die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Als zelfs Mayrhofen in het Zillertal wit is dan weten we dat het nog kan en hoe gaan we verder?

check ook eens

48 Reacties

 1. Izaa schreef:

  @Arjan Voor wat betreft je avondupdate, hoewel nog heel ver weg maar kan je alvast in de glazen bol kijken voor het weekend 22-24 feb. Ik zit dan in isola 2000.

  • Sjors schreef:

   @Izaa , Ik kom al 15 jaar in Isola 2000 , paar keer per winter , tussen begin decenmber en begin april. Het is er ALTIJD goed !!!!
   Veel poedersneeuw en vaak zon ( laatste jaren wat minder )
   Je hoeft je echt niet druk te maken over Isola 200 ; hoort bij de TOP in Europa wat sneeuw hoeveelheid en kwaliteit betreft.
   Heb je mijn foto’s op weerplaza wel eens bekeken ? ; 3 meter is voor hier heel ” gewoon ”
   Gr. Sjors

 2. Ronaldo schreef:

  fijne plaatjes.
  GFS 12u is geweldig op termijn.
  Ben benieuwd wat EC en GEm doen??
  Keep us informerd 😉

  • Hajo schreef:

   Ja ik krijg echt het gevoel dat er een mooie finale wordt gebrouwen voor nog een kort stukje LL-winter. In elk geval is het een terugkerend thema op de kaarten nu! Ik ga er nu weer echt voor zitten elke 6 uur. Dat doe ik alleen in bijzondere gevallen. Dit is leuk! 😀

 3. Hajo schreef:

  @Sjors: ik had je gemaild over Isola 2000, maar geen reactie gekregen. Ik wil ze wel als partner binnenhalen. Kun je me eens mailen op info@?

  • Kees (mod) schreef:

   Die vrouw heeft dat meisje 500 meter vast kunnen houden in de lift bergopwaarts om haar vervolgens los te moeten laten, ze hield het niet meer. Zat de liftbediende te slapen oid? Reken maar dat er dan ook wel geschreeuwd wordt. Absurd en tragisch verhaal.

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Het is niet best natuurlijk,maar de verwondingen bleken gelukkig mee te vallen.Vanmorgen kreeg ik dit er al over binnen op FB van Bergbahnen Langes :

   Liebe Facebookfreunde!

   Am gestrigen Samstag ist es leider zu einem bedauerlichen Unfall an der 6er-Sesselbahn Hochmoosexpress gekommen. Ein siebenjähriges Mädchen, begleitet von Ihrer Skilehrerin der Skischule Dachau, fiel zwischen Stütze 5 und 6 vom Sessel.
   Das Mädchen wurde sofort in die Klinik nach Garmisch geflogen. Nach unserem heutigen Telefonat mit der Mutter des Kindes, können wir berichten, dass die Verletzungen zum Glück nicht allzu schwer sind. Das Mädchen erlitt eine Gehirnerschütterung und einige Prellungen, aber zum Glück keine Brüche.
   Wir wünschen dem Mädchen auf diesem Wege alles Gute und gute Besserung.
   Das Bergbahnen-Langes Team!

 4. Stefan Kaptein schreef:

  Ik zit ook op het puntje van mijn stoel want ik krijg toch het gevoel dat het nu toch echt een keer gaat gebeuren. De atmosfeer echt helemaal overhoop zodat we nu eens echt aan de winter kunnen gaan beginnen aan de noordkant van de alpen. Als ik daardoor geen zonnestraal te zien krijg met de krokus vakantie, so be it, mij zal je niet horen klagen. Al sta ik iedere ochtend mij een weg naar de piste te graven, geen wanklank van mijn kant. Waarschijnlijk denkt mijn vrouw er anders over, maar laat die sneeuw maar komen. Ik wil sneeuwkettingen om moeten leggen om maar in de buurt van de camping te kunnen komen. Ik wil het ik wil het ik wil het. Lijk wel een klein kind die voor de deur van de speelgoedwinkel staat te trappelen en door het raam het mooiste speelgoed ziet staan maar moet wachten tot de deur definitief open gaat. Nog even geduld dus.

 5. Vincent schreef:

  @Arjan, wat zou de eventuele kentering in het stromingspatroon voor de wat zuidelijker gelegen gebieden(Saas-Fee, enzz) betekenen?

 6. Ik weet niet waar jij die foto of web cam vandaan hebt Arjan maar bij ons op de camping Itter 2 dorpen verder dan Ellmau geen vlokje sneeuw hoor en die camping zit ook op 700 meter.
  http://web317.login-14.loginserver.ch/webcam/cam.jpg.

 7. handoe schreef:

  @Arjan, denkt u dat dit scenario een grote kans tot slagen heeft? Ik ga in de tweede week van de krokus naar Serfaus, en het zou fijn zijn als er nog wat sneeuw bijvalt. Alvast bedankt voor uw antwoord!

 8. Arjan Ehlert schreef:

  Mensen, ik ga nu even relaxen dus een beetje doe het zelf en dan kom ik later vanavond weer terug. Fijne zondagavond 🙂

 9. Dennis schreef:

  Begrijp voor sauerland komend weekend fohn.Na het weekend???.Zijn er nog winterse kansjes met het amerikaanse scenario.Het is mij niet duidelijk. Zie op de verschillende weersites alleen oplopende temp na het weekend voor sauerlans

  • Arjan Ehlert schreef:

   Ja hoor winterse kansjes zijn er zeker maar eerst komen er na vrijdag een paar warme dagen. Het kan zomaar 5 graden worden op de hoogste toppen. Of daarna de kou terugkomt is afwachten. Als de geplaatste weerkaarten uitkomen dan wel. Even afwachten nog.

 10. Frederic schreef:

  Op dit moment een stevige SSW bezig op grote hoogte.

 11. MikeZaandam schreef:

  @iedereen!!! Vandaag naar Gerlos vertrokken. Tot aan de afslag wind en soms wat regen. Medereizigers die met het vliegtuig gingen waarschuwden al voor sneeuw en kettingen op de Gerlospass. Ja het zal wel……..

  Vlak voor de afslag begon de sneeuw en de vorstgrens was goed zichtbaar. Witter en witter werd het. Uiteindelijk net aan Gerlos bereikt zonder de kettingen.

  Hier is voor deze winter een mooie laag sneeuw gevallen. In het dorp schat ik zo’n 25 cm. Echt helemaal top als je dit hebt op je eerste dag van je wintersport in deze winter.

  Natuurlijk, het kan beter maar waar gaat het over? Morgen de latten op vol vertrouwen. Benieuwd hoe het op de pistes is.

  Jullie gaan het zeker horen!

  Keep the faith 😉

 12. Erik schreef:

  Sauerland: verwachting ronduit slecht. Maxima tot 10 graden en even wat kouder deze week, maar geen sneeuw van betekenis, of vriezend weer. Echt een verloren seizoen voor de Sauerlanders. Wie nog kan: dan maar de Alpen.

  • Arjan Ehlert schreef:

   Het is maar hoe je het bekijkt. 10 graden gaan ze daar echt niet halen. Dat de condities momenteel matig zijn dat deel ik met je en een slecht seizoen is het tot nu toe ook. Toch zijn er nog genoeg mensen die er heen gaan met de krokusvakantie en het zou leuk zijn als er dan wat sneeuw ligt. Nog leuker als je kunt skiën maar dat is afwachten. Anders de ijsbaan in Willingen om te schaatsen 😉

 13. Wessel schreef:

  Wat een heerlijk bericht! Hier wordt ik als oostenrijk ganger ziels gelukkig van! Zeker als ik donderdag avond naar Mayrhofem vertrek! Ik hou jullie proberen op de hoogte te houden. Trouwens Mayrhofen is niet Zillertal Arena, maar het is de buurman! Later!

 14. Sjors schreef:

  @ Hajo , ja ik ken veel mensen in Isola 2000 en de Alpes Maritimes, Mijn inschatting is dat ze niet staan te springen om , d.m.v. sponsering , mensen uit te nodigen om te komen skieen met als tegen prestatie Isola 2000 te noemen in een weerpraatje. Isola is het hele seizoen vrijwel vol geboekt en heeft dus geen extra promotie nodig.
  Als je toch graag uit genodigd wil worden om te komen skieen , kun je het natuurlijk altijd zelf proberen , maar ik denk dat het moeilijk wordt.
  Ik zelf ga dit seizoen ( 2 x lang weekend geweest ) niet meer naar Isola. Volgende maand nog voor 11 dagen naar Madonna en dan is het weer klaar voor dit seizoen. Volgend seizoen ben ik weer van de partij.
  Succes !

 15. Mooi bericht weer @ Arjan ! 🙂
  Ik vind dat Kirsten_dl een prijs verdiend; zij riep namelijk begin december al dat Alpen noordkant medio februari dumps zou krijgen.
  Soit, ondertussen dikke miserie in Engeland : http://www.dailymail.co.uk/news/article-2554557/Gales-80mph-heavy-rainfall-create-flooding-misery-Britain-fresh-series-storms-sweep-in.html

 16. Ik voel het al aankomen hoor wat mijn ski vakantie betreft; dikke vette sneeuw van ‘s avonds tot ‘s ochtend of vice versa.
  Lekker koud overdag en alle dagen poederen op de pistes.
  En verder? Nou ja, een beetje net als vorig jaar, toch ?
  http://i590.photobucket.com/albums/ss346/seventies_photo/2013/Wintersportvakantie_Tirol/sized_DSCI0033_zps10be676b.jpg

  Maar gelukkig heb ik warme (thermo) kleding, een goede uitrusting en steeds een zakflacon bij me 😉 dus laat maar komen hoor.
  Ben er psychisch helemaal klaar voor! 😀 😀 😀 😀

 17. Viking (Harmelen) schreef:

  GFS 00.00 :

  Business as usual: baggerrun voor alles wat met wintersport te maken heeft… zie het gebeuren dat maart dé wintermaand van het seizoen 2013/2014 wordt… (zie eerdere posts).

 18. Viking (Harmelen) schreef:

  Gelukkig staat er voor komende zondag aardig wat sneeuw op het programma met een lage sneeuwgrens én langdurige neerslag. Hopelijk dat de hogedruk die roet in het eten dreigt te gooien iets minder enthousiast zal opbouwen boven het alpengebied zodat neerslag iets verder kan opstomen volgende week…

 19. Arjan Ehlert schreef:

  Met jou eens Sneeuwfanaat. Ik weet niet waar Viking dat op baseert. De sneeuwgrens schommelt wel wat meer tussen globaal 400 en 1200 meter en met een noordwestelijke aanvoer valt er van tijd tot tijd sneeuw. Vergeleken met de run van gisteren is deze iets minder maar bied echt nog wel potentie. 😉
  Of het moet de allerlaatste weerkaart van ECMWF zijn omdat deze net niet goed valt ( warmbloedig Azorenhoog ) maar ook dat valt in mijn ogen mee en is maar hoe je het bekijkt. Dat schuift ook nog wel wat op die termijn. Ik vind de kaarten best redelijk!

  • Viking (Harmelen) schreef:

   Wellicht was mijn bericht enigszins voorbarig maar ik zie dat de laatste runs (GFS) steeds meer opbollende hogedrukinvloed laat zien waarbij, als de trend zich doorzet, de sneeuw er uit zou kunnen gaan. Blijft de stroming overwegend west/noordwest dan wordt het feest. Kantelt ie vaker naar zuid/zuidwest dan zijn de sneeuwhoeveelheden niet groot. Vergeet niet dat er onder de 1000 meter aan de Noordkant (zuidzijde berg) vrijwel geen sneeuw ligt. Een warme dag met zon en foetsie… Neemt niet weg dat het boven de pakweg 1200 meter prima skieen zal zijn….
   Uiteraard hoop ik dat de zondagdump (?) veel sneeuw gaat opleveren…

 20. Arjan Ehlert schreef:


  Het is zoeken maar op de allerhoogste toppen van de Ardennen ligt een dun laagje sneeuw. Smelt straks weer weg. Dit is de Monte Rigi.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.