In Zell am See was vandaag het Nostalski event, het grootste festival van oude skikleding en oud skimateriaal ter wereld. Gelukkig was Anneke ter plekke om met de Sneeuwhoogte App van Bizztravel bovenstaande kiek door te sturen. Anneke: als je dit leest zet dan ook een verslagje in de reacties! Hieronder een video van het event in 2013.

httpv://www.youtube.com/watch?v=x-cBhplwjBg

 Nu eerst nog wat andere plaatjes uit de skigebieden, twee video’s van onze Eric en dan nog een korte blik op de weerkaarten.

eric_kirchberg0103

We beginnen ook al met Eric. Hij mag zelf zeggen waar de kiek is genomen…

LouiseMeiringen0103

Louise stuurt deze de buurt van Meiringen in het Berner Oberland.

eefje_joueduloup0103

Eefje deze uit La Joue du Loup. We weten het: prima sneeuw in de Franse Alpen.

httpv://youtu.be/EWPbg4ffWNU

httpv://youtu.be/4GfDSxvMW5U

Eric dankjewel weer! 

hoogll0103

Tja voor de fase tussen 7 en 11 maart lijken we Kaiserwetter te krijgen met in de Alpen te hoge temperaturen. Hierboven zie je het kwik op 1500m. Not good. Hoewel? De afgelopen week hebben we gezien dat het boven 1400m gewoon best prima blijft. In Gerlos in de Zillertal Arena was de dalafdaling over een groene weide toch minstens 70cm dik.

voorjaar0103

 

Tja en voor de Lage Landen teken ik er wel voor hoor. Heerlijk. Terrasje pikken. Strandwandeling. Fietsen… Paragliden (soaren) aan het strand zal niet lukken met de kern van het hoog over onze hoofden. 

 ensOost0103_12

Steeds kijken we weer naar de Oostenrijkse noordkant naar tekenen van een nordstau. We krijgen er voor de warme golf eentje zoals je ziet vanaf 4 maart. De eerste neerslagpiek is de sneeuw vannacht en morgen als de sneeuw van de zuidkant naar de noordkant trekt. Sneeuwgrens boven 1000m. Dan richting 6 maart dalend naar de lagere dalen. Dan kan al leuk worden maar het kan ook weer gaan tegenvallen omdat de luchtdruk te hoog is. Morgenochtend kijken we weer. In de meteofictionfase is met de GFS12u veel leuks te zien. Nu een echte vette nordstau van 12 maart tot het gaatje op 17 maart. Bij en fors dalende sneeuwgrens. Zal het dan echt gaan gebeuren?

[metaslider id=40480]

Nu ja… of het nu wel gebeurt of niet… je moet van meteofiction gewoon genieten voor wat het waard is. Deze is echt mooi ja. Alles erop en eraan. Morgenochtend om 9.30 uur weet je of het zo blijft.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.