wolken0111

Wat een weerkaart! Wat is hier zo bijzonder aan? De kaart toont de totale bewolking. Alle lagen. Van de dunste sluierbewolking op 8km hoogte tot aan de mist op de grond en alles ertussen. En er is niets. Nada. Nul wolken. Misschien wat mist in de ochtend aan de kust. Verder een droomdag. 1 november wel te verstaan. Na een oktober die 2,7ºC warmer dan gemiddeld uitpakte. Heerlijk allemaal! Nog net ver genoeg van het skiseizoen om het zorgeloos te aanvaarden. Ab zal het allemaal weer vastleggen op de gevoelige plaat.

temp0111

 

Het wordt niet alleen strak blauw… nee ook het kwik kan flink oplopen. Duitsland gaat proberen de 20ºC aan te tippen. In Frankrijk is dat een makkie. La douce France. Heerlijk wie daar nog een paar daagjes zit. Daarna komt de grote zuidkantdump die ook wat bewolking en neerslag over de Lage Landen sleurt. Die incasseren we gewoon. We weten dat de sneeuwgrens hoog zal zijn dus dat er geen vlag uitkan behalve misschien in Livigno.

laatstegfs3010

Daarna hoeven we nog niette wanhopen dat er geen mooie dagen meer komen…. Waren we vorig jaar nog op weg naar allerlei herfststormen ziet het er dit jaar veel rustiger uit. Veel rustiger! Het lijkt wel of de stevige positie die de winter in Azië heeft ingenomen ons ook de NOM’s van het lijf houdt. De Noord-Atlantische Monsters. Af en toe zullen ze doorkomen. Hopelijk eind november dan weer echt aan de noordkant van de Alpen zoals met Luuk. Tegen die tijd kunnen we hopelijk al wat realistische verwachtingen voor het verloop van december gaan geven…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.