De komende uren en ook de komende nacht zal het zeker aan de zuidkant het hardste sneeuwen. We hebben te maken met twee kleine depressies aan de zuidkant. Het klassieke Genua-laagje en ook een lage druk kern boven Slovenië.

[fbphotos id=494714973896046]

Rond 14u zien we duidelijk de meeste sneeuw in Piemonte de dikste sneeuwpakketten. Zie hierboven de cams van Sauze d’Oulx en Sestrière. Maar vannacht zal het zwaartepunt  zeker in het oosten liggen. Op dit moment zien we al gigantische sneeuw op de Stelvio pas. Ik vermoed een beetje dat als we morgenochtend kijken dat we dan zien dat de Italiaanse gebieden gewonnen hebben. En dat wil wat zeggen als we nu al zien dat er in de Franse Alpen in Lans-en-Vercors een halve meter is gevallen (zie hier).


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.