Prikpunt Zuid Limburg

Het is kneiter spannend op de weerkaarten. Koning Thialf komt om de hoek kijken en zoekt waarschijnlijk nog een goed bed om een paar dagen te blijven slapen. Eens kijken of wij in het weercafé nog een logeerbed voor hem kunnen vinden en hij is natuurlijk van harte uitgenodigd om aan de bar plaats te nemen. Na dit weekend gaan we onder onze stand leven qua temperatuur en wordt de kans op sneeuw en vorst aanmerkelijk groter zoals in het ensemble te zien is. 75% kans op sneeuw in zuid Limburg op woensdag. Lekkâh….

Het ensemble van de 06u run van GFS is ook aanmerkelijk verbeterd ten opzichte van de ochtendrun. Met name op termijn wordt het behoorlijk kouder. We kijken nu een week verder want komende woensdag is het gewoon dik onder nul op 1500 meter hoogte en rond nul aan de grond.

Sneeuw en vorst veroveren het Europese continent. Zelfs de noordoostelijk Alpen waar onze partners Obertauern, Filzmoos en Loser liggen zullen wit worden. Die is dus ook binnen!

En de Lage Landen? De kaarten van de GFS geven regen aan met hoge dauwpunt temperaturen. Stroming noordoost dus aanvoer over warmer brongebied.

Maar bij het Europese model is de stroming strak oost en zijn de dauwpunten veel lager. Spannend!! Zo meteen stroomt niet alleen het bier uit de kraan maar stromen ook de nieuwe avondkaarten weer binnen. Discussiëren jullie mee in de reacties? En zijn jullie Hellmannetjes al geplaatst?

De bar is open!


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

74 reacties

Gesloten voor reacties.