Zoals bijna ieder jaar investeren de dorpen Zell am See en Kaprun weer in enkele publiekstrekkers. De nieuwe gondel ZellamseeXpress wordt geopend met daarbij 6 Jukebox Gondels. Wintersporters worden hier verwend, alleen al op de manier om op de top te geraken. En morgen zal de super half pipe open gaan waar we afgelopen week al over schreven.

kitzsteinhorn

archief

Vergeet sleepliften

Gletsjers zijn vaak voorzien van de nodige sleepers. Niet echt ideaal en daarom innoveert de Kitzsteinhorn ook in comfort. De Schmiedingerbahn is geschikt voor 8 personen, voorzien van verwarming en overkappingen tegen weersinvloeden. Ideaal om te genieten van de gletsjerpistes op 3000 meter hoogte. Prijskaartje van deze innovatie is 7 miljoen. Dankzij deze stoeltjeslift kun je genieten van 41 kilometer piste voor de opening van het officiële seizoen. Probeer ook zeker even de “Eagle line”, nieuw van dit jaar en voorzien van buckels, kleine heuvels en mooie bochten.

infografik_schmiedingerbahn

De ZellamseeXpress

De ZellamseeXpress is een nieuwe gondel voor 10 personen en brengt je naar een nieuwe afdaling op de Schmittehöhe. De 3,3e kilometer rode lange afdaling met de naam Glemmtal is voorzien van de modernste sneeuwkannonen en ligt op 1920 meter op de top van de Salersbachköpf. Hiermee opent een stukje nostalgie want deze piste was al eens open tussen 1930 en 1980. Extra pistenkilometers dat juichen wij alleen maar toe natuurlijk. Deze ZellamseeXpress is weer een stapje dichter naar de verbinding tussen het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (pfieuw dat is een mondvol) en Zell am See-Kaprun. Nog even geduld tot 2018/2019 voor de voltooing hiervan. Meer informatie kun je vinden in dit artikel van Marco.

44299

 

Jukeboxxgondels?

Elk van de gondels aan de ZellamseeXpress zijn voorzien van Wifi, tegenwoordig al bijna de standaard. Maar er is meer, van de 69 gondels zijn er 6 voorzien van een Jukebox app. Selecteer je favoriete nummer per genre, titel of artiest. Kiezen en genieten van de rit. De rit van 3 kilometer zal een hoogte van 800 meter overbruggen in 10 minuten. Genoeg voor minstens 2 nummers. Meer informatie over deze baan en foto’s zijn terug te vinden in dit artikel.

1e0d7352125c5e6c_a6a1eda4818fe1d1

Selfie-videos op de funslope XXL

Liefhebbers van selfies kunnen hut hart ophalen op de funslope XXL. De Smitten funslope in Zell am See is met zijn 1300 meter de langste in zijn soort. Verwacht je aan tunnels, jumps en extreme bochten. Haal je skills boven en post een selfie video met de Spot On Video app. Download de app en 6 GPS camera’s zullen je kunsten volgen op het parcours. Nadien download je hem gewoon om te delen met je vrienden. Voor de kleinste is er een Kidslope voorzien bij de Glockerbahn.

 

Activiteiten om te noteren in Zell am See-Kaprun

Ski’n’brunch

Ski’n’ brunch is een nieuwe manier om te genieten van lege pistes en heerlijk eten. De Schmittenhöhe opent om 7uur wat garant staat aan een prachtige zonsopgang en pistes in perfecte condities. Daarna volgt er een brunch om 09:30 in de Schmiedhofalm. Wil je hier van genieten? dat kan op 2 januari, 6 en 27 februari en op 6 maart. Vergeet niet één dag op voorhand te reserveren.

Voor de avonturiers

Geen interesse in deze activiteit maar wil je wel genieten van heerlijk eten? Probeer dan zeker de nieuwe Eder Hütte uit op de Schmittenhohe. Is dit wat te gewoon? Elke donderdag kun je een begeleide tour doen richting de Tristkogel op 2642 meter. Alpinisme en poedersneeuw staan garant voor indrukwekkende afdalingen. Geniet van dit diepsneeuw avontuur voor de prijs van €115 met een gecertificeerde gids. Eerst met zn allen omhoog… maar daarna..

img_4827

Foto: Stephan Obenaus

img_1594

Foto: Stephan Obenaus

Is dat dan weer teveel van het goede, ga dan voor de “Schmitten Night Slope”. Vanaf 27 december tot en met 3 maart kun je in Zell am See-Kaprun elke dinsdag,donderdag en vrijdag skiën van 18:30 tot 21:30. Dit laatste is echt iets wat je gedaan moet hebben. Leuk om te weten is dat tussen 3 december en 29 april een dagpas voor kinderen en jongeren tussen 3 en 19 jaar slechts €10 kosten op zaterdag. Deze “power of zehn” maakt het voor ieder kind mogelijk om te genieten van de pistes in Kaprun. Meer informatie vind je op website.
nightslope-blick-auf-zell-am-see

De nacht van de ballon

Vanaf 11 tot 18 februari is Zell am See-Kaprun heb je de mogelijkheid om de Kitztsteinhorn bekijken vanuit de lucht. Die week sieren 30 heteluchtballonnen  de hemel van Kaprun. Elke dag, afhankelijk van het weer, kun je zelf ook meegenieten van een ritje. Hoogtepunt van deze week is de “Nacht van de ballon”. Dit jaar op 13 en 15 februari. Laat de verlichte ballonen je helemaal betoveren.
nacht-der-ballone_zell-am-see-kaprun

Al deze activiteiten maken van onze partner Zell am See-Kaprun ook dit jaar weer een prachtige trekpleister. Naast deze geweldige reeks innovaties en evenementen kun je dit jaar ook leren jodelen, staat er een heuse wijn-week op het menu in maart en kan je op verscheidene momenten genieten van een Magische bbq. Daarnaast zijn er ook rond de feestdagen (advent, Kerst, nieuwjaar) tal van evenementen. Hierover kun je meer informatie terug vinden op de website van Zell am See-Kaprun. Het mooiste moet nog komen, dit gebied opent net als de anderen veel sneller dan verwacht. Vanaf nu kun je genieten van de pistes in Zell am See.

15037221_10154163077163129_9097787090196816354_n 15109467_10154154949628129_2199023512905402285_n
Staan jullie al klaar om te vertrekken naar deze topbestemming? Laat zeker je ervaringen achter in de commentaar. En we willen natuurlijk ook al jullie tips over Zell am See, Kaprun of de Kitzsteinhorn graag horen!

 

 

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.