Review Zell am See – Suzanne uit Zwolle 21-28 december 2013 – In de nacht van vrijdag op zaterdag vertrokken wij om 2.45 vanuit Zwolle, met de auto volgepakt en de skibox op het dak, uit Zwolle. In de ochtend zijn wij zoals gebruikelijk gestopt voor een ontbijtje bij BurgerKing 😉 langs de Duitse Autobahn. Onze TomTom had een update gehad en dankzij het TomTom-Live abonnement werden wij in zuid Duitsland keurig om de files heen geleid. München is altijd een druk punt op de route. Al met al kwamen wij 12 uur later op onze bestemming aan; Zell am See! Dit was voor ons de derde keer dat wij in de kerstvakantie naar dit skigebied kwamen. Voorheen gingen wij regelmatig naar Lofer, een heerlijk gebied om je kinderen kennis te laten maken met de wintersport. Nu onze kinderen wat ouder zijn, is een groter gebied als Zell am See ideaal.

ZuiyzizIahG

Ook het dorp zelf is leuk, prachtig versierd in de kerstperiode, echt een sprookje. Naar mijn mening een chique winkelparadijs waar veelal merkkleding te koop is. Dit jaar zaten we net als vorig jaar in pension Andrea, op loopafstand van het centrum en de City Xpress. Ideaal, je kunt de hele week je auto laten staan. Bij de City Xpress hebben we een tweetal kluisjes gehuurd, zeer comfortabel om na het skiën je materiaal op te bergen, en heerlijk je snowboots aan te doen om vervolgens het centrum in de lopen.

Zell am See centrum

Onze kinderen (12 en 19) hadden 3 hele dagen les bij SkiSchule Zell am See. Enig minpunt is dat ze niet aan ‘voor skiën’ doen om het niveau te bepalen, met als gevolg dat mijn zoon, net als vorig jaar, zich een dag flink heeft lopen vervelen. Zonde van de tijd en het geld. Gelukkig zag de snowboardleraar het ook toen ik hem erop aansprak en kon hij zonder moeite een groep hoger gezet worden. Ik heb zelf leren skiën van Oostenrijkse leraren, en ik moet zeggen dat les krijgen van Nederlandse skileraren een stuk leuker is voor kinderen. Geen taalbarrières en zo ook de mogelijkheid om lol te maken met elkaar. Heel belangrijk.

Tijdens ons verblijf was het te warm, het had twee weken geleden voor het laatst gesneeuwd, dat was jammer, in het dorp nagenoeg geen sneeuw, maar de pistes waren prima. Aan het eind van de dag wel wat ijzig doordat de losse sneeuwlaag weg was. Dit gold ook voor de wat lager gelegen pistes, zoals 12b, die je langs een prachtige Berghut leidt: Ebenbergalm. Helaas hebben we hier met de kinderen niet kunnen komen. Ook dit jaar zijn we voor het eerst naar de Pinzgauer Hütte geskied, midden in het bos aan een doodlopende weg/piste. Om terug te komen op de piste moet je je laten voortrekken door een sneeuwscooter, erg leuk!

Voor de iets gevorderde skiër is de Sonnenalm een leuk deel om te verkennen, hier is een nieuw funpark en bij Berghut Sonnkogel kan je heerlijk zitten. Tevens kan je je bij een van de afdalingen d.m.v. SkiMovie laten filmen terwijl je een slalom afdaling doet. Dit filmpje kan je later van het internet downloaden. Voor de sfeer moet je echt eens bij Hans Schnaps kijken, op de top van de Schmittenhöhe. Gezellige muziek, heerlijke drankjes en het mooiste uitzicht. Ook een dansje óp de bar is mogelijk;-)

Hans Schnaps

Het weer was prachtig, genoten van de zon, en dat hebben we wel eens anders meegemaakt in de kerstvakantie (kou en sneeuwstormen) ook al hoopten we wel op een pak verse sneeuw. Helaas kregen we dat niet.  Tweede Kerstdag heeft het ’s nachts een beetje gesneeuwd, waardoor onze laatste dag de mooiste was. Beneden was het mistig, maar al gauw ging je met de gondel door het wolkendek en zag je een strak blauwe hemel, zon, en een laagje verse sneeuw op de bomen.

Schmittenhöhe

Ook al is Kaprun en de Kitzsteinhorn heel dichtbij, wij hebben nog niet de behoefte gehad om daar een dagje heen te gaan. De terugreis verliep voorspoedig, maar het blijft een beste rit. Toch stappen wij over een paar weken nogmaals in de auto om Zell am See ook eens in de voorjaarsvakantie te bewonderen!


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

1 reactie

Gesloten voor reacties.