Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Wisselend weerbeeld houdt rest van week aan met schrikkelsneeuw als orgelpunt

check ook eens

33 Reacties

 1. desnaH schreef:

  Als dat geen heerlijke tweede week voorjaarsvakantie gaat worden in de Franse Alpen dan weet ik het ook niet meer… let it snow, let it snow, let it snow. Ik zeg zondag nog een dump, maandag nog een beetje en daarna sterk verbeterde vooruitzichten en de tweede helft van de week Kaiserwetter. Of zit ik er helemaal naast @frederic?

  • Frederic schreef:

   haha. Dat van die Kaiserwetter zou ik niet op rekenen @desnaH. Hoogstens een dag of zo. Nee, het ziet ernaar uit dat er daarna gewoon een herhaling van zetten komt. Met dus weer koude lucht die naar het zuiden uitzakt.

 2. Mark (breda) schreef:

  Sneeuwchaos in maart in de LL. Ik teken ervoor!!!

 3. qlubtempo schreef:

  @frederic, dank voor dit weerbericht! Hoe is het mogelijk dat de NO-Alpen structureel de boot missen deze winter. Ik las vanmorgen dat de stroming oostelijk wordt. Dit is toch juist gunstig?

 4. Stefan Kaptein schreef:

  Ik ga na een lange dag (vanmorgen 02:00 uur vertrokken, 09:45 uur in Brixental) mijn lijf in rust positie brengen. Stond om 12:00 uur al op de latten. Dus was me het dagje wel zeg maar. Ik ga dromen van grote hoeveelheden sneeuw, helaas zal het bij dromen blijven want morgen volgt de volgende telleurstelling (warm water). We gaan het dus maar hoog zoeken. Want in tegenstelling tot anderen hier heb ik een sch…thekel aan regen en een nat pak. Weltrusten……..

  • marcel schreef:

   ieder zijn eigen beleving… weltrusten Stefan.. en beleefse morgen

  • Snap ik @stefan-kaptein; wat er nou leuk en fraai om in (zeikende) regen te skiën?
   Ooit één keer gedaan (pakweg 30 jaar geleden of zo) en sindsdien nooit meer herhaald, niks saaier dan skiën in de regen.

  • Michel schreef:

   Zondag een daagje in de regen geskied in Maria Alm. Viel me alles mee, zeker ook omdat de pistes ok waren.

   Vanmorgen wakker geworden met het geluid van auto’s die over een natte straat rijden.

   Nu toch wel even zin maken en opladen voor weer een daagje drap skieën.

   Hopelijk komt de sneeuw er vanmiddag als nog goed in, maar ik heb er een hard hoofd in, gezien het verloop van deze “winter”.

   Ik hoop dat ik vanavond het ongelijk van m’n voorgevoel kan toegeven 😉

 5. Merijn schreef:

  Inmiddels ook weer sneeuw in het Sauerland. Ook wordt het weer koud dus zou ook daar de komende periode weer goed moeten worden! Ik ga komend weekend nog even een paar dagen… Zomaar even tussendoor, heerlijk toch?

 6. Henrik schreef:

  Ik teken voor die meter in de zuidalpen! Vanaf zaterdag in Madonna, hoop dat ik live verslag kan doen! De Italiaanse Meteo gebruikt denk ik het Europese model, die geven zaterdag 17cm en zondag 70cm aan. Duimen…

 7. Leo schreef:

  Ah, mooie vooruitzichten gelukkig weer Frederic.
  Haha, die 26 graden 😉 Gisteren zat ik nog een tijdje de webcam van Haus Walser Berge te volgen; te wachten op het moment dat de zon doorbrak.
  Viel me een beetje tegen, het was uiteindelijk rond een uur of 3. Maar ik schrok van de temperatuur. Een graad of 10 was wel verwacht maar het ging wel heel hard. 14 graden, 16 graden, enz. Hans ter Braak maar even gecontacteerd, “klopt dit wel?”. Even later was ik er zelf wel al uit trouwens:

  😉
  Ondertussen twitterde Hans terug:


  Maar, geeft wel aan hoe krachtig de zon al wordt!

 8. Eric schreef:

  Hajo, enig idee wat de vooruitzichten voor Obertauern zijn komende week?
  Wij gaan met een groep van 9 man en zien er zwaar naar uit!
  Enkele tips als kenner hier?

  • Hajo schreef:

   Zal gewoon top zijn. Obertauern eet van twee walletjes…. krijgt dus ook wat mee van zuidkantdump en daarna ook als het naar de noordkant gaat. Ik duim dat jullie nog een beetje zon krijgen. Komt vast goed… 😉 PS Doe en live verhaal of review achteraf! Mail ff naar info@ Dank alvast! 😉

 9. Filzmooser schreef:

  Morgen gaan we wederom genieten van een bakje met warm water…..
  Zo zie je maar het weer is niet te temmen…..
  Maar………ik ben op vakantie met me gezin en dat vergoed een hele hoop….
  Perfecte omstandigheden wil ik natuurlijk ook wel maar zit nu eenmaal aan de schoolvakanties vast…
  Kleine update vanuit filzmoos…..sneeuw en kou is nodig….

 10. Leo schreef:

  En goed om te zien dat het Sauerland terug wit wordt. Tot 18h30 vanavond zag Altastenberg er nog zo uit; maar actueel:

  🙂
  Verder veel vrij dramatische plaatjes vandaag uit die hoek, zoals deze:

  Maar, ook is te zien hoe dik de (kunst 😉 ) piste nog is. Hier kan morgen weer in een witte wereld geskied worden lijkt me zo 🙂

 11. luuc schreef:

  Bedankt voor de update! Mooi om te lezen dat de winter weer terugkeert. Maar wat frustrerend om te zien dat Westendorf, Skiwelt , NO alpen, hier weinig van gaat merken. Eind van de maand gewoon weer 10plus en regen…. zucht. Nu maar hopen dat het voor dit gebied nog gaat veranderen 🙂

 12. jan schreef:

  Ach het hoeve geen grote hoeveelheden te zijn voor de NO alpen, als de boel weer eens opgefrist wordt met 20cm en kouder ziet het er weer top uit, pistes zijn toch nog wel dik genoeg. Zit dit er in deze/komende week? of ook teveel gevraagd 🙂

  • Frederic schreef:

   die 20 cm voor de NO-Alpen zit er zeker in @jan. Maar van meer zou ik niet uitgaan. Wel goed is dat het weer kouder wordt, en dat voor een langere periode. Dus kunstsneeuwproductie kan weer op volle toeren draaien.

   • jan schreef:

    Mooi, heb nog steeds veel vertrouwen op een mooie week in Saalbach vanaf 05-03. Weekje hogedruk zou dan niet verkeerd zijn 😉 Ben wel bang dat ik erna in een zwart gat terecht kom, wordt met de dag spannender om jullie updates te lezen!

   • Michel schreef:

    Wordt er zo aan het einde van het seizoen nog wel kunstsneeuw geproduceerd?

    Ik betwijfel het. Las gisteren al berichten dat sneeuwkanonnen werden opgeruimd.

    @valentijn weet jij dat?

 13. jan schreef:

  wat betreft die kunstsneeuw: weten jullie tot wanneer er doorgespoten wordt? Een gebied wat tot 1e week april open is zou natuurlijk al kunnen denken dat het niet meer loont om begin maart te besneeuwen.. bij sommige gebieden zie je de mobiele kanonnen allemaal al netjes op een rij staan.

 14. Wat een kletsnatte saaie grijze soep weer in de Lage Landen, mijn kelder is gisteren helemaal leeg geschept maar ondertussen sijpelt het water alweer lichtjes binnen door de aanhoudende zeikregen.
  Regen, regen en nog eens regen; komt hier nooit meer een einde aan?

  Lang leve een zwoele en zonovergoten lente/zomer 2016, laar maar komen want ik ben er volledig klaar voor en “winter” 2016 gaat voor mij de geschiedenis in als één van de allerslechtste ooit tot hiertoe.

 15. Helene schreef:

  He, wat een fijn plaatje van Die Tauplitz! Ik zie dat ons hotelletje van volgende week er nog goed bij staat. Sneeuw genoeg voor de ski-in/ski-out zo te zien!
  @Frederic gaat Die Tauplitz ook nog wat meepakken van een Sudstau? Of ligt het te ver noordelijk daar voor? En moeten we het dus hebben van een noordelijke of oostelijke aanvoer?

 16. Oelie schreef:

  Update zuid Duitsland. Regen regen regen regen en OJA regen. Snif snif

 17. Tim schreef:

  Het begint er toch zo langzamerhand somber uit te ziet. Noordoost-kant heeft echt sneeuw nodig maar er lijkt niet veel in het verschiet te liggen. Ik zet al mijn geld op vanavond!

 18. Ingrid schreef:

  Wat een heerlijke dag gisteren op de Turracher Höhe 16 graden perfecte pistes. [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/9824454346.jpeg[/img]

  Vanmorgen andere plaatje grijs met lichte sneeuwval

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.