Na een te gekke week als SNP Reisleider met een afsluitende wandeling in sneeuwval boven 3400m naar de Mönchsjochhütte reisde ik gisteren met omweg naar huis. Eerst met mijn paraglider van Mürren naar Stechelberg gevlogen langs de imposante rotswanden van het dal van Lauterbrunnen. Vervolgens in de frisse groenblauwe Thunersee gedoken om op te frissen. Vervolgens in Zürich een plekke gezocht om de WK finale te kijken. Tijdens de eerste helft plensde het gigantisch in de stad en was de satellietverbinding van het café onderbroken bij de eerste Franse goal. Na de wedstrijd richting Bodenmeer rijdend zag ik op zeker moment mammatus onder een cumulonimbus hangen….

Vele kilometers verderop pas zou ik gaan aanschouwen wat deze superceel had aangericht. Het eerste wat ik ervan zag was de aankondiging dat er aan mijn kant van de snelweg een botsing was geweest. Een leuke BMW cabrio was achterop een auto geklapt die op de rem moet hebben getrapt toen hij dit aan de andere kant van de middenberm zag….

Over een lengte van zeker 100m waren beide rijstroken veranderd in een modderpoel. Het talud was verzwakt geraakt en hopla de zwaartekracht doet de rest. Na een week tussen de morenen van de Jungfrau Region nu dan snelwegmorene.

Een kilometerslange file was het gevolg natuurlijk.

Vervolgens passeerde ik Gossau. Mijn oma is daar geboren en mijn ouders hebben elkaar daar leren kennen. De grote eiken met het bankje eronder zijn het vaste wandeldoel vanuit het huis van mijn overgrootouders zo lang ik me kan heugen.

Door het onweer was de lucht erg schoon en stond de Säntis te glimmen in de zon. Een plek waar ik de komende jaren en zal gaan paragliden en ook toerskiën. Een berg met een lift naar de top en geen pistes is natuurlijk het mooiste wat er is.

En St. Gallen naderend en het Bodemmeer kon een (dubbele) regenboog niet uitblijven natuurlijk. In je buitenspiegel de door wolken omfloerste zon en recht voor je dat mooie kleurenspel.

Ook in het zuiden van Duitsland was het op veel plaatsen mis met de WK finale zoals je kunt lezen op Wetteronline. Dan baal je wel dat je bij de vrijwillige brandweer zit.

Maar in Nederland en momenteel ook België niets van dit al. We zijn hard op weg nu naar recordjaar 1976.

Cescia meldt 35ºC in Vlaanderen. Maar het koelt weer even iets af voor we op weg lijken naar de volgende hittegolf. Wat een zomer mensen! Heb net een heerlijke abrikoos op uit de tuin hier in Oostenrijk. De Alpen hebben toch dat enorme voordeel van gegarandeerde neerslag. Veel succes moet sproeien allemaal!

Categorieën: Met de auto

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

27 reacties

Gesloten voor reacties.