Sneeuwaccumulatie tot dinsdagavond

Ik ben weer terug in het land en ga morgenochtend zitten voor een uitgebreide analyse van de modellen en de kansen en bedreigingen. Als ik vanavond naar de dump kijk die direct na het weekeinde volgt, dan is het toch wel een spectaculair ding.

Het kwik gaat tussen vandaag en dinsdag met 10 tot 15 graden omlaag. En er kan veel sneeuw komen in Groot-Brittannië! Ik spot hierrrr zelfs een Brits nieuwsbericht van 29 februari waarin gesproken wordt van een volle week winterweer na het weekeinde. Dat lijkt toch echt een beetje van de baan, want na het koufront berekent het GFS-model nu al snel weer een warmtegolfje.

Dat gaan we dus morgenvroeg in detail bekijken!

Hieronder nog een leuk bonusje…

weekendje skiën, Flaine, Frankrijk from Ad en Ina on Vimeo.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.