Als we het over onze partner Wintersport-Arena Sauerland hebben, gaat het al snel over Skilift Karussell Winterberg. Ik ben vandaag naar twee andere kleine gebiedjes in Sauerland geweest en dit beviel me bijzonder goed. Vanochtend vroeg om 6 uur vertrokken we en rond een uur of 9 sloten we achteraan in de welbekende file naar Winterberg. Eenmaal hier voorbij kom je bij Kaler Asten (841 mtr) en de hieromheen liggende skipistes en…. géén file hier!

Winterwonder Sauerland

Als eerste stond ik versteld van de dikke laag sneeuw die we aantroffen. Ik waande me weer even in de alpen zo mooi als het er nu bij ligt! Jammer dat het bewolkt was, maar je kunt niet alles hebben hè….

Dorpje Altastenberg met bijbehorende skipistes.

Dorpje Altastenberg met bijbehorende skipistes.

Als eerste gingen we naar Altastenberg. Dit is het hoogst gelegen dorp in Sauerland en technisch gezien het meest sneeuwzekere. Het gebied heeft een 7tal ankerliften en in totaal 8km pistes van alle kleuren (pisteplan). De pistes zijn best stijl en je kunt er flink snelheid maken, maar ze zijn redelijk kort. Dit was voor ons hier geen probleem, gezien de korte wachttijden. De pistes liggen er erg goed bij, alles pulver sneeuw. Alleen de zwarte piste in het midden van het gebied toonde wat plekjes… Bekijk meer info over dit gebied op deze website.

Lege pistes @ AltastenbergIn tegenstelling tot de verhalen die ik hoor van winterse weekenden in Winterberg was het hier heerlijk rustig. Maximaal 10 minuten wachten bij de lift. Lekker vaak afdalen dus!

Natuursneeuw

Dikke laag verse sneeuw op de daken, het leek de alpen wel!

Hierna zijn we doorgereden naar Neuastenberg, even verderop…. Hier hebben ze sinds kort naast meerdere sleepliften ook één stoeltjeslift (pisteplan). Hier was het iets drukker, maar je kunt er langere afdalingen maken. In totaal zijn er 17 afdalingen, van blauw tot zwart. En ja, zwart is een kort maar flink stijl stukje. Ook hebben ze er een rodelbaan met lift (450 meter lang) en een mooi snowpark, een groep jongeren noemde het zelfs het beste snowpark van Sauerland! Op deze website vind je meer info, waaronder een 3D animatie van het skigebied.

Neuastenberg

Overzicht over het gebied en `Skidorf Postwiesen` vanaf blauwe piste 14

De wachttijden in deze twee gebieden zijn minimaal en ondanks de korte pistes hebben we veel kilometers kunnen maken. Als je goed bent met sleepliften, zijn dit prima alternatieven voor het soms te drukke Winterberg. De pistes zijn er iets korter, maar liggen er perfect bij. Sowieso zijn ook in deze gebieden voldoende besneeuwingsinstallaties. In beide dorpjes zitten een aantal skiverhuur zaken aan de piste die prima spul leveren. Kom er wel op tijd en voor de bussen (vandaag +- 10 uur)…

Ik raad iedereen die baalt van het uitblijven van een echte laaglandwinter aan om per direct een dagje naar Sauerland te gaan. Ook als je niet op de latten gaat kom je hier met je neus in de winter. De sfeer in de dorpjes is geweldig en overal vind je hier wandelroutes. Bovendien ligt er momenteel tot wel 50cm natuursneeuw!

PS Deel jou Sauerland ervaringen van deze week/weekend in de reacties! 


Jannes

Verantwoordelijk voor de techniek van Wintersportweerman en gek op wintersport. Zo nu en dan een report vanuit de partnergebieden, maar vooral verantwoordelijk voor het up and running houden. Staat dan ook altijd open voor feedback of verbeteringen. jannes@wintersportweerman.nl

28 reacties

Gesloten voor reacties.