wolken0111

Wat een weerkaart! Wat is hier zo bijzonder aan? De kaart toont de totale bewolking. Alle lagen. Van de dunste sluierbewolking op 8km hoogte tot aan de mist op de grond en alles ertussen. En er is niets. Nada. Nul wolken. Misschien wat mist in de ochtend aan de kust. Verder een droomdag. 1 november wel te verstaan. Na een oktober die 2,7ºC warmer dan gemiddeld uitpakte. Heerlijk allemaal! Nog net ver genoeg van het skiseizoen om het zorgeloos te aanvaarden. Ab zal het allemaal weer vastleggen op de gevoelige plaat.

temp0111

 

Het wordt niet alleen strak blauw… nee ook het kwik kan flink oplopen. Duitsland gaat proberen de 20ºC aan te tippen. In Frankrijk is dat een makkie. La douce France. Heerlijk wie daar nog een paar daagjes zit. Daarna komt de grote zuidkantdump die ook wat bewolking en neerslag over de Lage Landen sleurt. Die incasseren we gewoon. We weten dat de sneeuwgrens hoog zal zijn dus dat er geen vlag uitkan behalve misschien in Livigno.

laatstegfs3010

Daarna hoeven we nog niette wanhopen dat er geen mooie dagen meer komen…. Waren we vorig jaar nog op weg naar allerlei herfststormen ziet het er dit jaar veel rustiger uit. Veel rustiger! Het lijkt wel of de stevige positie die de winter in Azië heeft ingenomen ons ook de NOM’s van het lijf houdt. De Noord-Atlantische Monsters. Af en toe zullen ze doorkomen. Hopelijk eind november dan weer echt aan de noordkant van de Alpen zoals met Luuk. Tegen die tijd kunnen we hopelijk al wat realistische verwachtingen voor het verloop van december gaan geven…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.