2016-12-11-13-48-49

Afgelopen weekeinde maakte ik in Lech deze foto van het zebragestreepte winterlandschap. Op vrijdagavond waren we in de spectaculaire nieuwe kunsthal en concertruimte van St. Christoph op 1800m (zie arlberg1800.at). Prompt dat ik daar ook kunstwerken zag die half besneeuwde landschappen toonden…

img_0294 img_0295 img_0296

Mocht je iets met tekenen en schilderen hebben: koop dan alvast de juiste materialen voor de komende wintersport met kerst. Als je aquarelleert neem dan mooi wit papier mee. Want wellicht hoef je toch niet zo heel veel te kleuren en hebben we toch nog een Witte Kerst in de skigebieden. Het Europese model doet namelijk weer een spetterende Houdini vanochtend!

Ondertussen is ook de GFS06u binnen. Helaas geen steun voor de mooie Europese run vanochtend. Eerder vrij zachte aanvoer naar het einde toe. We kijken nog even naar de pluim van het Europese model voor de Lage Landen…

schermafdruk-2016-12-14-10-14-05

Zie het Petertje vanaf 24 december. Daarmee komen we in het oude jaar nog op de schaats. Helemaal aan het einde ook een neergaand clustertje. Ik durf te stellen dat we deze winter tenminste een tijdelijke een koudeuitbraak à la februari 2012 gaan beleven. Het kan niet zonder vuurwerk passeren. Maar het helpt ons nog niet aan een Witte Kerst. Graag vanavond weer een Houdini voor Ronaldo!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

75 reacties

Gesloten voor reacties.