cover-foto-1500x600

Oostenrijk is de meest populaire bestemming van de Nederlandse wintersporter. Iedere winter reizen dan ook duizenden Nederlanders naar dit prachtige land, dat met zo’n 425 verschillende skiresorts een ongekend aanbod heeft. Mogelijkheden genoeg dus, maar er zijn een aantal plekjes die er tussenuit springen. Deze pistes bijvoorbeeld.

Viehhöfen (afdaling no.68) – Skicircus Saalbach-Hinterglemm- Leogang-Fieberbrunn
Het Skicircus is één van de meest complete skigebieden van Oostenrijk en je vindt er diverse prachtige afdalingen. De blauwe piste richting Viehhöfen is één van de langste en mooiste van het skigebied. De nieuwe Schonleiten gondel en stoeltjeslift Polten brengen je naar de 1914 meter hoge Grosser Asitz en vanaf hier begint de afdaling. Een aanrader voor beginners, maar zeker ook de liefhebber.

 

Inneralpbach (afdaling no.47) Skijuwel Alpbachtal-Wildschönau
Deze piste is rood van kleur en biedt gedurende de afdaling een prachtig uitzicht op het tegenoverliggende rotsmassief. Daarnaast ski je ook nog een groot gedeelte door de bossen heen, waarna je eindigt in het op 1050 meter hoogte gelegen Inneralpbach.

 

Diedamskopf (afdaling no.1 & 22) – Bregenzerwald, Vorarlberg
Vanaf de 2090 meter hoge Diedamskopf heb je zulk goed uitzicht dat je bij helder weer de Bodensee kunt zien. Daarnaast heb je er ook prachtige afdalingen. In het bijzonder, piste nummer 1 gecombineerd met 22. Samen zijn deze goed voor 1270 meter lange afdaling die begint als zwarte piste en later overloopt in rood.

 

Hochberg (afdaling no.16) – Ski Juwel Alpbachtal-Wildschönau
Bij een bezoek aan Niederau is het absoluut de moeite waard om de zwarte Hochberg piste mee te pakken. Voorheen was dit namelijk een FIS-afdaling die naast veel uitdaging ook een prachtig uitzicht op de vallei biedt.

 

Rufikopf (afdaling no.38A) – Lech- Zürs am Arlberg
Wanneer je piste 38 op de 2362 meter hoge Rufikopf neemt, bevind je jezelf in een sprookjesachtig hooggebergtelandschap. De piste is blauw van kleur en niet al te uitdagend, maar een must-do voor de liefhebber van de wintersport. De beelden spreken voor zich:

In het complete artikel van Summit Travel lees je welke prachtige pistes er nog meer bucketlist-waardig zijn. Bijvoorbeeld een afdaling die in 2010 officieel werd uitgeroepen tot mooiste van Oostenrijk.

Categorieën: Nieuws

Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

3 reacties

Gesloten voor reacties.