wolken0111

Wat een weerkaart! Wat is hier zo bijzonder aan? De kaart toont de totale bewolking. Alle lagen. Van de dunste sluierbewolking op 8km hoogte tot aan de mist op de grond en alles ertussen. En er is niets. Nada. Nul wolken. Misschien wat mist in de ochtend aan de kust. Verder een droomdag. 1 november wel te verstaan. Na een oktober die 2,7ºC warmer dan gemiddeld uitpakte. Heerlijk allemaal! Nog net ver genoeg van het skiseizoen om het zorgeloos te aanvaarden. Ab zal het allemaal weer vastleggen op de gevoelige plaat.

temp0111

 

Het wordt niet alleen strak blauw… nee ook het kwik kan flink oplopen. Duitsland gaat proberen de 20ºC aan te tippen. In Frankrijk is dat een makkie. La douce France. Heerlijk wie daar nog een paar daagjes zit. Daarna komt de grote zuidkantdump die ook wat bewolking en neerslag over de Lage Landen sleurt. Die incasseren we gewoon. We weten dat de sneeuwgrens hoog zal zijn dus dat er geen vlag uitkan behalve misschien in Livigno.

laatstegfs3010

Daarna hoeven we nog niette wanhopen dat er geen mooie dagen meer komen…. Waren we vorig jaar nog op weg naar allerlei herfststormen ziet het er dit jaar veel rustiger uit. Veel rustiger! Het lijkt wel of de stevige positie die de winter in Azië heeft ingenomen ons ook de NOM’s van het lijf houdt. De Noord-Atlantische Monsters. Af en toe zullen ze doorkomen. Hopelijk eind november dan weer echt aan de noordkant van de Alpen zoals met Luuk. Tegen die tijd kunnen we hopelijk al wat realistische verwachtingen voor het verloop van december gaan geven…


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

3 reacties

Gesloten voor reacties.