loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Zand scheppen is ook scheppen en nu ander weer

check ook eens

51 Reacties

 1. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Leuk bericht Hajo en de waarheid!! Fijne dag iedereen

 2. Remko schreef:

  Ik schrijf bijna nooit iets over het klimaat en de economie. Maar als we de miljarden die in het klimaat worden gestopt nu eens in de economie stoppen en, net als de voorwaarden aan KLM, klimaat voorwaarden stellen aan al die bedrijven.

  • Hajo schreef:

   Nee geen klimaatvoorwaarden ajb. Er is geen klimaatcrisis dus ook niets te maatregelen.

  • Mark (Breda) schreef:

   Die verduurzamingsmaatregelen…om van te kotsen. Verduurzamen ok maar om die bedrijven die anders failliet gaan een strop om hun nek te geven met strenge eisen voor o.a. verduurzaming vind ik wel erg makkelijk PR voor politieke standpunten. We mogen blij zijn dat we er hier in NL zo goed voor staan en deze hulp kunnen bieden.

 3. Hans schreef:

  Top bericht Hajo, hier in het noorden alle ellende al zoals je normaliter pas zou zien na echte uitbraak ellende.. Niemand die er ook maar iets van snapt en nu ineens zijn onze volksvertegenwoordigers begaan met onze gezondheid terwijl vorig jaar de btw op groenten en fruit maar ook sporten werden verhoogd.. Er wordt duidelijk een andere agenda gediend..

  • Menno schreef:

   Kan iemand mij uitleggen wiens agenda met de coronamaatregelen gediend wordt dan?

   • Hjs schreef:

    Massa hysterie, er sterft bijna niemand die al niet dicht tegen het einde aan zit. Als je dat zegt ben je natuurlijk een nazi… maar het zijn gewoon de feiten. Niet een jonger, gezond iemand sterft.

    Denk niet dat er iets bewust is aan dit geheel, maar de “oude” economie zal een enorme klap krijgen en de nieuwe, alles wat tech gerelateerd is een enorme boost. Zie ook de beurzen. Techbedrijven hebben de val al bijna tot geheel helemaal verwerkt. Banken, vastgoed etc, zijn helemaal niet hersteld. En zullen dat ook niet. Hun verdien model is over en uit.

    Deze crisis zal ook een klap zijn voor cash geld. Het einde daarvan maakt de weg vrij voor negatieve rente voor de consument. Met cash nog onmogelijk ivm met mogelijke bsnrun.

    Ander probleem, vele kleintjes zullen het niet redden, de steun zal tijdelijk helpen, maar op termijn zal het gewoon niet meer gaan. De grote ketens zullen profiteren. “To big to fail” dus worden ze overeind gehouden. Re fed ecb ‘whatever it takes”

    Vervoer in het algemeen zal anders worden. Openbaar vervoer zal een klap krijgen. Vliegen kan mogelijk geheel anders worden.

    Verder zullen landen minder afhankelijk willen zijn van anderen, met als gevolg meer protectionisme.

    De Eurozone kan mogelijk begonnen zijn aan de eindfase. Gestelde budget regels zullen volstrekt onhoudbaar gaan worden. We zitten nu in een deflatiespiraal. De bizarre rente politiek stimuleert immers bedrijfsvoering met steeds minder marge. En uiteindelijk inflatie. En dan zal een big reset moeten plaatsvinden.
    Us/dollar niet anders. Maar de dollar zal waarschijnlijk de “last man standing” worden.
    Een beetje goud achter de hand houden. Bar niet digitaal kan geen kwaad. Kleine muntjes bij voorkeur.

 4. Stefan Kaptein schreef:

  Wat mis ik Oostenrijk. Begin maart zo abrupt deze winter afgebroken door een virus waarvan eigenlijk niemand echt goed weet hoe het zich ontwikkeld en wat er tegen te doen is. En over dat scheppen….wat zou ik graag rondom mijn caravan sneeuw scheppen. Maar deze afgelopen winter was er één van relatief weinig sneeuw in Skiwelt Brixental. In het Brixental heeft er de hele winter niet meer dan 30 cm sneeuw in het dal gelegen. Tich knap dat er met deze magere sneeuw hoeveelheden de pistes toch in perfecte conditie zijn gebleven. Maar veel gebieden hadden de Pasen niet gehaald met de sneeuw die er nog lag. Wanneer was de laatste echte sneeuwval in de alpen, ik kan het mij niet meer herinneren. Als ik nu de webcam beelden van Kaprun Kitzsteinhorn zie, dan vind ik het toch jammer dat alles nu dicht is, ik had anders deze dagen daar nog heerlijk geskied, jammer maar helaas.

  • David schreef:

   Zelfde gevoel hier Stefan. Hopelijk wordt volgende winter sneeuwrijk zodat je blijft scheppen

   • Mark (Breda) schreef:

    Als je er dam weer mag komen en als de gebieden open zijn.

    Overigens is het skiën zelf niet het probleem. Wel de liften. Met name gondels en grote cabines zullen met de 1,5m wachtrijen kennen die tot in Nederland staan…

    • OpAart schreef:

     Tegen die tijd is de mythe van 1,5 m hopelijk doorgedrongen in de koppies van de beleidsmakers…..
     Al eerder is hier verwezen naar: http://www.maurice.nl. Specifieke luchtvochtigheid icm grote massa mensen en die in niet goed geventileerde ruimten zingen, schreeuwen etc. zijn een belangrijke parameters in de verspreiding.
     Als je de beelden ziet van klaslokalen waar met militaire precisie de afstand van 1,5 m wordt uitgemeten, denk ik; werkelijk? En vervolgens ravotten de kinderen op het schoolplein lekker met elkaar met 1,5 meter afstand……

 5. GBJ schreef:

  Keller vergelijkt Nederland met Zweden. Maar Zweden heeft een bevolkingsdichtheid van 22 inwoners per km2 en Nederland 421. Dus dat vergelijken mag wel wat genuanceerder.

  • joke,riederalp schreef:

   Precies!

  • Martijn sonnenberg schreef:

   In verdediging van prof keller: Hij vergelijkt de regio stockholm met Brabant, wat qua oppervlaktie, vorm en bevolkingsdichtheid wel enige overeenkomst heeft.

   Als medicus vind ik overigens wel de draai naar ‘gooi maar open die hap’ gevaarlijk. Dit virus, wat zich hopelijk biologisch/in overdracht als een griepachtig virus blijft gedragen is voor velen (mn <50 jaar) weliswaar niet heel gevaarlijk, maar de macht van het getal van vele ernstig zieken die de ziekenhuizen overspoelen is toch iets om beducht op te zijn.
   Onzere oudere medemensen hebben zeker te duchten van dit virus, waar nog steeds geen afdoende behandeling voor is en waar mensen zeer snel heel slecht van worden. Patienten zitten letterlijk te happen naar ademen en stikken letterlijk. Geen humaan einde van een leven kan ik je zeggen. Hopelijk neemt de kracht van de epidemie komende maanden sterk af en met wat geluk flakkert het ook niet meer op, of hebben we eind van de zomer wat betere behandelopties (remdesevir en enkele middelen tegen heriditair angio-oedeem zijn veelbelovend).

 6. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/04/1587931000.jpeg[/img]
  En alweer zo’n prachtige samenstand! Met Venus op dit moment bijzonder goed en lang zichtbaar!

 7. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/04/1587931507.jpeg[/img]
  Deze is eigenlijk beter.. De eerste iets te veel ingezoomd met het mobieltje, iets te lange belichtingstijd en niet helemaal stil gehouden geloof ik 😉

 8. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/04/1587931649.jpeg[/img]
  Dit is een beetje een zoekplaatje maar best bijzonder vind ik: met de Maan als mooi referentiepunt er om 20.28 in geslaagd Venus te spotten exact een half uur vóór zonsondergang 🙂

  • Mark (Breda) schreef:

   Mooi Leo.

   Jammer dan ook dat de aangekondigde komeet helaas uit elkaar is gevallen en later in mei niet te zien zal zijn met het blote oog.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Oh werkelijk… Dát had ik gemist.. erg jammer !

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Anyways… mogelijk op weg naar een kleddernatte periode.. net als een paar dagen geleden gaat de hoofdrun GFS voor plaatselijk meer dan 80 mm voor de komende 10 dagen.. tot 360 uur nog veeeel meer maar dat is wel erg ver weg….

    • Leo schreef:

     Vanavond misschien (beetje afhankelijk van wat de bewolking doet) nog een nieuwe kans! Maan natuurlijk iets verder naar het zuiden t.o.v. Venus.

 9. Raymond schreef:

  @hajo, wat is je plan rondom WSWM? Eerder berichtte je erover dat je in het voorjaar met “nieuws” zou komen. Heeft het Corona roet in het eten gegooid?

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Had ik ook al gevraagd in een eerder bericht Raymond,zou einde winter zijn dat Hajo dat zou vertellen,ben benieuwd

   • Mark (Breda) schreef:

    Winter 2020/2021 denk ik.

    Hajo is nu druk via werkspot aan het werk om alle wilde plannen te kunnen bekostigen. Voordat het geld binnen is geen beloftes. Slim. 🙂

 10. OpAart schreef:

  Hajo, die Youtube video is door Youtube verwijderd. Vorige de week zag ik een video op Youtube met 2 Amerikaanse immunologen die hun zorg en ongeloof uitspraken over de maatregelen betreffende het corona-virus. Die video is ook verwijderd door Youtube.

  • Tsja… er verdwijnen heel veel video’s op Youtube de laatste weken, ook op Facebook verdwijnen groepen bij bosjes. Alles wat niet in hun meesterlijk satanische plan past wordt definitief verwijderd, zonder pardon noch excuses.
   Er worden zelfs video’s van bushcraft/outdoor/survival/preppers kanalen verwijderd op Youtube.
   Omdat in de betreffende video’s wordt uitgelegd hoe je moet overleven in tijden van natuurrampen, oorlogen, crisissen, strenge winters, etc. Bizar !!
   Maar het is wel duidelijk waarmee men bezig is en dat ziet er niet bepaald rooskleurig uit voor onze toekomst.
   Wat nog erger is; er lopen nog steeds mensen rond die om strengere maatregelen schreeuwen, het goed vinden dat men een COVID-19 paspoort wil invoeren voor toekomstige reizen, het goed vinden dat de lockdown nog een jaar zou volhouden en helemaal staan te popelen voor vaccinatie en het behoud van de 1.5m afstand regel.

 11. Raymond schreef:

  @Mark, dat zal idd zo zijn en bij iedereen moet de kachel roken dus ook bij Hajo. Tov je klanten, en dat zijn wij, niet netjes! Je doet een belofte en zoals ik in elkaar steek kom je dat na anders kost je dat klanten, geloofwaardigheid is dat. Nu hangen hier geen “levens” vanaf en is het geen noodzaak. Ben wel een trouwe volger en lezer van deze site dus benieuwd wat het gaat worden.

 12. Remko schreef:

  De Schepper was wat zuinig met het water, 4 mm, maar het zand van Hajo verwaaide blijkbaar. Auto wassen helpt niet.

 13. vanDam schreef:

  Zo te lezen wordt het weer eens tijd voor een plaatje met verse sneeuw.
  Sölden vandaag:
  [img]https://vcdn.bergfex.at/webcams/archive.new/downsized/0/7100/2020/04/29/7100_2020-04-29_0945_84fcb04eed9325f2.jpg[/img]

 14. HansvK schreef:

  Hajo, als ik je een tip mag geven t.a.v. je Werkspot activiteiten: misschien is wat professioneler (werk)kleding aan te raden. Komt zo een beetje amateuristisch over.

 15. Joalie schreef:

  Jawel, we hebben een paar warme dagen/weken gehad en nu ploppen dit soort berichten weer omhoog: https://www.wetteronline.de/klimawandel/klimawandel-schreitet-voran-arktis-schon-vor-2050-eisfrei-2020-04-28-np

 16. Roland Bodegraven schreef:

  Geen idee wat voor bui er ineens is ontstaan in Bodegraven, maar het hoost en waait en op buienradar is niets te zien. Straks maar even de neys ophalen buiten. Heerlijk.

  • Mark (Breda) schreef:

   Geen onweer @Roland?

   Overigens ga ik over een aantal weken verhuizen. 10km naar het westen. Wellicht dat ik daar vaker mazzel heb.

 17. getjo schreef:

  hier in waddinxveen hetzelfde ging ff heftig

 18. vanDam schreef:

  Hartje winter ? of gewoon verse sneeuw op 1 mei.

  [img]https://vcdn.bergfex.at/webcams/archive.new/downsized/3/6403/2020/05/01/6403_2020-05-01_0830_fecbb5cfcf45fdbd.jpg[/img]

 19. Jorne schreef:

  Franse Alpen volop sneeuw 🙂 tot onder de 1500m
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/05/1588328818.jpeg[/img]

 20. Ergens tussen hemel en aarde.

  [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/05/1588366960.jpeg[/IMG]

  https://youtu.be/P-WP6POdTgY

 21. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/05/1588400322.jpeg[/img]
  De laatste 3 dagen, regen en sneeuw, een beetje vrolijk prutweer! Nu windstil en mist. Vanaf morgen gaan we de zon weer zien.

 22. Cleven schreef:

  Tjee , .. ik dacht… gewoon even kijken, zal wel super rustig zijn in deze periode,
  maar wat is het toch nog druk, …….gaat het dan toch niet alleen maar om sneeuw
  en ijs………?? Wel grappig om te lezen…………

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.