Op 17 december 2018 schreef ik deze profetische woorden aan Stefan: “Sneeuwschepper Stefan we leven met je mee. Misschien een idee om een kuub zand te bestellen op de camping en die heen en weer te scheppen…. heb je alsnog een goede workout en endorfineboost en smaakt je biertje extra lekker.” Wie had ooit kunnen bevroeden dat anderhalf jaar later al een foto zou verschijnen waarop ik het goede voorbeeld geef?

Werkspot is mijn manier om een beetje een dikke vinger te geven aan het corona-virus dat ik overigens al gehad heb. Ook een beetje aan de wel erg krampachtige manier hoe in Nederland de 1,5 meter wordt gehanteerd. Met het voorbeeld van Zweden ga je daaraan toch wel twijfelen…

Mijn vriend Wouter Keller, oud-directeur van het Centraal Bureau voor de Statistiek, en toonaangevend klimaatrealist, volg ik absoluut met zijn dagelijkse Corona berekeningen.

Tja eens geen weerkaart op WSWM maar een coronakaart. En ook hier heeft Keller gelijk. het was vooral de apres-ski… het brallen vlak op elkaar zeg maar. Verder denk ik dat je enkel op hoeft te letten naar de oudere risicogroepen toe…. maar zelfs hier denk ik een beetje dat het toch wel triest is dat ik mijn moeder in Nederland nog niet gezien heb. De getallen ten aanzien van de dodelijkheid van corona smelten als sneeuw voor de zon zoals de opwarming van de aarde…. het is waarschijnlijk nog minder dodelijk dan griep. De geprojecteerde miljoenen doden waren er nooit gekomen.

Maar goed… we hebben er vast wel iets van geleerd…. alleen beetje duur….  net als klimaatpaniek…. we houden er een elektrische fiets en veelzijdig elektrisch vervoer in de stad aan over…. voor een prijskaartje waar we iedereen 10 elektrische fietsen cadeau van hadden kunnen doen.

Ach… politiek. Laat mij maar lekker scheppen. Of het nu sneeuw is of zand. Mooie witte zakken toch? Als ik ’s avonds maar al m’n spieren kan voelen zoals na een dag toerskiën of skiles geven… of de elfstedentocht. Dat was een dag zeg. Een echt avontuur. Kan niet wachten er volgend jaar weer bij te zijn.

Deze schoenmaker van alles gaat zich nog even bij zijn leest houden (nee grapje want als ik iets niet heb dan is het een leest…. ik walg al bij de gedachte… vrijheid en vrijheid van geest is mijn hoogste goed) en iets over het weer zeggen. Vandaag is het koeltjes… met een hele zwakke noordelijke stroming. Je moet goed naar de isobaren kijken om te zien dat er en 3000km koele rivier vanuit het noorden over Europa uitstroomt momenteel.

En dan vanaf dinsdag …. WC!!

En volgens het Europese weermodel gaan we voor een volle week regen. Precies een week. Grappig als de weergoden zich daaraan houden. Wordt lekker fris op de bouwplaats dan. Ga vanaf maandag op twee plaatsen grote hardhouten vlonders bouwen. Heerlijk! En dan hopelijk ook weer eens een paar uurtjes paragliden in Wijk aan Zee. Life is what you make it! 

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

51 reacties

Gesloten voor reacties.