flzmoos_30012015

Wat een geweldige beelden uit de Alpen. Overal dikke pakken sneeuw. Niet alleen aan de noordkant, maar ook aan de zuidkant is er een mooie laag sneeuw gevallen. De noordkant natuurlijk meer want daar houdt Iris al een paar dagen de gemoederen bezig. Met een westelijke circulatie heeft de noordkant wederom vandaag de hoogste score. de huiskamervraag van deze avond: Uit welk dorp is de bovenstaande pitoreske webcam? Tip: het is mijn favoriete wintersport dorpje . En vlakbij Sankt Martin am Tennengebirge wat slecht één dal westelijk ligt. Laten we even een rondje webcams doen!

montafon 30012015

Montafon….lekker!

onsklinwalsertal

“Ons”  Kleinwalsertal (Mittelberg)…Yummie!

zell 30012015

Zell am See… wauw!

inns 30012015

En de klapper van vanavond…Innsbruck. Wat een top foto.

nordstau_30012015

En via NASA Worldview kun je mooi de noordelijke stuwing zien. Iris is optima forma. Maar deze “oude dame” is wel een beetje haar energie verloren. Haar wilde haren kwijt. De komende dagen zal Iris nog wat stuwing aan de noordkant geven, maar na maandag zal deze verdwijnen. In mijn Lage Landen bericht eerder deze avond leg ik uit hoe de stroming veranderd de komende week.

uwz-ch_foehn_en

 

Het Föhndiagram zegt boekdelen: Een flauwe stuwing vanuit het noorden en na maandag…neutraal!

Remy

Wat we in de gaten moeten houden is een laag dat nu bezuiden Groenland ligt en aan de wandel gaat richting de Golf van Biskaje, langs de Pyreneën trekt en richting de Middelandse Zee koerst. Het is echter de vraag waar dit laag definitief heen koerst. De huidige berekeningen laten het net te zuidelijk koersen onm de gehele zuidelijke Alpenboog te voorzien van een verse laag poeder.

poedersuiker wo04022015

Op dinsdag zal het niet meer dan een laag poedersuiker opbrengen aan de westkant van de zuidelijke Alpen.

karin wo avond

Op woensdag trekt het laag verder over de MZ en voorziet Karinthië van een verse laag sneeuw. Zoals Frederic vandaag memoreerde: Eindelijk!

zat 07022015 fictie

Maar ik verwacht de meeste sneeuw uit Remy aan de noordelijke oostkant. Als een zweep die z’n laatste adem uitblaast en z’n neerslagklap over de oostelijke Alpen “sweeped”.  Die Tauplitz en Obertauern zijn dan spekkoper. Het is afwachten of dit daadwerkelijk het scenario wordt, maar de kans is meer dan redelijk. We houden het in de gaten de komende week.

Fijn weekend!


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

30 reacties

Gesloten voor reacties.