dalstation piesendorf

10 jaar heeft het geduurd, maar het verdikt is gevallen! Onze partner Zell am See wordt groter, met een verbinding naar Piesendorf. Een verbinding die onder grote druk stond de afgelopen jaren en nu de grootste investering van Salzburg gaat worden. Maar liefst 90 miljoen euro is er nodig voor de 4 skiliften, de stations en de 23 hectare aan pistes! Hierboven alvast een plaatje van het toekomstige dalstation.

Zell am See en Piesendorf de verbinding

Piesendorf is een dorp vlakbij Zell am See en Kaprun, tot op heden heeft het geen eigen skiliften. Daar komt nu verandering in. De naam van het project is Hochsonnberg, houdt een uitbreiding in van 3 stoeltjesliften, een gondel voor 10 personen, 4 nieuwe pistes, een skiroute en natuurlijk de nodige sneeuwkanonnen inclusief opslagvijver. Daarnaast wordt in Piesendorf een dalstation gebouwd met bistro, skischool en sportwinkel, plus parkeermogelijkheden voor 700 personenwagens en 20 bussen.

Hoe dat er concreet uitziet op een kaartje zie je hieronder!

Dat de bouw van dit project toch groen licht krijgt is te danken aan de economische voordelen. Niet enkel versterkt het de toeristische positie van Zell am See – Kaprun, het zal ook de lokale arbeidsmarkt ten goede komen. Door de bouw van het nieuwe dalstation hoopt men ook de drukte op de huidige stations wat te verlichten. Natuurlijk zal dit project niet op 1, 2, 3 klaar zijn, de geschatte bouwtijd is maar liefst 5 jaar! In oktober (2018!) wordt er gestart met de ecologische compensatiemaatregelen.

De K-connection was al bekend, dat project kan je hier nog even bekijken. En met de aankondiging van de goedkeuring van het Hochsonnberg project wordt Zell am See een nog aantrekkelijker gebied.

De informatie en foto’s van het project zijn afkomstig van deze pagina.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

3 reacties

Gesloten voor reacties.