Ongelofelijk wat een weerkaart op de valreep van de maand mei. Hoezo op vakantie naar Italië of Spanje of Kroatië? Marokko misschien? Tunesie? Turkije anders of Griekenland. Mispoes. Voor lekker weer moet je in de Lage Landen zijn of eventueel een weekeinde London. Echt mega bijzonder dit.

De Alpen tonen ook het omgekeerde van wat je klimatologisch zou verwachten: noordkant veel droger dan de zuidkant. Uiteindelijk, vanaf einde volgende week, krijgt de noordkant ook flink wat, maar Duitsland is dan alweer veel droger. Op dit moment is het nog volop genieten hier na een koud voorjaar.

En net als je denkt dat Nederland een krankzinnig bijzondere maand beleeft…. zie je dat het zo gewoon is als maar kan. 3 mm regen minder dan normaal in De Bilt.

Temperatuur exact gelijk aan het gemiddelde tussen 1990 en 2020. Dat is het dus ook met klimaat als je over lange perioden – van enkele decennia – kijkt: nothing to see here move on! Bij klimaat is het zo dat als je dan 100 of 200 jaar terug kijkt, dat je dan wat trends en veranderingen kunt waarnemen. Daarom gaan de leugens ook eeuwig maar door. Bij covid was het snel afgelopen met het liegen omdat de virussen en seizoenen zo super snel gaan en we beleid uit verschillende landen konden vergelijken. Was dat bij klimaat ook zo was het liegen al 25 jaar geleden opgehouden. Nu ettert het maar door.

Het is wederom electroverse.info waar ik steeds weer verbluffend meteonieuws vindt. Hier hun info over de wateroverlast in Europa, kou in Amerika en Australië en een dodelijke lawine in Pakistan. In dat artikel besluiten ze ook met een grappige lijst van sponsors van zo’n typische klimaatnonsens spuiende nieuwssite. Het gaat om Inside Climate News die natuurlijk beweren dat al die regen rond de Middellandse Zee door global warming komt. Hoe komt die website aan zijn funding?

Clif Family Foundation, Educational Foundation of America, Ford Foundation Fund for Investigative Journalism, The Heinz Endowments, Hollywood Foreign Press Association, Leonardo DiCaprio Foundation, New Hampshire Charitable Foundation, New York Community Trust, Rhode Island Foundation, Robert Rauschenberg Foundation, Rockefeller Brothers Fund, Rockefeller Family Fund, Scripps Howard Foundation, Silicon Valley Community Foundation.

Hoe komt daarentegen deze website aan zijn funding?

Beetje paragliden in Zell am See Kaprun. Kom ook! Zie VIP-paragliding.com.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Hans · 31 mei 2023 op 22:34

Geweldig, fijn dàt je jouw ongezouten visie deelt!

Gesloten voor reacties.