Sneeuwaccumulatie tot dinsdagavond

Ik ben weer terug in het land en ga morgenochtend zitten voor een uitgebreide analyse van de modellen en de kansen en bedreigingen. Als ik vanavond naar de dump kijk die direct na het weekeinde volgt, dan is het toch wel een spectaculair ding.

Het kwik gaat tussen vandaag en dinsdag met 10 tot 15 graden omlaag. En er kan veel sneeuw komen in Groot-Brittannië! Ik spot hierrrr zelfs een Brits nieuwsbericht van 29 februari waarin gesproken wordt van een volle week winterweer na het weekeinde. Dat lijkt toch echt een beetje van de baan, want na het koufront berekent het GFS-model nu al snel weer een warmtegolfje.

Dat gaan we dus morgenvroeg in detail bekijken!

Hieronder nog een leuk bonusje…

weekendje skiën, Flaine, Frankrijk from Ad en Ina on Vimeo.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.