De komende uren en ook de komende nacht zal het zeker aan de zuidkant het hardste sneeuwen. We hebben te maken met twee kleine depressies aan de zuidkant. Het klassieke Genua-laagje en ook een lage druk kern boven Slovenië.

[fbphotos id=494714973896046]

Rond 14u zien we duidelijk de meeste sneeuw in Piemonte de dikste sneeuwpakketten. Zie hierboven de cams van Sauze d’Oulx en Sestrière. Maar vannacht zal het zwaartepunt  zeker in het oosten liggen. Op dit moment zien we al gigantische sneeuw op de Stelvio pas. Ik vermoed een beetje dat als we morgenochtend kijken dat we dan zien dat de Italiaanse gebieden gewonnen hebben. En dat wil wat zeggen als we nu al zien dat er in de Franse Alpen in Lans-en-Vercors een halve meter is gevallen (zie hier).


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.