fellhorn1304

Het is nog een mooie dag vandaag. Aan de noordkant van de Alpen zoals hier vanochtend in Kleinwalsertal hogedruk en een inversie.

prali1304

Aan de zuidkant van de Alpen pruttelt het al zoals hier in Prali in Piemonte. Vanmiddag en vanavond zullen de hele Alpen buiig zijn. Met wel een erg hoge sneeuwgrens in de zuidelijke stroming. Frankrijk en België zijn ook al aan de beurt. Donderdag meer regen en kans op onweer in België en vooral vanaf vrijdag ook Nederland. Daarbij draait dan ook de wind van zuidwest naar noordwest. Het hele weekeinde wordt guur!

pluim1304

Er is echt geen warmte te bekennen en dus moeten we zoeken naar zonnige dagen. Wat dat betreft is er goed nieuws: vanaf maandag de 18e hebben we enkele droge zonnige dagen met koude oostenwind.

lopendapril1304

Op dit moment is april nog aan de zachte kant. We lijken terug naar het gemiddelde te gaan of zelfs daaronder te eindigen. De wereld is momenteel trouwens hard op weg naar een La Ninja zoals je hierrrr kunt lezen. Dat kan echt nog leuk worden komende winter. En met de inslapende zon ook de komende 7 winters.

zondagsneeuw

Het Amerikaanse model laat zondag weer kou naar de Alpen door dringen. Dan zou het kunnen sneeuwen tot onder 1000m. In het Europese model drukt de kou niet zo hard door en moet je aan regen denken.

gfs1304

Gisteravond verraste het Amerikaanse model met deze kaart voor 24 april. Dat zijn leuke mogelijkheden. Nog twee mooie nieuwtjes…

Hagel in Texas!

En de Grossglockner Hochalpenstrasse wordt weer vrij gemaakt!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.