Bij het skigebied Pass Thurn zijn de Restherhöhe (71), resterkogel (71) en de Hanglalm (72) op dit moment al in bedrijf. De Panoramabahn Kitzbüheler Alpen II (G10) brengt je naar de top van de Resterhöhe om zo deze pistes af te kunnen dalen. Er ligt natuurlijk nog niet heel veel sneeuw maar open zijn ze wel. Dit komt omdat de kunstsneuw ondanks de wat hogere temperaturen zich toch goed houdt. Leve de kunstsneeuw! Hieronder nog een beeld van 9 november toen er nog een mooie laag verse sneeuw gevallen was op de kunstsneeuw:

cw02dy5xuaac_ie

Aankomende week is de verwachting dat het weer kouder gaat worden en zodoende de sneeuwkanonnen weer verse sneeuw kunnen maken zodat ook andere gebieden hun deuren vanaf 26 november kunnen gaan openen.

Vanaf deze datum zal ook de Panoramabahn Kitzbüheler Alpen I (G9) continu in gebruik worden genomen.

In het skigebied Hahnenkamm zijn ook al diverse liften open zoals de stoeltjesliften naar de Ehrenbachhöhe en de Steinbergkogel. (C1 en C2) de bijhorene pistes 16, 16a, 23, 19, 36 en 37 zijn open voor gebruik. Hiernaast is ook de familieafdaling nummer 21 van de Streif al begaanbaar. Zie hier de livecams.

cxs4atoxuaau6tp

Vanaf 26 november zullen daar dus een aantal liften en pistes bijkomen. De Fleckalmbahn zal je vanuit Kirchberg (parkeerplaats net iets buiten Kirchberg) helemaal omhoog brengen naar de Ehrenbachhöhe om daarna af te kunnen dalen via de piste nummers 18, 26 en nummer 40. Je kunt met de Kasereck omhoog om tevens af te dalen via de nummer 28, 28a, 29 en 29a. Ze gaan zelfs proberen om de dalafdaling open te krijgen naar het dalstation van Brunn. We gaan het allemaal volgen. Wel goed nieuws aldaar! Mede door de opening van de dalafdaling dit weekeinde zal natuurlijk ook de bijhorende gondel Penkelstein I en II gaan draaien. Voor alle liftnumer en pistenummers klik je even op de onderstaande afbeelding.

Ook de gebieden van Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental zal aankomend weekend de deuren openen. Hier alle info voor dat prachtige gebied waar ik zelf vorig jaar voor het eerst ben geweest. Will je een bezoekje brengen aan het skigebied Pillerseetal zul je nog een week moeten wachten. Deze zal 2 december wat pistes in gebruik gaan nemen.

kirchberg_kitzbuhel

 


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.