Ongelofelijk wat een weerkaart op de valreep van de maand mei. Hoezo op vakantie naar Italië of Spanje of Kroatië? Marokko misschien? Tunesie? Turkije anders of Griekenland. Mispoes. Voor lekker weer moet je in de Lage Landen zijn of eventueel een weekeinde London. Echt mega bijzonder dit.

De Alpen tonen ook het omgekeerde van wat je klimatologisch zou verwachten: noordkant veel droger dan de zuidkant. Uiteindelijk, vanaf einde volgende week, krijgt de noordkant ook flink wat, maar Duitsland is dan alweer veel droger. Op dit moment is het nog volop genieten hier na een koud voorjaar.

En net als je denkt dat Nederland een krankzinnig bijzondere maand beleeft…. zie je dat het zo gewoon is als maar kan. 3 mm regen minder dan normaal in De Bilt.

Temperatuur exact gelijk aan het gemiddelde tussen 1990 en 2020. Dat is het dus ook met klimaat als je over lange perioden – van enkele decennia – kijkt: nothing to see here move on! Bij klimaat is het zo dat als je dan 100 of 200 jaar terug kijkt, dat je dan wat trends en veranderingen kunt waarnemen. Daarom gaan de leugens ook eeuwig maar door. Bij covid was het snel afgelopen met het liegen omdat de virussen en seizoenen zo super snel gaan en we beleid uit verschillende landen konden vergelijken. Was dat bij klimaat ook zo was het liegen al 25 jaar geleden opgehouden. Nu ettert het maar door.

Het is wederom electroverse.info waar ik steeds weer verbluffend meteonieuws vindt. Hier hun info over de wateroverlast in Europa, kou in Amerika en Australië en een dodelijke lawine in Pakistan. In dat artikel besluiten ze ook met een grappige lijst van sponsors van zo’n typische klimaatnonsens spuiende nieuwssite. Het gaat om Inside Climate News die natuurlijk beweren dat al die regen rond de Middellandse Zee door global warming komt. Hoe komt die website aan zijn funding?

Clif Family Foundation, Educational Foundation of America, Ford Foundation Fund for Investigative Journalism, The Heinz Endowments, Hollywood Foreign Press Association, Leonardo DiCaprio Foundation, New Hampshire Charitable Foundation, New York Community Trust, Rhode Island Foundation, Robert Rauschenberg Foundation, Rockefeller Brothers Fund, Rockefeller Family Fund, Scripps Howard Foundation, Silicon Valley Community Foundation.

Hoe komt daarentegen deze website aan zijn funding?

Beetje paragliden in Zell am See Kaprun. Kom ook! Zie VIP-paragliding.com.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Hans · 31 mei 2023 op 22:34

Geweldig, fijn dàt je jouw ongezouten visie deelt!

Gesloten voor reacties.