timvarenzonderzorgen

En wat heb jij met hogedrukgebied Quila gedaan vandaag? Ik had het al aangekondigd dat het zeilen zou worden. Op het Uitgeestermeer. Vorig jaar begonnen met les geven aan mijn zoon van nu 13. Met dank aan de “seizoenpas” op de polyvalk bij vaarzonderzorgen.nl. Ja naast skileraar ben ik ook zeilleraar. Geleerd op de Mondsee in het Salzkammergut. Daar was ik zeilleraar na mijn eerste seizoen als skileraar in Hinterglemm.

mondsee

Ehhh. Of ik geen heimwee heb naar de Mondsee? Dacht het wel! Zie foto. Ik woonde in een appartement helemaal aan het rechteruiteinde van de foto met uitzicht pal tegen die rotslijnen aan. Links zie je de Schafberg waar van St. Wolfgang uit een boemeltreintje omhoog gaat. Ja de mooiste plek van Oostenrijk. Met afstand. Kan geen skigebied tegenop.

quila

En wat heb jij met hogedrukgebied Quila gedaan vandaag? Stuur foto’s via whatsapp naar 0644123111.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.