’s Morgens roepen de zuivere lucht en de door de zon beschenen toppen van de bergen mij al vroeg naar buiten uit mijn hutje op Camping du Grand Paradis in Champéry. Mijn persoontje, iemand die van puur en van natuur houdt, vind dit helemaal fantastisch. Deze keer ben ik met mijn gezin en met vrienden en de dag die dan voor ons ligt kan al niet meer stuk. In één woord geweldig! Of er nou 30 cm sneeuw meer of minder ligt of dat het 5 graden warmer of kouder is kan me dan echt niet schelen.

dents du midi

Uitgestrekte pistes met de Dents du Midi op de achtergrond…

Deze week wordt vooral gekenmerkt door wisselende weersomstandigheden is de verwachting. Sneeuwval, zonnige perioden en wisselende temperaturen zowel overdag als ’s nachts, van alles wat dus. We gaan het zien. Afgelopen vrijdag, de dag voordat wij arriveerden, was er 30 cm sneeuw gevallen zo heb ik gehoord. Zondagavond was er al weer een behoorlijke hoeveelheid sneeuw weg gedooid, maar wat een skidag was dat zeg. Echt prima omstandigheden, zon en ook nog pistes als een biljartlaken. ’s Middags onder de 1500 m op de zuidhellingen werd de sneeuw wat zwaar.

FornetSAM_1786 (1920x1077)

Lift naar Col du Fornet

Word je zondag nog geplaagd door wat langere rijen voor de liften, vooral veroorzaakt door dagjesmensen, vandaag was dat over zoals je hier ziet bij de lift naar Col du Fornet. Vanaf deze col kun je twee schitterende blauwe en één rode afdaling terug naar het dal nemen. Wat je ook ziet op deze foto is dat de weersomstandigheden drastisch aan het veranderen zijn. Vanmorgen vertrokken met zon, rond het middaguur werden de luchten steeds donkerder.

 

AvoriazSAM_1790 (1920x996)

Avoriaz

Donkere wolken pakken zich samen boven Avoriaz en de bergtoppen verdwijnen in sinistere wolkenflarden. Heel af en toe wordt je geraakt door kleine druppeltjes die je eindelijk toch overtuigen om richting huis te gaan, zodat je in de buurt bent mocht het echt bar en boos worden. Eigenlijk wilden we Morzine aan doen maar goed, de week is nog lang.

AvoriazCentrumSAM_1791 (1920x1052)

Centrum van Avoriaz

Dwars door het gezellige en autovrije Avoriaz richting de Stade lift die je een klein stukje omhoog brengt zodat je naar de Chavanette sleeplift kunt skiën.

chavanettesleepliftSAM_1792 (1920x1081)

Sleeplift Chavanette

We hadden al beneden in Avoriaz een klein houten bordje gezien dat de Mossettes lift vanwege de harde wind was stilgezet. Deze lift is de meest voor de hand liggende lift om vanuit Avoriaz weer over de grens richting Champéry te gaan. Overigens werden meer liften gesloten vanmiddag vanwege de harde wind. Gelukkig blijven de sleepliften richting Pas de Chavanette altijd wel draaien dus thuis komen kun je altijd. Een echt aangenaam ritje is het echter niet want je hangt een behoorlijke poos aan je pannenkoekliftje in de harde wind met striemende regendruppeltjes voordat je boven bent. Gelukkig heb ik Bob M. altijd bij de hand om me door dit soort situaties heen te slepen 😉 .

Zit je ook in de Portes du Soleil of vier je je vakantie op een andere wintersportlocatie? Ben je misschien vorige week al geweest? Leef je uit in de reacties hier onder. Een fotootje erbij maakt je verhaal compleet 😀 .

 

 


Kees

Kees brengt regelmatig verslag uit bij wintersportweerman.nl over o.a. zijn geliefde skigebied de Portes du Soleil. Zijn uitvalsbasis is Camping du Grand Paradis in Champéry waar hij al jaren komt om te genieten van alles wat met de winter te maken heeft. Skiën met Bob M. op zijn oren, maar ook de maan die 's nachts op de besneeuwde toppen schijnt vindt hij helemaal te gek! @LesPdSNL

20 reacties

Gesloten voor reacties.