loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Sneeuwzeker en minder filegevoelig.

op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Zell am See - Kaprun
Lees verder >

Wellicht de mooiste wintersportdorpen van Oostenrijk. Zell am See en Kaprun prachtig door de bossen en met de gletsjer Kitzsteinhorn als buurman altijd sneeuwzeker.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Haute Routes des Familles: zo heette de Portes du Soleil in het begin. Je kunt er eindeloos rond skiën verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Vele honderden kilometers piste staan tot je beschikking!

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Ontdek de Alpen in al hun facetten!

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

les menuires
Lees verder >

Wintersport met sneeuwgarantie. Niet tevreden? Geld terug.

Wo ist die Sonne?

check ook eens

31 Reacties

 1. winterweer schreef:

  waarom doen die wolken boven Rotterdam zo raar? Ik zag hem ook op buienradar, maar hier ook een mooie weergave van een kring in de wolkenpartij die op de radarbeelden verder aan het uitdijen is.

  • Frederic schreef:

   Ik gok op lokale thermiekbellen die vlak voor de kust boven zee (warm zeewater) ontstaan. Die stijgen snel op tot zo’n 2 km hoogte. Vanaf die hoogte wordt de omringende lucht warmer. Dus vanaf die hoogte wordt de opstijgende luchtbel afgeremd, spreidt die uit en zakt die weer wat naar beneden waar het sowieso warmer is. Daar droogt de lucht dan wat op en zie je een kring op de radarbeelden.
   Je ziet er trouwens ook in het noorden.
   Ik ben er niet 100% zeker van, maar het lijkt me wel een logische uitleg.

 2. Ronaldo schreef:

  Leuk onderwerp over Global Dimming.
  En tja….die bewolking hè? Beetje jammer allemaal.
  Zaterdag ging ik er nog vanuit dat het vanaf vandaag hoog zomer zou worden, toen stond dat hoogtelaag nog niet in de kaarten. Gelukkig 1 dag later al gecorrigeerd door Hajo.
  Ik had ook de wolkenpluim bekeken en die gaf zero bewolking.
  Zo zie je maar weer, het weer doet niet wat wij willen 😉

 3. Sjaco schreef:

  Frédéric mooi bericht. De zomer is naar mijn mening nog lang niet voorbij. Aftellen nAar de wintermaanden ala. Er komt nog een huzaren stukje let maar op 🙂

 4. Arjan Ehlert schreef:


  Zo, ik heb de 14 daagse pluim van het Europese model even onderhanden genomen. Mijn verklaring voor de aantekeningen:
  Temperatuur eerst stijgend maar zaterdag en zondag grote onzekerheid in de verwachting. Het Europese model laat het vooral in Nederland nog even zomeren maar het Amerikaanse model komt zaterdag al met regen en koel weer. (zie je ook terug in de grote spreiding) De opleving rond 1 september is ook in het Amerikaanse model terug te vinden dus als de dip komt lijkt het weer tijdelijk te zijn!

 5. Sjaco schreef:

  De laatste paar dagen de weerkaarten bekijkende zie ok niet de herfst per 1 september intreden. Ik weet niet of andere hier met mij dezelfde mening delen

 6. Ronaldo schreef:

  Lees dit:
  http://www.nu.nl/buitenland/3554540/grootste-deel-manilla-water.html
  Kijk dan hier naar:
   

   
  Conclusie: logisch

  • Arjan Ehlert schreef:

   Is daar niet voor het eerst. Wel heftig inderdaad. Daar moet eens geinvesteerd worden in oplossingen maar geld zal het probleem zijn.

   • Ronaldo schreef:

    Dat houd je niet tegen Arjan.
    Zoveel regen in zo’n korte tijd….dat is vechten tegen de bierkaai.
    Zag je gisteren ook in Winschoten. Volledig onder water. En dat was niet eens een tropische bui, maar “gewoon” een regenbui.(wel exceptioneel overigens) Niet minder erg voor de betrokkenen natuurlijk. Het verschil is dat het in ZO Azië ongeveer 10 keer harder regend en 5 keer zo lang.

   • Arjan Ehlert schreef:

    Ja dat weet ik, met alle ellende van dien. Dan maar een overdekt dak maken? 😉 ik heb er geen verstand van hoor maar wellicht kan de afwatering beter? Of is er gewoon echt niets aan te doen?
    Wij hebben hier een relatief goede riolering. Is dat daar ook het geval?
    ik lees bijvoorbeeld op deze link: http://www.nrc.nl/inbeeld/2012/08/07/de-helft-van-manila-staat-onder-water/
    “”Het is niet alleeen klimaatverandering,het is veel complexer want ook slechte stadsplanning, versnelde vormen van verstedelijking met anarchische woningbouw, te weinig groenvoorziening en onvoldoende drainage systemen en dan natuurlijk vooral in de armere wijken zorgt overal ter wereld voor dramatische gevolgen van een zware bui””

   • Sjaco schreef:

    Ronaldo dat is wel heel veel 50 x 10 500keer 20mm = 10000 m’n. 🙂

   • Ronaldo schreef:

    Ja dat is wel erg veel idd 🙂
    Heb de cijfertjes maar ff aangepast. Wellicht is het nu te weinig. 😉
    De gemiddelde neerslag in de Fillipijnen varieert van 1000 tot 5000 mm per jaar.

 7. Ronaldo schreef:

  Zoals gezegd door Frederic is er allang wat gedaan om de roetuitstoot te verminderen. Moeder aarde kan er zelf ook wat van en dat houd je als mensheid niet tegen.
  Kijk een wat de Sakurajima uitstoot op het moment. En dat is nog niets vergeleken met de uitbartingen van diverse vulkanen uit het verleden. Enkele grote uitbarsting (Pinatubo- 1991 / Mount St. Helens – 1980 / Krakatau – 1883 en de Tambora – 1815) brachten een 10-voud (of meer) van pyroclastisch materiaal de atmosfeer in.

  • Frederic schreef:

   Idd het 10-voud ronaldo. Met een wereldwijde afkoeling van een paar jaar als gevolg. Alleen ging het bij ons om hoeveelheden die continu doorheen de jaren in de atmosfeer werden gebracht
   Het is trouwens pyroclastisch @Ronaldo. Pyrolactisch doet me eerder aan melk denken. 😉

  • Ronaldo schreef:

   Oooohhh wat erg.
   Dat pyrolactisch vond ik al een beetje raar staan maar geen aandacht aan besteed.
   Dat 10-fout (zag hem net pas) is wel héééééél erg. Totaal overheen gelezen!!
   Het is natuurlijk “meervoud” maar in dit geval was het “meer fout”. hahahaha 😉

 8. Frederic schreef:

  Best bijzondere kaarten die GFS vanavond berekent na komend weekend. Oostenwinden in de LL, maar toch relatief lage temps, rond normaal ongeveer. Oorzaak: hoogtelaag die een hele week lang net ten ZO van België nestelt. Veel wolken dus, met af en toe regen.

 9. Frederic schreef:

  Heel andere kaarten ook dan EC. Tot dit weekend lopen ze min of meer gelijk (koudebel op hoogte die aangetrokken wordt). Na het weekend blijft Scandihoog ter plaatse, terwijl die bij EC doorschuift, opgejaagd door nieuwe Groenlandse depressie.

 10. Frederic schreef:

  En brrr. Wat een koud einde van de zomer berekent GEM.

 11. Frederic schreef:

  Ok, het is nu wel duidelijk, en staat wat mij betreft al vast. Voor zaterdag heeft België duidelijk de slechtste papieren t.o.v. NL. Wat er daarna gebeurt, laat ik nog even open. Maar ik denk dat de meesten van jullie al weten hoe ik erover denk.

 12. Frederic schreef:

  Nou, het bericht van Meteoconsult van vandaag zou best weer een copie van ons weerbericht kunnen zijn. Pluim weer voor ons lijkt me.

 13. michel schreef:

  Interessant artikel vooral over de Global Dimming-fenomeen, weer wat geleerd.

 14. Sjaco schreef:

  Zomer blijft rustig doorkabbelen in de ll. Voorlopig zie ik geen herfst in de kaarten. Misschien slaan we dit jaar de herfst gewoon over. Begin september, zie ik daar de Russische beer in beeld??

 1. 21 augustus 2013

  […] weer. We krijgen dus behoorlijk wat zon, maar regionaal kunnen er af en toe veel wolken hangen, zie ook het bericht van gisteren. Wel zullen de temperaturen voor veel mensen heel aangenaam uitpakken, en schommelen tussen de 20° […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.