timvarenzonderzorgen

En wat heb jij met hogedrukgebied Quila gedaan vandaag? Ik had het al aangekondigd dat het zeilen zou worden. Op het Uitgeestermeer. Vorig jaar begonnen met les geven aan mijn zoon van nu 13. Met dank aan de “seizoenpas” op de polyvalk bij vaarzonderzorgen.nl. Ja naast skileraar ben ik ook zeilleraar. Geleerd op de Mondsee in het Salzkammergut. Daar was ik zeilleraar na mijn eerste seizoen als skileraar in Hinterglemm.

mondsee

Ehhh. Of ik geen heimwee heb naar de Mondsee? Dacht het wel! Zie foto. Ik woonde in een appartement helemaal aan het rechteruiteinde van de foto met uitzicht pal tegen die rotslijnen aan. Links zie je de Schafberg waar van St. Wolfgang uit een boemeltreintje omhoog gaat. Ja de mooiste plek van Oostenrijk. Met afstand. Kan geen skigebied tegenop.

quila

En wat heb jij met hogedrukgebied Quila gedaan vandaag? Stuur foto’s via whatsapp naar 0644123111.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.