Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

WSWM special: “Met de caravan op wintersport”

check ook eens

12 Reacties

 1. Robin schreef:

  Leuk artikel!
  Vroeger met mijn ouders en zus gingen we altijd met de caravan op wintersport, sinds 1976! Ik heb het zelf maar enkele keren gedaan. Maar de tips, ervaringen en verhalen zijn zeer herkenbaar! Dit artikel gaat idd specifiek in op wintercampings in Oostenrijk. Maar Frankrijk moet je zeker ook naar kijken, o.a. Le Grand Bornand (begin jaren ’80 met mijn ouders enkele keren geweest) daar stopt de skibus op de camping en zo zijn er vast nog veel meer.
  Veel caravanners vinden de rit wel te lang en daarvoor zijn dicht langs de autobahn (of péage) overnachtingscampings te vinden, vroeger stonden we nog wel eens op de parkplatz van de autobahn tussen de vrachtwagens, of dat nog altijd een goed idee is kan ik niet inschatten. Gevoelsmatig zou een autohof nog wel kunnen, maar als er ook campings zijn geef ik daar toch snel de voorkeur aan.
  Leuk om ook hier over wintercaravannen te lezen! Misschien ga ik dit in de toekomst toch weer oppakken; wel heel gezellig altijd!

 2. Skiwi schreef:

  Nooit begrepen wat jullie Nederlanders vinden aan zo’n “sleurhutvakantie”. Niet in de zomer, en zeker niet in de winter.
  Ook een appartement of studio zeggen me overigens niets: op vakantie wil ik me geen zorgen hoeven maken over eten en gewoon de voetjes onder tafel schuiven 😉

 3. Hans schreef:

  Thnx Wijnand. Lekker om te lezen, goede tips! Vwb campings zie ik eventueel later wel. Veel gekampeerd, ook met ouders op diverse campings in de winter Zwitserland en Oostenrijk. Misschien ga ik dat ook ooit nog ‘s doen. Voorlopig nog (zonder sleurhut/camper) op wintersport 😉

 4. Arnpen schreef:

  Mooi artikel, hoewel niet voor mij.
  Kleine aanvullingen: Tot 30 september gelden banden met alleen het M+S kenmerk in Duitsland nog als winterbanden indien ze vóór 31-12-2017 geproduceerd zijn. Bron: https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/reifen/sicherheit/winterreifenpflicht-faq/?redirectId=quer.winterreifenpflicht+faq
  In Oostenrijk gelden alle banden met het M+S kenmerk en minimaal 4mm profieldiepte als winterband. Bron: https://www.oeamtc.at/thema/vorschriften-strafen/winterausruestungspflicht-welche-bestimmungen-gelten-fuer-pkw-16186948

 5. Floortje schreef:

  Wat een fijn, uitgebreid en praktisch artikel. Ik heb me weleens afgevraagd hoe dat moet, kamperen in de sneeuw. Bedankt voor de info, misschien toch een keer het proberen waard.

 6. Emile Pels schreef:

  Heel leuk artikel, het meeste is bekend. De tips van de wintercampings heb ik opgeslagen voor volgend jaar, dit jaar naar Bourg st Maurice in het skigebied van Les Arcs, van 1 maart tot 1 april.

 7. Wijnand schreef:

  Het verschil tussen Frankrijk en Oostenrijk is natuurlijk een zaak van smaak, vooral wat het de gezelligheid en après ski betreft. Wij zijn in 2006 en 2007 ook in Les Gets geweest. Natuurlijk ook daar fantastisch skiën, maar wij misten het “Gemütliche”. Zoals sommigen altijd naar Frankrijk blijven gaan, zijn wij echte Oostenrijk liefhebbers.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.