op dat koude scenario’s meestal warm eindigen. En warme scenario’s zelden omslaan naar koud. Of zie ik dat verkeerd? Wie weet de reden? Foute input voor de rekenmeesters?

  • Stefan Kaptein schreef:

   Die vraag heb ik hier al regelmatig gesteld, maar nooit echt antwoord op gehad. Zelden dat een paar koude lijntjes in de voorspellingen ook eindigt in dat koude scenario, omgekeerd is dat vaak wel het geval.

   • Koninks schreef:

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574804611.jpeg[/img]

    • Koninks schreef:

     [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574804760.jpeg[/img]

     • Stefan Kaptein schreef:

      Zo Koninks, niks te doen zeker. Maar leuk om te zien die oude berichten. Wie zegt dat het weer geen geheugen heeft. Mijn oude berichten zijn dus één op één over te nemen met de situatie nu. Als de rest van mijn oude berichten dan ook gelijk te trekken zijn met dit jaar, dan zitten we goed en kan de schep weer uit het vet.

     • Romain schreef:

      Whahaha Koning whaha

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Koude scenario’s hebben we nog niet gehad hè. Zo nu en dan dat de hoofdrun eens iets verrassend deed de laatste weken maar de pluim/overgrote deel van de members lieten het ‘s nachts niet of nauwelijks vriezen en kwamen met max temperaturen van rond normaal.
   Wat je wel ziet (mbt Alpen) is dat de temperatuur op circa 1500 meter steeds vaker onder nul duikt… De dagen dat dit gebeurd gaan de sneeuwkanonnen, voor zo ver nodig, volle bak draaien.
   Ik ben al lang blij dat neerslaggebieden de Alpen bereiken….

 12. Michael S schreef:

  Laten we hopen dat alle seinen vanaf nu voorzichtig op winter gaan voor de noord alpen. Ik heb totaal geen meteo achtergrond maar vind alles wat voor begin december valt leuk voor de sfeer maar heeft geen kans van slagen om de kerst te halen.
  Gelukkig nog een paar weken tot de kerst maar laten we hopen dat de weergoden ons niet zo lang in spanning houden en de noord alpen snel voorzien van een heerlijk dik pak sneeuw

 13. Björn schreef:

  Ik ga jaarlijks skiën met Kerst maar zal nooit een gebied nemen onder de 1300m, laatste jaren Sölden, Kappl en Ischgl waar we nu ook weer naar toe trekken en moet gezegd tijdens de kerstweek nog betaalbaar omdat de Duitsers pas vanaf de 28e arriveren…

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Precies !. En dat is altijd al zo geweest…
   Wat dat betreft ligt het er in ‘mijn’ gebied (Zillertal Arena) al aardig bij. De kansen dat er medio december boven de 1.000 meter genoeg sneeuw ligt zijn zeker aanwezig.. Een witte kerst op 600 meter is in de Noord-Alpen gewoon geen zekerheidje (schat zo’n 50/60%)…

 14. Koninks schreef:

  Vorig jaar en jaar ervoor was situatie weinig anders dan nu. Kwam ook goed met Sinterklaas lag er al pak sneeuw.

 15. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574801459.png[/img]

 16. Marcel H schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574801485.png[/img]

  • Marcel H schreef:

   Ik vind de nieuwe pluim opnieuw reden geven tot hoop voor de Lage Landen! Zoals gisteren, is er nu opnieuw de hoop uitgestelde opwarming! Waar gisteren 5 dec. zacht zou verlopen, is er nu een duidelijke bifurcatie aanwezig. Ik zeg DUIMEN!
   Wie kan vertellen uit welke 2 mogelijkheden deze tweedeling bestaat?

   • deepblue schreef:

    Zo goed als zeker eerst kouder, daarna onzeker – met grotere kansen op warmer weer en normalere temperaturen (zoals praktisch altijd eigenlijk op die termijn). Lijkt me een prima pluim voor eind nov – begin dec!

 17. Qlubtempo Raoul schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574835723.png[/img]

  • Qlubtempo Raoul schreef:

   Gaat dit de redding worden voor de noordkant? Nog zo ver weg…..

   • Martijn sonnenberg schreef:

    de redding voor de noordkant… pfff. Niet overdrijven hoor. Paar jaar geleden teflon gedurende december, dat was billen knijpen, maar huidige model uitvoer past prima bij een goede seizoensstart voor de noord-alpen gebieden. We zitten nog steeds in November, pas rond deze periode gaat het insneeuwen beginnen! Joke (sorry dat ik je erbij betrek 🙂 )wil nu pas serieuze sneeuwval zien, alles eerder komt meestal ‘te vroeg’

  • Jorne schreef:

   Heb ook wat geld gezet op 7/8 december, zit al heel lang in de berekeningen van het GFS en toevallig vanmorgen ook in EC. Of het gelijk genoeg is voor de basis voor de noordkant moet nog maar blijken, maar het ziet er vooralsnog interessant uit! 🙂

   • Hans schreef:

    Interessant is het zeker maar nog niks ” in the pocket ” . Net als GFS 06 gaat ook de Controlerun 06 gaat er in mee, sterker nog, het vervolg is nog mooier!

    • Talitha schreef:

     duimduimduim… Wij gaan de kerstweek naar La Norma in Frankrijk en in het dal is het nu echt groen…… Vanaf nu elke dag af en toe deze site checken…. voorpret. Gelukkig kunnen we in het uiterste geval altijd uitwijken naar Val Thorens, omdat Orelle op een kwartiertje rijden ligt.

 18. Jopie schreef:

  Wel bijzonder dat dit scenario al eerder voorbij kwam. Daarna weer strak in de WC en nu weer terug. Nu dus ook weer in de uitvoer van 0900 uur vandaag.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574856874.png[/img]

 19. René schreef:

  geen nieuws over natte / droge sneeuwzone die zaterdagnacht en zondagochtend mogelijk over België trekt? Ik ben in ieder geval benieuwd

 20. Het kan vriezen, het kan dooien…
  [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574870599.png[/IMG]

  • nils schreef:

   Eindelijk! dit is toch de info waar ik dagelijks naar uitkijk…

   • Jopie schreef:

    Mijn dag is weer goed. Wat mij brengt op de volgende vraag. Wat is het grootste bestaande verschil tussen record maximumtemperatuur en record minimumtemperatuur op dezelfde dag?

   • Jorn schreef:

    Ja inderdaad interessant Nils! Helpt toch om de dag in perspectief te zetten.

    Fijn dat we weer-gerelateerde berichten hier op een positieve manier met elkaar mogen delen.

   • Wéér niet naar je zin @nils?

    • Plaats ik over het klimaat gedram, zeur je.
    • Plaats ik een plaatje met dagrecords, zeur je.
    • Plaats ik een andere bijdrage, zeur je.

    • Plaats ik een video vanop Youtube, een link naar een interessant artikel m.b.t. het weer, sneeuwval in de Alpen, vrieskou in de LL of een ander interessante mededeling dan krijg ik nooit reactie vanuit jouw kant.

    Wie is hier nou de zeurkous of mens die andere mensen geen daglicht gunt?
    Ben jij in je leven ergens tegenaan gebotst of zo dat je daarbij licht hersenletsel hebt opgelopen? Of denk jij dat het hele internet enkel om jouw alleen draait?

    Maar goed, ieder zijn/haar ding hoor maar je weet nu wel bij dezer waar jij voor mij naartoe kan. Nog een prettig leven verder, tot nooit meer!

    • nils schreef:

     Haha Kirsten, Volgens mij heb je totaal de verkeerde voor je!!
     Ga maar eens terugzoeken naar commentaar van mij over jouw klimaatdingetje! Die vind je niet. Ik ben op deze site niet te vinden van april tot november…. sterker nog, ik vind het wel leuk als je wat olie op het vuur gooit daarover. Daarom had ik wel verwacht dat je ook wel een licht sarcastische opmerking kon waarderen.
     Maarja, uitdelen is toch wat anders dan incasseren.
     Enjoy life, het kan maar één keer!

     • Maak je dan een volgende keer meteen duidelijk ipv een beetje rond te trollen.
      Kan ik het weten hoe het is bedoeld wat jij schrijft ?!
      Maar goed, jij je ding hoor en ik het mijne. Staat het je niet aan dan ga je maar elders aandacht zoeken.
      En verder laat ik het hierbij…

  • Leo schreef:

   In het verlengde hiervan: Verchojansk, afgelopen maandag: -53.6 graden!
   https://www.wetteronline.de/wetterticker/sibirien-eisige-minus-50-grad-201911279708712
   Geen november-record; dat staat op -57.2 graden (1960). Het all-time-low op -67.8; februari 1892. Met de hoogste temperatuur van 37.3 graden (juli 1998) een verschil van ruim 100 graden!

 21. anthony schreef:

  Gfs 12 oper komt op termijn met winterweer in Nederland met vorst en sneeuw!!

 22. Berthus schreef:

  Stijgende luchtdruk boven de poolcirkel en afzakkende kou naar onze contreien. Is dat waar je op doelt @anthony?

  • Asten (Harmelen) schreef:

   [IMG]https://www.mupload.nl/img/7h5g0t8q.png[/IMG]

   • Asten (Harmelen) schreef:

    [IMG]https://www.mupload.nl/img/ybk5vf5ard.png[/IMG]

    Algemeen beeld is in ieder geval dat de kans groot is dat vochtige luchtmassa’s van artische oorsprong Europa én de Alpen kunnen bereiken..Weinig ondersteuning voor teflonachtige situatie of zuidelijke aanvoer..

  • Anthony schreef:

   in deze oper een tijdelijke situatie maar ook een uitbijter. rond begin 2e decade ijskoud met een Groenland hoog. Weinig ondersteuning nog.

   • Logi schreef:

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574876336.png[/img]

    Ensemble voor Helmond.. oper heeft echt bar weinig ondersteuning. Maar goed het ís een kans

   • Leo schreef:

    Hadden jullie dit anders verwacht dan? Dit kán m.i. bijna niet anders op deze termijn én als het de eerste run is die er mee komt.

    • Anthony schreef:

     Leo, klopt en volledig met je eens maar ik noem het maar om aan te geven dat de meeste oplossingen nog een andere richting ingaan. Anders krijg ik het verwijt: ‘Anthony voorspelde winterweer begin 2e decade…’:-)
     Ik heb het zelden wel eens gezien hoor dat een volledig ensemble ineens op de schop gaat maar dat is inderdaad zeer zeldzaam.

     • Logi schreef:

      Eens heren, maar wel goed om te zien dat de trend in 2e decade wel terug richting 0-5 graden is. Leek enkele runs geleden toch naar 5-10 te gaan. Daarmee glijden we wel iets meer de winter in.

      Bied daarmee mijns inziens wel mogelijkheden voor einde jaar/ begin 2020. Maar dan moeten de puzzelstukjes wel goed gaan vallen

 23. Jopie schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574875564.png[/img]
  Spannend is of deze constellatie gaat uitkomen. Maar het komt vsyeeds terug in de uitvoer met steeds meer steun. In deze uitvoering wordt het hierna voor de LL nog mooier

 24. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574877126.png[/img]
  Ultra meteofictie (immers op +378 uur) maar daarom niet minder fraai 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.