oberwallis0501

De klaagmuur was op deze site wat voorbarig gesloten. Er zijn gebieden waar het huilen met de pet op is. In de reacties op het ochtend bericht lazen we het een en ander. Maar als Joke ons deze plaat uit Riederalp in het Oberwallis stuurt dan moeten we toch wel even in het sneeuwparadijs gaan geloven?

rhoen

Of deze! Wetteronline laat in deze fotoserie zien hoe mooi de Duitse hoogvlakten er vandaag en dus ook de komende dagen bij liggen. Dat moet s’nachts dan ook wel fors gaan afkoelen zeg! En ook in Nederland was het fors koud toen ik vandaag in polo en bodywarmer door het dorp fietste. Echt een “wintertje”. Kijk maar eens naar deze actuele kiek van Kirtsen_dl.

gerlos0501

En als de hemel blauw is en het dal wit zoals hier in Gerlos (kiekje Frankie Leeuwerke) dat is het alles toch het beste in de beste van alle werelden (vrij naar Voltaire’s Candide).

gerlos2

Dan ga je toch spontaan gekke kapriolen maken zoals Leo Nieuwenhuis in Gerlos? Maar nee we moeten ook luisteren naar stemmen zoals Robin vanmiddag die schrijft:

Mijn vader zit op dit moment in Portes du Soleil bij Morzine. Wintersporten is leuk als je zeer behendig bent in het ontwijken van groene en bruine plekken. En het had er vorig weekend nog zo mooi gesneeuwd. Helaas heeft het sneeuwgebied van dit weekend, Tom, regen gebracht tot 1500 meter.. zonde!

Hans deelt deze link met ons van een Italiaans gezin dat ging skiën in Zuid-Tirol. Daar is het niet best momenteel. Je kunt ook zeggen “Valt nog best mee!”. Deze week komt een uitgebreide update uit Val Gardena.

[metaslider id=52399]

EIgenlijk wil ik maar één ding toevoegen aan het ochtendweerbericht: de kans op storm langs de Nederlandse kust komende zaterdag! De weerkaarten liegen er niet om. Gaat het al aans ons voorbij dan treft het tenminste Schleswig-Holstein en Denemarken. En ook het zuiden van Noorwegen trouwens. Door de baan van de depressie daar alleen winterse neerslag. En ze hebben het al niet zo slecht….

Het wordt alleen maar beter daar. En Moskou trouwens ook: de westcirculatie jaagt meer sneeuw die kant op dan in menig oorlogswinter. De Alpen blijven alleen dik winters door de onwaarschijnlijke hoogte van dat gebergte. Aan het einde van de berekeningsperiode kronkelt de straalstroom weer een beetje en kunnen de Lage Landen ook weer wat flatsen krijgen. De Alpen krijgen dus heus afwisselend weer eens wat sneeuw tot in de lagere dalen. Maar warme fasen passeren ook en we weten dat ook komend weekeinde op veel plaatsen de gieter tijdelijk zal passeren.

B6mjGKzCUAEIhGj

Graag een minuut stilte… een minuut stilte voor de 20-jarige Ronnie Berlack en de 19-jarige Bryce Astle, twee talenten van het Amerikaanse skiteam die vandaag op een flank van de Rettenbach gletsjer zijn overleden. Doodsoorzaak laat zich raden. Zie hierrr (H/T Robbie).


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

32 reacties

Gesloten voor reacties.