Zell am See en Kaprun zijn twee keer yummie! Allebei hele mooie dorpen met een (zeer) levendige après-ski. Zell am See is groter met voetgangerszone en nog romantischer gelegen aan het s’winters natuurlijk bevroren meer. Kaprun heeft dan weer een “kasteel”, een oude burcht waar je doorheen kunt dolen en sinds kort de Tauern Spa, een ongeëvenaard wellness complex. En dan de gezamenlijke skigebieden: de Schmittenhöhe die precies 2000m hoog is met hoefijzervormig uitlopende perfect gevarieerde pistes terug naar het dalstation van de gondel, naar het centrum van Zell am See en naar de wijk Schüttdorf waar een ultramoderne cabinebaan omhoog voert; het Maiskogel-gebied beneden bij Kaprun helemaal op maat van voorzichtige skiërs en kinderen; en uiteindelijk 15 minuten met skibus of auto buiten Kaprun het dalstation van het Kitzsteinhorn, een van de beste gletsjerskigebieden van Oostenrijk.

Zell am See Kaprun is personally aproved by wintersportweerman Hajo Smit!

Zell am See Kaprun vormt een perfecte eenheid. De dorpen Zell am See en Kaprun liggen niet zo hoog met dus nog wel eens kans op een drup regen, maar met 750m toch al behoorlijk sneeuwzeker. Kunstsneeuw doet de rest, dat weten we allemaal! Maar die pistes door de bossen zijn echt top. En het uitzicht vanaf de Schmittenhöhe is adembenemend. De Schmittenhöhe en de Maiskogel hebben al mooie snowparks, maar die op het Kitzsteinhorn – het Central Park – is wereldberoemd. Alle info daarover hier. Om nog maar te zwijgen van de unieke freeride mogelijkheden van af het Kitzsteinhorn. Terwijl de pistes op de gletsjer juist heerlijk zijn voor iedereen van beginner tot radicale carver.

Volg Zell am See Kaprun ook op:

Zell am See Kaprun auf youtube

Foto:

Voor alle webcams van Zell am See Kaprun zie hierrr. Voor het huren van wintersportmateriaal in Zell Am See Kaprun zie hierrrr.