innsbruck1802

Eerst de plaatjes en dat is met de prachtige nevelvelden moeilijk kiezen deze dagen… Innsbruck dan maar. Mijn lievelingsskigebiedje: de Nordkette. Heb nog wat meer verzameld…

Het is een nevelfestijn deze dagen in en rond de Alpen. Reageer welke jij de mooiste vind en deel met mensen die je dit…

Geplaatst door Wintersportweer op donderdag 18 februari 2016

Welke vind jij de mooiste?

Schermafdruk 2016-02-18 20.10.55

Zoals vanochtend beschreven heeft Europa nu een koude band in het midden met links en rechts op de kaart warmte. De kreukelzone in het midden met lichte neerslag loopt vanavond over de Lage Landen naar de Jura.

Schermafdruk 2016-02-18 20.10.28

En ja hoor: het sneeuwt weer in ons kikkerlandje…

vrijdagavond

In de nacht op zaterdag pas de echte zware dooiaanval die ons wintertje opruimt

duitslandsneeuw

Zaterdagochtend nog een vrij groot gebied met sneeuw in Duitsland

west

Maar de westcirculatie beukt door en de sneeuwgrens stijgt naar maximaal 1400m

maandagheavy

En maandag dan tsjakka! Weer koud en een paar dagen sneeuw aan de noordkant

zuidkant

In het weekeinde ook weer sneeuw aan de zuidkant

amwerika

Verenigde Staten vanochtend (hun tijd)

Er is veel te doen momenteel over het hier door NOAA gerapporteerde feit van de warmste januari “ooit” en de grootste afwijking van het gemiddelde. Ik ga nu niet speculeren welke invloed El Ninjo heeft of in hoeverre de soms dubieuze plaatsing van weerstations (weer een mooi voorbeeld) een rol speelt. Wel mogen media die dit nieuws rapporteren soms ook aandacht schenken aan de recente recordkoude in Azië en nu al voor de tweede keer deze winter in het midden westen van de Verenigde Staten en aan de Oostkust.

Schermafdruk 2016-02-18 20.32.04

Hierboven Minnesota Lake momenteel (zie video).

greening-earth

Wat je ook zelden leest is de ongelofelijke mooie bijdrage die de verhoogde CO2 concentraties leveren aan de vergroening van woestijnen. Indiana University heeft daar net weer een goede studie over gepubliceerd. En daarom sluit ik af met…

Eet smakelijk! We zitten nu op 400ppm CO2. Nog maar 800ppm te gaan voor de aarde weer lekker groen is en onze landbouw recordoogst na recordoogst kan optekenen. Ja dat is een radicaal standpunt. So be it.

PS En als CO2 al enig meetbaar opwarmend vermogen heeft, zijn wij wintersporters echt de enigen die daar last van hebben. Maar de zon is aan het inkakken en dat leidt doorgaans – vooral als er ook nog een paar vulkanen klappen – tot een Kleine IJstijd. Er is er net weer eentje ontdekt en die heeft de Romeinen de das omgedaan. Zie hierr.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

18 reacties

Gesloten voor reacties.