Verplicht kijken allemaal. We leven allemaal zo mee met de sneeuwcondities in de Wintersport-Arena Sauerland (zie meteo). En nu kun je het intens volgend zonder in de auto te stappen. Sinds vrijdag is de world cup skispringen namelijk aan de gang en dat loopt nog het hele weekeinde. We praten met de Mühlenkopfschanze over een serieus apparaat in de K120 categorie (gemiddelde sprong 120m). En wat brengt het weer? Zaterdag passeert een front met sneeuwgrens rond 500m. Hoe hoog is de schans? 700m. Ze is namelijk gebouwd op een steile flank van de Mühlenkopf en die is 825m hoog. 

 willingen0102c

Het is een huge event!

willingen0102b

En die gasten zijn echt koele kikkers!

eurosport0102-02

Hier het uitzendschema. Klopt niet helemaal natuurlijk want zondag is de finale. Anders gewoon ARD kijken. Hier hun programma en een verhaal over de kwalificatie van vrijdag.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.