We beginnen het weerbericht vanavond met een video van Jeroen uit de Zillertal Arena. Daarna meteen verder met de storm morgen.

storm

Vandaag was het al aardig onstuimig maar morgen komt er nog een schepje bovenop! En weer beukt dat door tot in de Alpen. Windstoten daar tot 170km/u mogelijk. En weer begint het met een hoge sneeuwgrens, dan zelfs even opklaringen en dan in de namiddag BOEM het koufront er overheen… met een sneeuwgrens die weer richting 1000m zakt en in zones met maximale neerslag nog wel een flink stuk lager.

regen

Dit is wat er valt voor de sneeuwgrens in de nacht op woensdag echt laag is geworden. Ja het kan dus flink plenzen in de gebieden onder 1500m. Lokaal zelfs met een hogere sneeuwgrens.

accu3003

Maar dan houden we altijd nog tussen de 25 en 100mm berekende neerslag over die minimaal boven 1000m als sneeuw gaat vallen tot medio volgende week! Hoe luidde mijn vijfde BV ook al weer? Alle liften en pistes in de Zillertal Arena geopend in het afsluitende weekeinde van 11 en 12 april. Dat zou dus goed moeten kunnen gaan… als het dan maar niet stormt haha!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.