noowegen24uur

Terwijl de Alpen zacht Kaiserwetter hebben, sneeuwt het goed in Noorwegen en Zweden momenteel. Zie hierboven het Noorse skigebied Ål waarvan ik toevallig gisteren al een plaatje toonde om het contrast met de Alpen te tonen. Nu is webcamspotten in Noorwegen altijd drama omdat het meestal hard waait als het sneeuwt. Je ziet zelden van die mooie fluffige plaatjes die in de Alpen schering en inslag zijn. Op bovenstaand plaatje zien we nu eindelijk eens bewijs dat het er in 24 uur gewoon een halve meter kan sneeuwen. Wat ik persoonlijk wel wist aangezien mijn allereerste ski-ervaring in Noorwegen deze was (klik voor video).

sneeuw2411

Hier zie je het op de kaart. De Alpen precies in de warme sector van een oplossend systeem. Herken je het warmtefront (bij Linz) en het koufront dat naar Bretagne steekt. En het occlusiepunt bij het Reuzengebergte? De Zweedse kust heeft last van de warme Oostzee die wij hier goed op het netvlies hebben. Heb je een arctische uitbraak precies de andere kant op dan heeft Noord-Duitsland Lake Effect Snow. Maar nu dus moet je toch een beetje omhoog voor sneeuw. En we hebben een reporter – Remko – ter plekke die gisteren schreef:

 @Hajo. Ik wil jullie graag wijzen op klimaatberekeningen van het SMHI in Zweden. Zie hun website.Hier in Midden Zweden, omgeving Sala, geen winter te bekennen. grijs, windstil en motregen. Lijkt deze week wat kouder te worden met lichte vorst. Bijzondere is dat er tot nu toe slechts 1 keer wat sneeuw is gevallen. Maar kou in november levert volgens de kenners vaak een witte Kerst op hier. Dus, alle kans op een witte Kerst hier. Overigens is Stockholm in deze tijd een aanrader. Groeten uit Stävresjön.

Ik vrees dat hij hierrrr beneden in de regen zit. Graag een update!

idrefjaell2411

Zweden

slettafjellet2411

Voss in Noorwegen

hafjell2411

Hafjell in Noorwegen

jaemtland2411

Jämtland in Zweden

Mooi toch? En nu snel door met het ochtendweerbericht!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

16 reacties

Gesloten voor reacties.