Deze webcam bij Zell am See was bijna 10 dagen offline wegens technische storing. Sinds gister is hij er weer. Deze kiek is van gister einde middag. Veel thermiek en lokaal wat gedrup. Vandaag is het verder gestabiliseerd in de Alpen. Strak blauw. Hoewel de cumulussen heus wel weer gaan verschijnen.

De grafiek voor de Lage Landen toont een erg meevallende junidip. Ook het Europese model is niet meer zo streng voor ons. Ook in de Alpen zien we die positieve trend.

Minder positief misschien de aanhoudende regenmomenten vooral als onweer in de namiddag. Een idioot stabiel Scandihoog momenteeel!

De groeten dan ook uit Helsinki!

En afsluitend toch deze bijzondere sneeuwval in mei op Newfoundland. Gister werd er in de reacties gediscussieerd over yin en yang. Nou hier heb je het. Lees over deze sneeuwval hier en hier. Video hier!

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

13 reacties

Gesloten voor reacties.