Josnoorw2002

Max Verstappen: namens de hele community van Wintersportweerman.nl van harte gefeliciteerd met je geweldige overwinning in Spanje in je Red Bull met motor van Renault! 26 mei gaan we alweer van je genieten als je start in Monaco (met wellicht een nieuwe motor van Renault). Vervolgens sleep je ons tot en met de finale op 25 november (zie racekalender)  door een lange zomer heen. Wij zijn dan helemaal klaar voor een topwinter met allemaal een Max Verstappen – Red Bull fansticker op onze skihelm. Laat Duitsers en Oostenrijkers nog maar eens zeggen dat Nederlanders niet kunnen autorijden.

Het is schitterend om Niki Lauda te horen over Max Verstappen. Of eigenlijk over Jos Verstappen. Want zijn verhaal is een grote lofzang op vader Jos. Hij begint wel even met te zeggen dat Sophie Kumpen, de moeder van Max, wel even “met haar genen een gigantische voltreffer heeft geschoten want anders was die jonger daar niet zo uitgekomen” maar verder is alle lof aan Jos. Lauda zegt dat het normaal altijd fout gaat als een vader zijn zoon traint omdat de zoon zich dan niet kan emanciperen van zijn vader. Maar Jos heeft alles goed gedaan. “Deze knul is een sensatie”, zo besluit hij.

josensophie1

Weer een foto van Jos en zijn ex Sophie in de sneeuw in Noorwegen. De huiskamervraag voor de kijkers is: skiet Max nu wel of niet? Met zes jaar in elk geval niet zo lezen we hierrr.

De kids skiën niet! Die verkiezen doodleuk de slee en hebben maling aan pa’s dure euro’s die hij vorige week nog uitgaf aan skiles in een poging om zoon Max aan het skiën te krijgen. “Zo’n slee gaat lekker hard en is véél makkelijker dan twee van die lange latten”, gilt Max als hij weer van de berg afzoeft. Tegen zoveel logica kan Jos niet op.

Waarom kiest het gezin Verstappen samen met het gezin Schumacher in betere tijden – voor Noorwegen? We lezen het hierrr.

We zitten hier lekker in een huisje in de bergen, op een plek waar het niet vergeven is van de toeristen. Heerlijk die rust, overdag lekker skiën, ’s avonds lekker spelletjes doen bij de open haard. Geen Oostenrijkse toestanden dus, zoals de après-ski terreur en andere onderbroekenlol. Nee, tijdens het Formule 1 seizoen is het al hectisch genoeg. Wij zijn er gewoon even lekker tussenuit, om tot rust te komen en de accu weer op te laden voor volgend seizoen.

Duidelijke taal en geef deze mensen eens ongelijk. Zelf ben ik een groot fan van de Alpen én van skiën in Scandinavië. Als freerider blijven de fjorden de top en in het binnenland vind je prachtige praktische skigebieden voor gezinnen. Maar… Max heeft absoluut de weg naar Oostenrijk gevonden. Hij is nu een van de afgoden van Red Bull maar wel met beide benen op de grond. En hij heeft ook de weg naar de sneeuw gevonden zo zagen we afgelopen winter al…

Max, we wensen je geen Hals- und Beinbruch, zoals de Duitsers altijd voor de grap zeggen. Nee we wensen je een flitsende carrière. Wat ons betreft ga je lekker sneeuwschoenwandelen. Als je in die auto maar gas geeft. Toevallig vandaag ook op telegraaf.nl het nieuws dat Renault ook in 2017 de motoren gaat leveren. In dit artikel lees je hoe Red Bull en Renault samen knokken om de hegemonie van Mercedes te breken. In de reacties zie je dat er nog wel wat te doen is rondom de motor. Renault heeft natuurlijk ook een eigen fabrieksteam. Dat volg je hierrr op Twitter.

PS En de huiskamervraag blijft staan: skiet Max intussen wel of niet? En mijn bonusvraag: wat vinden jullie ervan als we op WSWM.nl de Formule 1 deze zomer een beetje gaan coveren? Is er wellicht een vrijwillige autosportredacteur die die kar wil trekken? Het publiek heb je al… je kunt zo los!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.