Hij staat er toch weer op de sneeuw in het weekeinde in Nederland en in de laatste berekening van het Amerikaanse model kan het in het noordoosten na de sneeuw, na hele korte motregen, zo snel opklaren dat er een sneeuwdekje kan zijn zondagochtend als iedereen wakker wordt. Het weercafé is open in afwachting van Jorne’s avondbericht.

Tja zeg het maar. Wel of geen sneeuwdek. In het zuidwesten regent het zeker weer weg voor de zon opkomt. Het noordoosten heeft een kans.

De middagrun had deze intensivering bij de Ardennen. Dat kan dus ook leuk zijn. Daar een nachtje te boeken voor een leuk winters weekeinde.

Mijn boude voorspelling van vanochtend krijgt ook weer steun. Vanaf de 23e dobberen er sneeuwbuien in onze contreien. Nou Jorne zal de handschoen oppakken straks. Of jullie eigenlijk want daarvoor is ook het weercafé.

Een heel leuk café-restaurant zit in Hotel Sonnenuhr van Nanja Schreurer in Die Tauplitz. Daar komt ook nog een meet & greet later in het seizoen. Jullie krijgen allemaal de groeten van Nanja. Ze stuurde deze foto’s vandaag. Proost!

PS Hier een link naar onze bekendmaking van het weercafé in december 2014!

Categorieën: Weercafé

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.