Prachtige kiek van vanochtend in Oostenrijk bij Maishofen. De webcam staat op 1800m. Pas einde van de middag keldert vanuit het westen de sneeuwgrens.

Opvallend zijn de opklaringen in het westelijke Alpengebied. Het koufront moet ook pas komen. Op dit moment in de Alpen een soort kreukelzone van eerste buien met nog hogere sneeuwgrens.

Het koufront is exact over het Sauerland getrokken….

Maar zelfs in Zuid-Limburg is het wit!! H/T Jannes.

De klap in de Alpen komt vanmiddag en vanavond. En morgen sneeuwt het door vanaf 500m. Ongelofelijk. En kijk eens naar die hoofdrun. Op 12 mei gewoon op herhaling!

Hier de huidige meteofiction voor volgende week…. mmm… zo kun je de paraglider letterlijk wel opdoeken natuurlijk.

De echte die-hards zijn Cescia en Dennis…. die zijn in de Aosta vallei gewoon nog eens gaan wintersporten! Volg ook hun artikelen…

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

21 reacties

Gesloten voor reacties.