Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Winterweer voor het begin van 2020 binnen handbereik

check ook eens

41 Reacties

 1. Bart schreef:

  Mooi bericht weer! Even duimen voor de kerst sneeuwgangers! Wij gaan naar Galtur met kerst en kijken elke dag met spanning naar de berichten die niet onder doen voor een spannende Netflix serie!

 2. Jorne schreef:

  Ohja ik zag nog een vraag over het Sauerland voorbij komen; daarvoor moet gehoopt worden op een wintersituatie voor heel West-Europa want tot de kerst zal het daar zeker te warm en regenachtig blijven….

 3. Raoul schreef:

  Zit je straks ook weer op de penningberg? Of heb ik bericht daarover misschien gemist.

 4. RichardB schreef:

  Jorne mooi bericht bedankt. We hopen op 4 dagen Stau voor de Noordkant.

 5. Jorne schreef:

  Laatste sneeuwkaart van het EC ook toegevoegd!

  • RichardB schreef:

   Poeh dat is er wel 1. Mijn voorkeur gaat toch liever uit naar sneeuw vanaf Maandag voor de Noordkant en dat langzaam oplopend en iedereen rijdt dan vrijdag of zaterdag uit een winter wereld naar de LL waar de winter op de deur klopt. Zo gaan we top het jaar uit en hopelijk koud het nieuwe jaar in. De schaats slijpmachines draaien al op de zaak door de schaatsbanen die wij hebben in Rotterdam maar als de rotte nou eens dicht zou gaan ach nog ver weg.

   • Markiemark schreef:

    Ik reageer niet vaak, maar waar is iedereen hier gebleven? Vorige jaar rond deze tijd echt veel meer reacties. Ook van “andere” weermannen! De kracht van deze site: samen weet en zie je veel meer….. vertrek volgende week weer naar Wagrain en het is nu wel erg spannend wat we kunnen gaan verwachten daar qua weer. Hoop dat alles nog de goede kant op gaat vallen en iedereen een mooie wintersportweek tegemoet gaat. Have Fun allemaal!

 6. Dennis schreef:

  Heerlijk. Die laatste foto met dat halve litertje erbij. Heel herkenbaar

 7. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Mooi bericht Jorne,ik zie alleen de laatste sneeuwkaart niet van ec12h?

 8. Michel Janse schreef:

  heerlijk bericht. ik ga voor sneeuw aan de noord kant waarom ik zit daar met de kerst. laten we bidden zoals Hajo zegt en anders kunnen we nog heerlijk wandelen!!!

 9. Jesse schreef:

  Dat wordt dus een week sneeuwhappen als ik met kerst in oostenrijk zit.. elk nadeel heb zn voordeel en vice versa, achja we gaan in ieder geval sneeuw zien!

 10. Björn schreef:

  Ik zie op Bergfex voor Ischgl vanaf zondag steeds rode cijfers windkracht 6-7 terwiijl een beetje verder in Sölden het maar om max windkracht 4 gaat ???

 11. Hans schreef:

  Fijn geschreven Jorne. Inmiddels fan van GEM ? 😉 zou wat zijn hé……
  Pluim EC, lijken vanaf 27e steeds meer leden voor kou te gaan…..

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576618075.png[/img]

 12. Raymond de Ronde schreef:

  Wij vertrekken vrijdagochtend naar Niederau (Wildschonau). Hopen dat daar zaterdag toch nog een kleine dump gast vallen ……..Volgens Arthur en Esther van Glennies wel !!!!! Laten we daar dan maar op hopen anders is het niet anders en komen we weer 5 kilo aan bij de beste Chefkok van Oostenrijk.

 13. Jeroen amsterdam schreef:

  Avond run GFS bevestigt de omslag naar winter. Ik houd 27 december steeds aan, omdat die dag een paar dagen terug als eerste het winter weer liet terug keren en we weten allemaal dat uitstel = afstel dus hier de kaart voor 27 december:

  [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU18_234_1.png[/img]

 14. RichardB schreef:

  Goedemorgen alle op bergflex is de sneeuw van gisteravond verdwenen van de kaarten en ingeruild voor regen. Ik hoop wel dat de kaarten op dezelfde voet verdergaan zoals Jorne zo mooi beschreef gisteravond.

 15. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs0h komt vanmorgen weer met droom kaarten voor de ll en Alpen eind december.Winter is coming !!!

  • maarten schreef:

   Ehh, Ensemble is gewoon een stuk slechter Ron voor de LL. Ik wil hier geen sfeer verpester zijn, maar voorlopig lijken de kaarten een stuk slechter vanmorgen voor winter.

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    Ik bedoel de hoofdrun Maarten ,ensemble nog niet gezien!

    • Hans schreef:

     Denk dat de GFS run niet (veel) minder is. In ieder geval breidt het Groenlandhoog zich uit over IJsland naar Scandinavië. Belangrijk is hoe de depressie bij LL zich gaat ontwikkelen rond oudjaarsdag. Mag iets zuidelijker trekken wat mij betreft. Net als gisteren wordt het ensemble voor hogedrukopbouw boven Scandinavië steeds meer ondersteunt dus biedt perspectief.
     Ensemble NO NL. ……

     [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/12/1576652951.png[/img]

     • maarten schreef:

      31 december. Dat is dus geen 27 december. Daarom vind ik het ook minder, uitstel is vaak afstel. Maar nogmaals, ik laat het aan de kenners over.

 16. RichardB schreef:

  Eind december is top voor de LL kan niet wachten om een beetje winterweer te krijgen. En dan toch weer de vraag wat zeggen de kaarten of de eerste en twee kerstweek ?

 17. Raoul schreef:

  Temperatuur te hoog. Ga maar uit van regen, dan kan het altijd mee vallen.

 18. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec komt vanmorgen echt met de reddingsboei voor de noordkant met hele mooie sneeuwval voor oostenrijk begin volgende week,sneeuwgrens tussen 800 en 1200 mtr denk ik zo

 19. Jorne schreef:

  GEM is wederom een pareltje…

  • maarten schreef:

   Als we het van GEM moeten hebben :), dan weet je het wel.

   Nee ff serieus. Jorne ik laat het aan jou over. JIj hebt er veel meer verstand van dan ik. Maar met mijn blik als leek op de kaarten vanmorgen ben ik niet enthousiast voor de LL. En de alpen krijgen toch ook een zeer wisselende sneeuwgrens te verwerken als ik het zo zie.

   • Hans schreef:

    Vlak GEM niet uit. Meestal mis op termijn maar enkele keer als eerste de afgelopen decennia die een flinke kou inval als 1e in vizier had. Kan ook niet anders als je vaak met “zulke mooie” kaarten komt 😉

    • maarten schreef:

     Misschien hebben de Jappanners of de koreaanen nog mooie kaarten in de aanbieding als het echt niet wil lukken met GFS of EC :).

     We wachten het af Hans. Wil zo graag winter dat ik meespeur hoor naar meteofictie kaarten. Maar tot nu toe blijft het ook ver in de meteofictie en zelfs daar is het niet overtuigend.

  • Hans schreef:

   Klopt Jorne, de mooiste tot nu toe… hahaha. UKMO en ICON bieden ook perspectief vanaf maandag 23e..

  • Martijn sonnenberg schreef:

   mooie kaarten inderdaad. vooral het opbouwen van een noordelijk hoog in combinatie van het neerleggen van een wit tapijtje ten oosten van NL is natuurlijk yummie

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.