Witte rook. Het KNMI heeft gesproken en het kan dus echt een sneeuwdekje gaan worden morgen. Een front dat maar traag tegen de kou oprukt, zorgt voor een paar uur sneeuwval in de Lage Landen. Bij temperaturen boven nul, maar door de vorst vannacht is de bodme koud en kan het toch blijven liggen. Dat is het leuke van sneeuw!

Lijsten we gewoon even in. Want is yeker een hele poos geleden. En ik zeg er eerlijk bij: garanties voor eind januari kan ik niet meer geven! Het zit er nog steeds in, maar evengoed blijft het bij het dagje van morgen. Dus geniet dubbel.Zo gaat het vallen. Vanavond nog helemaal op de atlantische oceaan arriveert het morgen rond het middaguur. En er komt geen regen achteraan. Echt winter dus.

In de Alpen harde wind! De gevaarlijke lawinebouwer. En er zijn veel toerskiers op de been. Dus ….. maar juist nu de pistes rustig zijn lopen extra veel mensen de pistes omhoog. Dat is veilig en echt een trend voor de toekomst.

En met deze schitterende avondtemming vanuit de Alpen kunnen we de avond afsluiten en morgen gewoon echt smullen. Ook nog eens netjes in het weekeinde. Wat wil je meer.

Donaties blijven welkom om dit plekje op internet open te houden!

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Sneeuwfan · 15 januari 2021 op 23:22

Leuk bericht wederom. Hopelijk hebben we morgen inderdaad sneeuwpret. Weeronline blijft op regenkoers voor regio Den Haag en Rotterdam. Zijn we al sneeuwzeker of kan verzachting nog roet in het eten gooien? Of past een sneeuwverwachting om wat voor reden dan ook niet in het plaatje van weeronline?!

Hjs · 16 januari 2021 op 10:08

Opmerkelijk realistisch, de kou is weer totaal niet uitgekomen, nog steeds 0 hellmannen, afgelopen nacht bijna nergens vorst. Hopelijk is de sneeuwintensiteit hoog genoeg. Het zal vallen op boven 0 grondtemperaturen. Dus eerst smelten.
Het record “sneeuwdek” loos zal er hopelijk toch aan gaan. Maar het wordt nog kantje boord 🙁

Kirsten_dl · 16 januari 2021 op 11:07

Zou het ? We gaan het zien !
https://www.severe-weather.eu/global-weather/winter-weather-pattern-forecast-january-2021-usa-europe-fa/

Puurs nog steeds vet bewolkt, Libramont-Chévigny (waar ik nu door de prachtige ondergesneeuwde bossen dwaal) ook maar een flink pak kouder dan thuis. Ik schat momenteel zo’n -5°C en redelijk wat wind, lekker hoor !
Tot later en geniet van jullie weekend ! 🙂

Kirsten_dl · 16 januari 2021 op 15:08

Benieuwd of het deze keer wél werkt…
Foto vanuit de Ardennen waar ik mij momenteel bevindt. 🙂
Prachtig hoor de mooie vergezichten met besneeuwde bomen en heuvels en het geluid van kraakverse sneeuw onder je schoenen.

https://postimg.cc/K4vB3vtc

Later meer, nu maar eerst nog volop genieten. 🙂

Aart · 16 januari 2021 op 16:15

Potstausend, schitterend plaatje op de Furkajoch 🙂
https://i.postimg.cc/vTF0sY8N/Furkajoch-16-01-2021.jpg

hjs · 16 januari 2021 op 17:03

Paar uur lichte sneeuw nu, Amstelveen, poedersuikerlaagje toch ff, schat 1 a 1,5 cm. Niet veel maar tis iets. Zag veel mensen toch in het park. Meepakken wat je kan…

Gesloten voor reacties.