sick3011

Wat ziet mijn oog vanochtend? Het gaat echt hard met de kunstsneeuw zeg? Zijn ze nu dat hele meer op de voorgrond in sneeuw aan het omzetten met dank aan vorst van moeder natuur?

zellamsee-2016_11-30-0940_hu

Heerlijk hoe snel dat gaat hier als je kijkt naar Schüttdorf waar de dalafdaling echt naar 750m gaat. En geloof me hoe mooi die onderlaag zal zijn als er later weer sneeuw van moeder natuur op valt.

zellamsee-2016_11-30-0940a

En hier de pistes direct achter het dorp met zicht op de Schmittenhöhe. En je wist dat je van daarboven tegenwoordig ook naar Saalbach kunt skiën toch?

golfclub3011

Zou het de nevel van de kunstsneeuw zijn waardoor zelfs het dal bij de golfclub helemaal wit is geworden? Aan de andere kant van het dal naast Kaprun heb je de Maiskogel. Een heerlijk klein skigebiedje voor toerskiërs die meters willen maken en voor gezinnen.

maisk3011c

Ook hier gaat de kunstsneeuw helemaal naar beneden. Logisch want in de winter is het ’s nachts vaak hoe lager hoe kouder.

maisk3011b

Zo groen is het. En wij maken het nu wit. Daar waar het nodig is.

maisk3011a

Kijk maar!

kitz3011a

Tja en boven op het Kitzsteinhorn is het natuurlijk allang schitterend. Wie gaat komend weekeinde met de auto?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.