zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Worden we tijdens onze slaap vanavond gewekt door onweer

check ook eens

20 Reacties

 1. Geweldig mooi bericht @jeroen-elferink ! Hoedje af hoor en respect !

  Komende nacht ga ik alvast lekker en gerust slapen, er komt hier toch geen onweer aan te pas.
  Staat niet op de kaarten of zo en alles kan snel veranderen op de weerkaarten maar uit ervaring weet ik dat hier vannacht geen onweer passeert. 🙂

  Ik heb nog een erg leuk en vooral interessant artikel gevonden i.v.m. onweer :
  http://www.vwkweb.nl/index.php?page=322

  (Hopelijk zijn jullie er iets mee…)

  Fijn weekend @ iedereen!

 2. Ab schreef:

  Wordt zeker een korte nacht @Jeroen-elferink bij deze kaarten en weer een mooiii weerbericht geschreven!! Ik sta opnieuw in de goede gebied ingetekend boven het Westland!! 🙂 Camera is weer volgeladen en ga op chase pad eerst richting kust om de aankomende onweersbuien vast te leggen mochten die er ook idd komen en die kans is er..!!!

 3. Mark (breda) schreef:

  Bedankt Jeroen. Zal vast gewekt worden door onweer. Raampje open en zodra het gaat rommelen ben ik wakker leert de geschiedenis. We zullen hetczien. Benieuwd of Roland Bodegraven vandaag wint qua intensiteit van de buien of eindelijk ik een keer.

 4. Marcel van der Linden schreef:

  Als je (chronische) cluster hoofdpijn hebt, dan hoef je de wekker niet te zetten voor het onweer. Je mag dan geluk hebben dat je slapen kan van de pijn. Iedere voortekenen van onweer,,onstabiel weer zijn funest namelijk.
  Maar ondanks de pijn is en blijft onweer mooi om te zien.

 5. Harm (Zutphen) schreef:

  Wekker zetten hoeft niet lijkt mij. Ik word vanzelf wel wakker als het los gaat.. 🙂

 6. Jannes schreef:

  Wat een mooie luchten weer vanavond! Geweldige zaterdag als je het mij vraagt 😉

 7. Mark (breda) schreef:

  En benieuwd wat er nog gaat komen…

 8. Leo schreef:

  Zoek de verschillen 🙂

  (het ECMWF)

  (het GFS)
  Op zeg maar 27 uur van tevoren: tot 11 graden verschil in de te verwachten maxima! Precies op de grens van de warme en koude lucht; dan krijg je dat 😉 Daarnaast een bizar verschil in berekende (al dan geen) bewolking. Dus deels toevallig, maar wat mij betreft zal er toch een duidelijke overwinnaar uit de bus komen. Bijzonder opmerkelijk is namelijk dat deze verdeling en de verschillen al een week vrijwel onafgebroken in de modellen zitten. Mag ik mezelf weer even bij kietelen trouwens; afgelopen zondag schreef ik al over de noordelijke stroming die zich dinsdag a.s. zal instellen en: “Vanmorgen komen zowel het GFS als het ECMWF met tropische waarden voor Limburg volgende week zondag“. En chips; ook het onweer (voor morgenavond) stond er toen al keurig op maar durfde ik nog niet te benoemen. Overigens peerde ik natuurlijk ook extreem mis met de voorspelde wateroverlast en onweerskansen op 18 uur vooruit. Waarmee maar weer eens onderstreept: grootschalig valt er enorm veel goed te voorspellen; details zijn (zeker m.b.t. onweer) extreem lastig en is nowcasten 😉

 9. Leo schreef:

  Overigens weer een schitterend bericht Jeroen! Ik moet misschien nog even wachten met verdere complimenten (spannend!) maar vrijwel altijd zit je er extreem goed op!

 10. Jeroen Elferink schreef:

  Vanaf nu kunnen enkele updates volgen in het bericht. Flinke buien ontstaan nu boven Frankrijk. Helaas wel ietsjes zuidelijker als verwacht. Ook Brabant en delen van Limburg moeten rekening houden met plots onweer later vannacht.

 11. Roland Bodegraven schreef:

  inmiddels regen in bodegraven

 12. Mark (breda) schreef:

  Ziet er niet heel spectaculair uit nog…zou het nog

 13. Qlubtempo schreef:

  Volgens mij viel t wel mee, prima nachie gehad

 14. Mark (breda) schreef:

  Geflits en gerommel hier. Aanzienlijk later dan verwacht volgens mij.

 15. tom schreef:

  Deze nacht om 5u wakker geworden van een immens onweer met redelijk wat regen. Deze nacht is er 52mm gevallen. Hopelijk is het nu gedaan tot vanavond want moet de verjaardag van mijn zoon vieren

 16. Hajo schreef:

  Ik spring er even in als “buitenstaander”. Hier in Noord-Holland geen zwaar onweer maar wel een beetje regen. Als ik nu op buienradar kijk neem ik aan dat ons noodweer van vannacht (52mm!!) nu in Duitsland aan het huishouden is. Maar in het zuiden zijn nieuwe buiencomplexen actief geworden. Waar komen die ineens vandaan… interessant naar Jeroen’s visie… zo ga ik kijken naar wat de komende 36u gaan brengen. Nu eerst ff ons puppie uitlaten…

 17. Carl schreef:

  In belgie is de hel losgeslagen.
  Verschillende kanalen melden zwaar onweer met wateroverlast, hagelbollen van meer dan 2 cm enz…
  Alleen provincie oost en west Vlaanderen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.