We beginnen het weerbericht vanavond met een video van Jeroen uit de Zillertal Arena. Daarna meteen verder met de storm morgen.

storm

Vandaag was het al aardig onstuimig maar morgen komt er nog een schepje bovenop! En weer beukt dat door tot in de Alpen. Windstoten daar tot 170km/u mogelijk. En weer begint het met een hoge sneeuwgrens, dan zelfs even opklaringen en dan in de namiddag BOEM het koufront er overheen… met een sneeuwgrens die weer richting 1000m zakt en in zones met maximale neerslag nog wel een flink stuk lager.

regen

Dit is wat er valt voor de sneeuwgrens in de nacht op woensdag echt laag is geworden. Ja het kan dus flink plenzen in de gebieden onder 1500m. Lokaal zelfs met een hogere sneeuwgrens.

accu3003

Maar dan houden we altijd nog tussen de 25 en 100mm berekende neerslag over die minimaal boven 1000m als sneeuw gaat vallen tot medio volgende week! Hoe luidde mijn vijfde BV ook al weer? Alle liften en pistes in de Zillertal Arena geopend in het afsluitende weekeinde van 11 en 12 april. Dat zou dus goed moeten kunnen gaan… als het dan maar niet stormt haha!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.