Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Zeer hevige onweersbui tijdens WK finale ruïneert snelweg

check ook eens

27 Reacties

 1. Natasja schreef:

  Wat je schrijft: wat een zomer. Genieten.

 2. fred schreef:

  Volgende hittegolf?, hebben we dan al een hittegolf gehad?, volgens mij niet.
  De hittegolf die op een kier stond is er nooit van gekomen.

 3. Roland Bodegraven schreef:

  Ongekende hitte in de modellen schijnbaar. Zelfs boven de 40 graden eind volgende week. Goed het is maar 1 van de berekeningen, maar wow! En fikse hittegolf staat er ook op.

 4. EKlop schreef:

  Als ik de berichten her en der mag geloven zijn we eind volgende week allemaal dood, zo niet, dan wel volgend jaar omdat er dan geen voedsel meer is door mislukte oogsten (overigens wel een probleem voor boeren hier, maar niet voor voedselvoorziening voor Nederlanders welke uit heel Europa en daarbuiten komt).
  Tijd voor een LL bericht dus 🙂

  • jeroenamsterdam schreef:

   Tja, ze moeten toch ergens over schrijven nu het WK voorbij is en er eigenlijk niet zo heel veel problemen in de wereld zijn. Combinatie van een sensatie tweet van Weerplaza en een telegraaf redacteur die het niet goed interpreteert. Het resultaat is mensen die werkelijk denken dat het 42 graden gaat worden. Voor hoge dertigers hebben we lucht uit het zuiden nodig en dat zou trouwens ook gek genoeg het einde van de droogte gaan betekenen aangezien er dan een laag druk gebied ten west van ons zal liggen.

   Mijn voorspelling is dan ook dat er zeker vlak voor het einde van de droogte een aantal tropische dagen aan zullen komen.

 5. Eduard schreef:

  42 graden. Yes laat maar komen. Hoe extremer hoe blijer ik wordt. 🙂

  We zitten al geruime tijd in een oosterlijke QBO. Misschien heeft dat er ook mee te maken dat het allemaal zo lang stabiel blijft en weinig veranderd.
  De cycles duurt meestal zon 14 maanden. Van oost naar west en van west naar oost. Op grote hoogte waait de wind nu al geruime tijd uit het oosten.
  Dit gaat straks een keer weer westelijke worden.

 6. Mark (breda) schreef:

  Komkommernieuws die 40 graden…

  Al groeien de komkommers nu ook wel eeg langzaam door de hitte en droogte.

 7. fred schreef:

  Volgens accuweather gaat de droogte nog wel even door, het staat nu tot begin okt op die site.
  Jorne komt met een nieuw artikel vanavond las ik?, dan even een vraag, waarom nemen veel mensen accuweather niet serieus genoeg?.
  Ze geven een goede richting aan, ik zeg hier bij niet dat het 100% score is, 90% halen ze ook niet, maar het is wel een duidelijke richting.

  • Mark (breda) schreef:

   Duidelijk…maar betrouwbaar? Correct? En hoe scoren ze t.o.v. de werkelijkheid?

   De buienradar 3u vooruit geloof je ook? Die is zo onbetrouwbaar dat ik die biet eens bekijk. Ja…bij een regenfront zegt hetciets. Bij buien die ontstaan is het net zo betrouwbaar als een kind de stelling van pythagoras laten oplossen.

   • fred schreef:

    Mark wel eens de zomerverwachting gelezen?, daar zaten ze goed op hoor.
    Plus volgens mij lees je het laatste gedeelte van mijn bericht niet.
    Maar je mag uiteraard je mening hebben, vind ik heel goed.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Fred, volgens mij gebruikt accuweather het GFS voor haar verwachtingen…
   Het is dus geen site die de cijfers uit haar duim zuigt. Prima om die site als uitgangspunt te nemen.
   De prognose hangt natuurlijk ook af van de weersituatie.Nu is alles vrij voorspelbaar maar dat kan veranderen en dat zie je ook bij accuweather terug in de voorspellingen.. puur omdat GFS dan ook wisselende berekeningen zal laten zien..

   • fred schreef:

    Toen de zomerverwachting werd gemaakt, was lang niet alles voorspelbaar.
    En als het veranderd daar doen ze ook aan mee hoor, maar het maakt geen gekke sprongen.
    En mensen het is een vraag aan Jorne, Jorne kan er geen tijd voor hebben of zo iets.

    • Jorne schreef:

     Hoi Fred,
     Ik ben met je eens dat sites zoals accuweather er regelmatig goed op zitten vooral op de korte termijn. Daarnaast hebben ze een reputatie en een groot team van meteorologen. Bij bijvoorbeeld unieke situaties of zo’n zomervoorspelling komt een hoop kennis, ervaring en gutfeel kijken, dat hebben ze met zo’n mooi team prima in orde. Net zoiets als wat wij doen maar wij doen het op een stuk kleinere schaal en naast onze eigen baan of studie (daarom ook dat ik niet direct reageer op iedere reactie)
     Als we echter kijken naar een 14 dagen-voorspelling voor een willekeurige locatie vermoed ik sterk dat dat simpelweg is gebasseerd op rauwe modeloutput.
     Ze hebben bij accuweather wel een mooie balans in hun berichten over speciale situaties en een grote databese met voorspellingen over de gehele wereld

 8. Remko schreef:

  Je kunt er gif op innemen dat de huidige stroming doorbroken wordt als het moet winteren. Wat zouden wij een winter hebben met deze drukverdeling van dec- maart. Overigens ga ik begin september weer naar Zweden vermits de 60 bosbranden zijn gedoofd. Het is daar levensgevaarlijk. En vuur buiten ook voor het eten ten strengste verboden. Extreem lage waterstanden. Hulp voor blussen binnen EU gevraagd.

 9. Mark (breda) schreef:

  Zo…die bui is dichtbij. Ik kan de regen bijna aanraken. Denk dat ik ff in de auto spring om regen te voelen.

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Screenshot_20180716-200044_Weer-&-Zo.jpg

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.