Witte rook. Het KNMI heeft gesproken en het kan dus echt een sneeuwdekje gaan worden morgen. Een front dat maar traag tegen de kou oprukt, zorgt voor een paar uur sneeuwval in de Lage Landen. Bij temperaturen boven nul, maar door de vorst vannacht is de bodme koud en kan het toch blijven liggen. Dat is het leuke van sneeuw!

Lijsten we gewoon even in. Want is yeker een hele poos geleden. En ik zeg er eerlijk bij: garanties voor eind januari kan ik niet meer geven! Het zit er nog steeds in, maar evengoed blijft het bij het dagje van morgen. Dus geniet dubbel.Zo gaat het vallen. Vanavond nog helemaal op de atlantische oceaan arriveert het morgen rond het middaguur. En er komt geen regen achteraan. Echt winter dus.

In de Alpen harde wind! De gevaarlijke lawinebouwer. En er zijn veel toerskiers op de been. Dus ….. maar juist nu de pistes rustig zijn lopen extra veel mensen de pistes omhoog. Dat is veilig en echt een trend voor de toekomst.

En met deze schitterende avondtemming vanuit de Alpen kunnen we de avond afsluiten en morgen gewoon echt smullen. Ook nog eens netjes in het weekeinde. Wat wil je meer.

Donaties blijven welkom om dit plekje op internet open te houden!

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Sneeuwfan · 15 januari 2021 op 23:22

Leuk bericht wederom. Hopelijk hebben we morgen inderdaad sneeuwpret. Weeronline blijft op regenkoers voor regio Den Haag en Rotterdam. Zijn we al sneeuwzeker of kan verzachting nog roet in het eten gooien? Of past een sneeuwverwachting om wat voor reden dan ook niet in het plaatje van weeronline?!

Hjs · 16 januari 2021 op 10:08

Opmerkelijk realistisch, de kou is weer totaal niet uitgekomen, nog steeds 0 hellmannen, afgelopen nacht bijna nergens vorst. Hopelijk is de sneeuwintensiteit hoog genoeg. Het zal vallen op boven 0 grondtemperaturen. Dus eerst smelten.
Het record “sneeuwdek” loos zal er hopelijk toch aan gaan. Maar het wordt nog kantje boord 🙁

Kirsten_dl · 16 januari 2021 op 11:07

Zou het ? We gaan het zien !
https://www.severe-weather.eu/global-weather/winter-weather-pattern-forecast-january-2021-usa-europe-fa/

Puurs nog steeds vet bewolkt, Libramont-Chévigny (waar ik nu door de prachtige ondergesneeuwde bossen dwaal) ook maar een flink pak kouder dan thuis. Ik schat momenteel zo’n -5°C en redelijk wat wind, lekker hoor !
Tot later en geniet van jullie weekend ! 🙂

Kirsten_dl · 16 januari 2021 op 15:08

Benieuwd of het deze keer wél werkt…
Foto vanuit de Ardennen waar ik mij momenteel bevindt. 🙂
Prachtig hoor de mooie vergezichten met besneeuwde bomen en heuvels en het geluid van kraakverse sneeuw onder je schoenen.

https://postimg.cc/K4vB3vtc

Later meer, nu maar eerst nog volop genieten. 🙂

Aart · 16 januari 2021 op 16:15

Potstausend, schitterend plaatje op de Furkajoch 🙂
https://i.postimg.cc/vTF0sY8N/Furkajoch-16-01-2021.jpg

hjs · 16 januari 2021 op 17:03

Paar uur lichte sneeuw nu, Amstelveen, poedersuikerlaagje toch ff, schat 1 a 1,5 cm. Niet veel maar tis iets. Zag veel mensen toch in het park. Meepakken wat je kan…

Gesloten voor reacties.