In Les Menuires en de andere valleien van Les Trois Vallees was vandaag het verschijnsel Mer des Nuages te zien, een zee van wolken.

Op Wikipedia staat voor dit verschijnsel de volgende uitleg:
Een zee van wolken is een compacte set wolken van bovenaf gezien en waarvan het relatief uniforme bovenoppervlak golvingen van zeer verschillende lengten kan hebben die doen denken aan golven.Wanneer de wolkenlaag bovenaan zonder rimpel wordt gevormd door stratus of mist , wordt de term mistzee gebruikt.
Dit fenomeen ontleent zijn naam aan de gelijkenis met een oceaan, een gelijkenis die geaccentueerd wordt door de aanwezigheid van bergen die de wolken doorboren en die, naar analogie, aldus “eilanden” vormen.


Wij vinden het zelf een magisch verschijnsel, alles bedekt met wolken, met alleen de bergtoppen die er boven uit komen. Geniet van onze en de webcam plaatjes van vandaag!
 


Monica

Ik schrijf namens Rob en mijzelf, wij wonen in de wintermaanden in Les Menuires en maken daar foto en videobeelden voor Wintersportweerman. In de zomer werken wij als foto en videograaf op de meest uitéénlopende evenementen (Bruiloften, dansvoorstellingen, uitvaarten, newborn fotoshoots, familieshoots) Onze website is www.vanessenproducties.nl