Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Zien we tijdens de kleine ijstijd ook nog Noorderlicht in Nederland of moeten we naar Scandinavië?

check ook eens

12 Reacties

 1. J2theW schreef:

  Mooi bericht en gave foto’s 😀

 2. Leo schreef:

  Schitterend bericht Jeroen!

  Nu even nadenken over de publieksvraag..

 3. Leo schreef:

  Ik vind hem lastig. Ik denk nee net niet (het lijkt me een strikvraag 🙂 ), door de schuine stand van de aardas? Verschil is dan wel heel klein.

 4. snowman schreef:

  Prachtige foto’s!! Het noorderlicht heeft echt iets magisch, niet gek dat ze er vroeger veel veruiteenlopende theorieën over hadden 😀 zeer boeiend!

 5. snowman schreef:

  Vraagje! Hoelang is zo’n Aurora zichtbaar? Enkele seconden, minuten of korter dan wel langer?

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Ik volg de poollichtsites van Nederland en België en daar las ik dat men het wel 10-20 minuten gezien had en dat zo’n 3x achter elkaar in ongeveer 1 1/2 uur tijd.

  • Jeroen Elferink schreef:

   Mijn ervaringen met het Noorderlicht waren dat ze zich vrij snel en grillig verplaatsen. Denk aan een kamp vuur kwa snelheid van bewegen.

 6. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Wat een leuk stuk Jeroen! Prachtig het Noorderlicht, heb het nooit zelf gezien ,maar volg altijd diverse sites die er over berichten. Ik heb Scandinavië ( Noorwegen) ooit 1 keer in de zomer bezocht, schitterend ! Veel succes met schrijven hier!

 7. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Antwoord op de publieksvraag : het schijnt dat het op beide polen hetzelfde is, in spiegelbeeld …… De deeltjes die van de zon afkomen worden afgebogen naar de polen van de aarde…

 8. michel schreef:

  Leuk stuk Jeroen en aangenaamd om te lezen, weer een aanwinst voor het team.

  Welkom.

 9. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Dit artikel is een ” zijspoor ” ,maar omdat er zonne-energie gebruikt wordt , vind ik het wel grappig om hier even te vermelden. Mensen van de TU Delft (bij mij in de buurt)doen hier aan mee …
  http://nos.nl/artikel/559257-delft-aan-kop-in-zonnerace.html

  • Dennis schreef:

   Hier de site van de Solar Challenge:
   http://www.worldsolarchallenge.org/

   Ze hebben ook een kaartje waar je de voortgang (live) kan volgen. Wel ‘snachts bij ons..

   De Nederlandse teams doen het erg goed. De al jarenlange favoriet Nuon Solar Team (TU Delft, auto: Nuna, afgelopen 2 edities 2e geworden, de drie edities daarvoor 1e) ligt op kop met een voorsprong van 26 minuten op de nummer 2, TU Twente. De winnaar van de afgelopen 2 edities ligt daar vlak achter.

   In een andere klasse ligt Eindhoven op kop met een voorsprong van 13 minuten op de achtervolgers. Over de totale groep ligt Eindhoven zelfs 6e, dus heeft ook nog een flinke voorsprong op heel veel auto’s in de aerodynamische klasse (doorgaans de snellere)

   Ons landje doet het prima wat betreft zonne-energie 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.