Roc_des_3_Marches-2016_0411_131000

Les Menuires en de Trois Vallées zijn nog open. Maar de lift links zie je stilstaan op de webcam. Ik vermoed dat men al enige niet cruciale liften uit bedrijf heeft genomen.

kaiseralp1104

Hier in het Berner Oberland is het gedaan natuurlijk. Probeer weer eens de schoonheid van deze lappendeken te ontdekken en verplaats je in een paraglider die profiteert van de thermiek boven de sneeuwvrije delen.

laax1104

Dit is wel sneu: in Laax in Graubünden is het snowpark nog zo mooi. Maar het is hartstikke dicht nu.

Er is genoeg water voor kunstsneeuw. En er is nog genoeg sneeuw op de hogere pistes. En toch is ook de Zillertal Arena nu dicht. Aan alle mooie dingen komt een einde. En ook in de zomer is het hier mooi! 😉

Geplaatst door Wintersportweer op maandag 11 april 2016

In de Zillertal Arena is de sneeuw ook goed gebleven tot het einde. Maar na een mooi weekeinde in Lederhosen en Dirndl is het in voorbij.

temperatuur1104

Tja als we in Nederland weer de 20ºC aantippen, in Maastricht dan, dan is het ook echt geen winter meer. Dan weet je dat we het skiseizoen 2016-2017 los moeten laten. Updates over de nog goede mogelijkheden in de Franse Alpen blijven hier wel verschijnen.

europe_now-1104

Grappige temperatuurverdeling in Europa vandaag.

 

azorenlaag

Het Azorenlaag houdt de zuidwestelijke stroming in stand waaruit het woensdag ook gaat sneeuwen in de Alpen….

sneeuwverwachting11april

Sneeuwgrens boven de 2000m dus wat heb je eraan? OK wel heel leuk voor alle gebieden zoals Tignes, Val d’Isère, Breuil-Cervinia, Zermatt, Saas Fee. We gaan het zien.

maxtemp1104

En zo gaan wij verder. Hoe zit dat zo?

push

Waarom koelt het einde van de week ineens zo af bij ons? Kijk maar op de kaart hierboven. Het noordpoolgebied niest donderdag een keer en dan spoelt een golf kou onze kant op.

anderscenario

Het Amerikaanse model is het er helemaal niet mee eens. Daar niest de noordpool ook een keer maar spoelt de golf meer naar het zuidwesten waardoor juist een wervel op gang komt die ons extra lucht uit het zuidwesten stuurt. Diametraal anders dus. Kortom: niets over te zeggen. We kunnen het alleen volgen.

sneeuwapril

Eind april kan ik deze kaart nog tonen. April doet wat hij wil. Het zou zo maar kunnen. We gaan het zien.

 


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

7 reacties

Gesloten voor reacties.