De Schmittenhöhe boven Zell am See is met zijn op ene haar na 2000m niet hoog maar toch al gauw weer mooi wit. Zeker met het uitzicht richting Hohe Tauern erbij. Het is echt een hele mooie plaat aan het einde van de middag van een grotendeels grauwe dag in Oostenrijk (klik voor groot).

SAMSUNG

Michiel Bovy mailde om 12.15 uur uit Zell am See: “Live uit Zell am See, sneeuwgrens kruipt richting 800 meter.. Pass Thurn dikke sneeuwval.” Plaatje met zijn mobiel gemaakt.

[metaslider id=27469]

Op het Kitzsteinhorn was het whiteout vanochtend. Maar vanmiddag al zulke mooie plaatjes. Dat wordt een heerlijke dag skiën morgen op de enige gletsjer van het Salzburger Land. Zie hierrr voor weer & sneeuw op de Kitz.

livigno_middag3010

Livigno op 1800 vanochtend nog wit. Nu al weer zo. Tja het wandelweer keert terug!

hauserkaibling3010

Wat mij betreft misschien wel de droomplaat van de dag. Rara welk skigebied is dit. De Hauser Kaibling bij Schladming in Stiermarken. Een van die plekken waar men normaal in oktober al een sport maakt om nog voor de wereldbeker van Sölden een trainingspiste aan te leggen. Dat is dit jaar niet gelukt. En ook hier zal de sneeuw over 10 dagen weer weg zijn…. bij de huidige prognoses…. maar de avondruns komen eraan. Net te vroeg om al iets te zeggen. Dus dat houden we voor de reacties! Shoot!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

17 reacties

Gesloten voor reacties.