Turacher hohe

We open vandaag met een fraaie plaat vanaf de zuidkant. De Turacher hohe; op de grens van Karinthië en Steiermarken. Goedemorgen!

1484461226image

En een fraai reisverslag van “PSK” vanuit de reacties gisteravond, terug uit Fiss. “Condities zijn perfect! Bij aankomst 06-01 30 cm gevallen waardoor omgeving ook wit. In de week nogmaals 20 cm sneeuw op donderdag en vrijdag 30 cm. Daardoor off piste ook weer leuk. Mooie opwarmer van de dag is zorgen dat je eerste gondel schonjoch pakt, korte afdaling en daarna schongampbahn en dan de lange frommes abfart. Elke ochtend als eerste gedaan, piste voor je alleen heerlijk!”

1484460765image

Over de terugweg (foto richting Begrenz): “Vanochtend om 06.45 vertrokken uit Fiss, 20cm sneeuw op de weg. Besloten via Bregenz en Arlbergtunnel maar om te rijden en de Fernpass te mijden. zonder files om 17.30 aangekomen in Groningen. Tot Duitsland hevige sneeuwval, een prachtige setting en ondertussen rustig doorrijden. mooi om mee te maken en nu weer fijn allemaal gezond thuis. Inmiddels ook een klein beetje wit in Groningen, morgen er hardlopend maar even lekker op uit”

ScreenHunter_983 Jan. 15 10.47

Terwijl de zuidkant en de Franse Alpen inmiddels zonovergoten zijn aan de noordkant vandaag en morgen nog wat lichte sneeuw; tot 10 centimeter plaatselijk in het westen van Oostenrijk.

tmp2_17011712_17011500OOst

Verder weinig nieuws onder de zon. Het blijft heerlijk koud en het zal steeds zonniger worden.

Montafon

Hoewel de allerscherpste kantjes er vooral overdag aan het eind van komende week wel uit gaan. Zie bijvoorbeeld hierboven in het ensemble voor het Montafon de temperatuur in de vrije atmosfeer op het 850 hPa-vlak (1500 meter hoogte) Nog mooier weer! Op de pistes meest aanhoudend ruim onder nul en dan in de nachten wel weer bijzonder koud door de uitstraling.

Zell_

En het ensemble voor Zell am See. Hoelang blijft dat zo? Hajo gaf het gisteravond al aan: mogelijk pas rond 25 januari een omslag. We zitten dan in de meteo-fictie termijn. Enorm veel spreiding (pas vanaf dat moment!) dus niets over te zeggen maar de hoofdrun van het Amerikaanse model gaat op die lange termijn richting een (stevige) west-circulatie; mogelijk nieuwe neerslag met kans op oplopende temperaturen.

z500_17012500_17011500

Min of meer bij toeval -want de ontwikkeling daartoe is heel anders- komt het Europese model uiteindelijk op iets vergelijkbaars uit. Nou ja, meer noordwest. Ach, te ver weg en te veel spreiding om ons nu druk over te maken. Veel plezier allemaal!


Leo

Leo, chemisch analist, 50 jaar, is sinds zijn vroege jeugd enorm in (winter)weer- en sport geïnteresseerd. Zijn eerste sinterklaas-surprise was dan ook een ingevroren scheurkalender van Jan Pelleboer. Sinds de opkomst van het internet en vooral de toegankelijkheid van alle gegevens ging hij zich er wat verder in verdiepen. Tegelijkertijd kwam hij als vanzelf op de site van Hajo Smit uit. Dankzij mooie interactie met een aantal anderen die reageerden op de artikelen van Hajo ontstond het idee daar wat meer mee te gaan doen.

10 reacties

Gesloten voor reacties.