Klik voor leesbare grootte

Klopt het wat Janneke Koelewijn (zie bio) hierboven schrijft of heeft ze werkelijk een staaltje van riooljournalistiek gepleegd zoals de perswoordvoerder van het Ziekenhuis van Innsbruck beweert? Innsbruck is een geliefde congresstad en toevallig vind er van 16-19 februari een congres neurochirurgie plaats. Koelewijn was puur als begeleider van haar man, die spreker is op het congres, dus toevallig in Innsbruck toen Prins Johan Friso er zo onfortuinlijk belandde.

Hierboven dus haar weergave van wat er vervolgens is gebeurd. De perswoordvoerder reageerde tamelijk fel aan de telefoon naar mij en vond het ongehoord dat een journalist een gesprek afluistert van een arts die niet eens behandelend arts is van Johan Friso en dat zij de informatie ongevraagd en ongecheckt in het NRC heeft opgeschreven. “Deze dame rook gewoon een kans om carrière te maken”, aldus de perswoordvoerder die bevestigde dat het ziekenhuis iemand van de beveiliging bij de vrouw posteerde om te voorkomen dat ze in het ziekenhuis andere journalisten te woord zou staan. Toen ik belde rond 15.15u was de vrouw afgedropen, aldus de perswoordevoerder.

Mijn indruk?

Ik hou toch een beetje het gevoel dat het best zou kunnen kloppen wat de journaliste heeft geschreven, zeker als ik de eerste foto van de lawinekegel analyseer (zie bericht). De redelijk open helling zonder al te veel boompjes en de dikke onderliggende laag sneeuw en de kleine klompjes lawinesneeuw en het feit dat de prins een helm droeg maken het in mijn ogen ook onwaarschijnlijk dat de Prins zwaar gewond zou zijn geraakt tijdens de glijfase van de lawine.  

Zie ook: www.nrc.nl/nieuws/2012/02/18/ziekenhuis-noemt-info-friso-incorrect-maar-artsen-houden-vol


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.