Op 17 december 2018 schreef ik deze profetische woorden aan Stefan: “Sneeuwschepper Stefan we leven met je mee. Misschien een idee om een kuub zand te bestellen op de camping en die heen en weer te scheppen…. heb je alsnog een goede workout en endorfineboost en smaakt je biertje extra lekker.” Wie had ooit kunnen bevroeden dat anderhalf jaar later al een foto zou verschijnen waarop ik het goede voorbeeld geef?

Werkspot is mijn manier om een beetje een dikke vinger te geven aan het corona-virus dat ik overigens al gehad heb. Ook een beetje aan de wel erg krampachtige manier hoe in Nederland de 1,5 meter wordt gehanteerd. Met het voorbeeld van Zweden ga je daaraan toch wel twijfelen…

Mijn vriend Wouter Keller, oud-directeur van het Centraal Bureau voor de Statistiek, en toonaangevend klimaatrealist, volg ik absoluut met zijn dagelijkse Corona berekeningen.

Tja eens geen weerkaart op WSWM maar een coronakaart. En ook hier heeft Keller gelijk. het was vooral de apres-ski… het brallen vlak op elkaar zeg maar. Verder denk ik dat je enkel op hoeft te letten naar de oudere risicogroepen toe…. maar zelfs hier denk ik een beetje dat het toch wel triest is dat ik mijn moeder in Nederland nog niet gezien heb. De getallen ten aanzien van de dodelijkheid van corona smelten als sneeuw voor de zon zoals de opwarming van de aarde…. het is waarschijnlijk nog minder dodelijk dan griep. De geprojecteerde miljoenen doden waren er nooit gekomen.

Maar goed… we hebben er vast wel iets van geleerd…. alleen beetje duur….  net als klimaatpaniek…. we houden er een elektrische fiets en veelzijdig elektrisch vervoer in de stad aan over…. voor een prijskaartje waar we iedereen 10 elektrische fietsen cadeau van hadden kunnen doen.

Ach… politiek. Laat mij maar lekker scheppen. Of het nu sneeuw is of zand. Mooie witte zakken toch? Als ik ’s avonds maar al m’n spieren kan voelen zoals na een dag toerskiën of skiles geven… of de elfstedentocht. Dat was een dag zeg. Een echt avontuur. Kan niet wachten er volgend jaar weer bij te zijn.

Deze schoenmaker van alles gaat zich nog even bij zijn leest houden (nee grapje want als ik iets niet heb dan is het een leest…. ik walg al bij de gedachte… vrijheid en vrijheid van geest is mijn hoogste goed) en iets over het weer zeggen. Vandaag is het koeltjes… met een hele zwakke noordelijke stroming. Je moet goed naar de isobaren kijken om te zien dat er en 3000km koele rivier vanuit het noorden over Europa uitstroomt momenteel.

En dan vanaf dinsdag …. WC!!

En volgens het Europese weermodel gaan we voor een volle week regen. Precies een week. Grappig als de weergoden zich daaraan houden. Wordt lekker fris op de bouwplaats dan. Ga vanaf maandag op twee plaatsen grote hardhouten vlonders bouwen. Heerlijk! En dan hopelijk ook weer eens een paar uurtjes paragliden in Wijk aan Zee. Life is what you make it! 

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

51 reacties

Gesloten voor reacties.