In Zell am See was vandaag het Nostalski event, het grootste festival van oude skikleding en oud skimateriaal ter wereld. Gelukkig was Anneke ter plekke om met de Sneeuwhoogte App van Bizztravel bovenstaande kiek door te sturen. Anneke: als je dit leest zet dan ook een verslagje in de reacties! Hieronder een video van het event in 2013.

httpv://www.youtube.com/watch?v=x-cBhplwjBg

 Nu eerst nog wat andere plaatjes uit de skigebieden, twee video’s van onze Eric en dan nog een korte blik op de weerkaarten.

eric_kirchberg0103

We beginnen ook al met Eric. Hij mag zelf zeggen waar de kiek is genomen…

LouiseMeiringen0103

Louise stuurt deze de buurt van Meiringen in het Berner Oberland.

eefje_joueduloup0103

Eefje deze uit La Joue du Loup. We weten het: prima sneeuw in de Franse Alpen.

httpv://youtu.be/EWPbg4ffWNU

httpv://youtu.be/4GfDSxvMW5U

Eric dankjewel weer! 

hoogll0103

Tja voor de fase tussen 7 en 11 maart lijken we Kaiserwetter te krijgen met in de Alpen te hoge temperaturen. Hierboven zie je het kwik op 1500m. Not good. Hoewel? De afgelopen week hebben we gezien dat het boven 1400m gewoon best prima blijft. In Gerlos in de Zillertal Arena was de dalafdaling over een groene weide toch minstens 70cm dik.

voorjaar0103

 

Tja en voor de Lage Landen teken ik er wel voor hoor. Heerlijk. Terrasje pikken. Strandwandeling. Fietsen… Paragliden (soaren) aan het strand zal niet lukken met de kern van het hoog over onze hoofden. 

 ensOost0103_12

Steeds kijken we weer naar de Oostenrijkse noordkant naar tekenen van een nordstau. We krijgen er voor de warme golf eentje zoals je ziet vanaf 4 maart. De eerste neerslagpiek is de sneeuw vannacht en morgen als de sneeuw van de zuidkant naar de noordkant trekt. Sneeuwgrens boven 1000m. Dan richting 6 maart dalend naar de lagere dalen. Dan kan al leuk worden maar het kan ook weer gaan tegenvallen omdat de luchtdruk te hoog is. Morgenochtend kijken we weer. In de meteofictionfase is met de GFS12u veel leuks te zien. Nu een echte vette nordstau van 12 maart tot het gaatje op 17 maart. Bij en fors dalende sneeuwgrens. Zal het dan echt gaan gebeuren?

[metaslider id=40480]

Nu ja… of het nu wel gebeurt of niet… je moet van meteofiction gewoon genieten voor wat het waard is. Deze is echt mooi ja. Alles erop en eraan. Morgenochtend om 9.30 uur weet je of het zo blijft.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.