Het was een 1 aprilgrap gelanceerd door een moedige directeur van een VVV in de Pyreneeën: een in de 20e eeuw verdwenen gletsjer – in feite een veld met eeuwige sneeuw – zou weer in ere worden hersteld en daarmee zou zomerskiën voortaan ook mogelijk zijn. Het was dan ook een absurd sneeuwrijke winter met ongewoon veel lawines in dat zuidelijke gebergte. In één daarvan stierf een adjunct-directeur van een andere VVV. Vervolgens bleef het voorjaar zo koud dat er uiteindelijk wel degelijk in het skigebied – Porté-Puymorens – van de 1 aprilgrap op 1 juni nog werd geskied met draaiende liften. En nu vijf en een halve maand later is de sneeuw terug en hoe! Hierboven Font Romeu waar ik twee zomers geleden op een camping stond met mijn gezin.

 ascou2111c

ascou2111b

ascou2111

En dit is Ascou een skigebied met 4 skiliften bij Ax-Les-Thermes niet ver van Font-Romeu.

meteox2111

 

Hier het radarbeeld van vanochtend vroeg. De allerheftigste neerslag ovderduidelijk in de Pyreneeën. Een tweede polair front boven Bretagne. We gaan de Pyreneeën maar eens volgen of ik vlieg er komende winter eens heen op jacht naar een geschikt partner skigebied. Suggesties?

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

8 reacties

Gesloten voor reacties.